Bloggbyte

Nu har jag skapat en ny blogg.
Anledningen är att jag vill kunna blogga från iPhonen.
Denna bloggen finns kvar men kommer nog inte uppdateras.
Kan ju hända att jag återkommer hit men fram tills dess åter finns jag

här

Adressen är så den samma om man bortser från att det numer är
blogspot.com istället för blogg.se

mylifemymove.blogspot.com

Hoppas ni följer med!

42

Nu återstår "bara" 42 timmars jobb. Tänka positivt snart semester! Men just idag är det svårt. Jag ser bara den där jävla morgonturen på onsdag. Men bara jag kommer upp ur sängen så kan väl jag vara en halvdöd människa.

Sovit ganska gott efter föregående natt i alla fall. Kunde väl gott sovit en timme till men ibland vill inte kroppen (läs urinblåsan) det hjärnan vill men men 7 timmar är bättre än 4.

Dagens middag är påbörjad. Ost- och skinkpaj. Degen står och myser i kylen för tillfället. Sambon vilar middag så jag tar det lite lungt med matlagandet så han får vila en timme i alla fall.

Tänkte att svärfar skulle komma hem och koka lite kaffe åt mig också. Har ingen lust att fixa det själv *lata jävel*


17/7-11 söndag

Riktigt trist väder idag men vad gör väl det när man är seg och senare ska jobba natt. 52 timmar arbetstid kvar innan det blir semester...

Har vart en riktigt slö dag idag. Var till Bergvik och shoppade en liten stund. Älskligen ville ha ny huvtröja. Två införskaffades och gubben är nu nöjd =) Duktig på att shoppa bra grejer jag ;)
Han skulle varit med egentligen men att tvätta fälgar va roligare tydligen.

Nu väntar han (och delvis jag) på att det ska komma en kille och köpa hans "vinterbil"/"slit och släng bil". För dryga två timmar sedan ringde killen och sa nu åker jag. 10 mil... 2 timmar? Kör fel?

Powernap inför nattjobbet är avklarat nu är det bara att vänta på att klockan ska gå eller vad man ska säga. Inte för att jag vill åka och jobba men det brukar ordna sig bara jag kommer iväg. Ju mer timmar jag betar av desto närmre en efterlängtad semester =)

110716

Idag var jag riktigt effektiv på jobbet. 5 patienter skickades hem vilket ger mycket jobb.
Vid utstämplingen vid halv 3 hade jag städat 5 rum samt fyllt på alla slussar med saker.
Fin kollega hade man också som körde ner sängar medans jag var lunch.

Tre timmar powernap blev det när jag kom hem. Imorgon blir de nattjobb igen så jag skiter i att jag sov
bort eftermiddagen.


Klart =)

Städat och städat. Blev lite mer städat än jag tänkt mig men samtidigt så blev de inte städat där jag tänkt mig =P
Har i alla fall röjt av (dammat, dammsugit, plockat och skurat) i sovrummet, vardagsrummet, "hobbyrummet", två hallar samt två toaletter. Hade inte tänkt städa så mycket men men killarna får det lyxigt imorgon när det enbart är entren, köket, svärfars sovrum och en minihall kvar och städa. Inte riktigt rättvist när man tänker på att dem är två.
Men jag är alldeles för snäll eller så gick det av bara farten när man höll på.
De får iofs tvätta också men det är ju inte direkt så att de behöver cykla igång maskinen utan bara stuva in, mata tvättmedel och trycka på knappen. Sen får man hänga den också.

Har hunnit med att handla, lämna in gamla läkemedel och lämna jordgubbsgrejer hos älskligens farföräldrar.

Nu ska jag vila lite på soffan...

Raindrops

Perfekt väder att påbörja storstädningen. Vi bor i ett bombnedslag. Vuxna människor. Man plockar och plockar med det fylls på med skit lika snabbt. Men nu är operationstorstädning planerad till imorgon kl 10 enl svärfar. Dock jobbar jag då så jag tänkte att jag får väl ställa upp och börja idag =P

Ska köra ett ryck fram till ca 13 och sedan ska jag åka och leverera gubbar i olika former.

Städa är de värsta jag vet..

Strawberries part III

Nu är alla rensade och nedpackade.
En del i frysen, en del i kylen. Typ 2 gubbar har slunkit ner i magen under hela tiden jag rensat och donat. Gubbar är ju inte min favorit men en del är riktigt riktigt goda!Typ hälften av "sylten"

110714

Idag har ett besök avvklarats i Kil hos farmor. Där bjöds på kaffe och sedan stek, potatis, grönsaker och sås. Gott med stek! Det var riktigt längesedan man åt det.

Pappsen kom förbi också vilket var trevligt. Va längesedan man träffa honom också. Har saknat honom.

Nu inväntar jag att älskligen ska komma hem så man kan äta lite. Han fotar sin bil inne i Lecabhallen. Fotografen är en kompis till honom och älskligen är meganöjd verkade det som på messet jag fick.

Fotografen hittar du här http://www.eriknygren.com/

Strawberries part II

Sitter och funderar över vart jordgubbarna tagit vägen samt vad jag ska göra med de kvarvarande.

5 liter jordgubbar är nu rårörda (Tack Maria!). En del är i frysen, vi har alldeles för liten frys, de andra väntar på att bli transporterade till älsklingens farföräldrar.

1 liter jordgubbar är nu förvandlade till kräm

typ 2 liter är infrysta

9 liter ungefär är bortgivna

Några är uppätna.. Men det är fortfarande massor kvar.. Kanske 7-8 liter.
Tanken är att svärfar ska äta några ikväll, kanske älskligen också.
Sen ska jag spara några tills imorgon och servera med petit-choux för det är min älsklings favoriter.
Resterande ska placeras i min och älsklingens farföräldrars frys.


Strawberries

Det finns just nu i massvis på min diskbänk. Sara och jag fick ihop 40 l, ~16 kg röda gubbar. En hink är "borta" redan. Sara´s gubbar befanns sig i den. Hon donerade den dock vidare. Så jag tvingade på henne lite utav de resterande 30 l men hon var svårflörtad :S
Så nu står jag här med närmare 30 l jordgubbar (har donerat lite till älsklingens farmor) och funderar på hur jag ska förvara dem.. Borde frysa in lite på stört.
Sen tänkte jag donera till min farmor imorgon. Älsklingen ville ha med till jobbet imorgon. Men 30 l jordgubbar är mycket! Betydligt mer än vad jag tyckte från början... Hmm.. Tror grabbarna har en kyl i garaget. Kanske kan få snika lite plats där tills imorgon i all fall..


Laddad

Tror jag vilade mig igenom gårdagen mer eller mindre. Trots detta var det inte något större problem att somna när det blev sängdax. Somnade strax efter halv 1 och vaknade när gubbens klocka ringde vid 7-tiden. Somna om igen och vaknade vid halv 9 igen. Lika bra att knalla upp. Klockan skulle ha ring kl 9 och hade jag hunnit somna hade jag nog inte tagit mig ur sängen speciellt lätt.

Nu ska jag snart göra mig i ordning. Träning med Marre står på schemat först.
Sen blir de jordgubbsplocking.

De haglar gnällspikar!

Jag är bara tvungen och berätta/gnälla. Dock är humöret bättre igen.

 • Plockar bort skalet på iPhone då den"glappar"
 • Det nyinskaffade skyddet tillbaksidan följer med
 • IRRITATION!
 • Lyckas få tillbaka skyddet med "appliceringssprayen" och skrapan.
 • Glädje igen
 1. Felmeddelande på iPhonen dyker upp
 2. "Detta tillbehör är inte optimalt till denna iPhone"
 3. Inget tillbehör är inkopplat!
 4. IRRITATION!
 5. Meddelande dyker upp typ var 30e sekund!
 6. IRRITATION!
 7. Googlar hjälp
 8. Hittar hjälp.
 9. Rensar alla hål som finns! Troligtvis har det kommit in "appliceringsspray"
 10. Slutar inte felmeddela trots utrensning!
 11. Hårblåsen tas till
 12. Varmluft
 13. Kalluft
 14. Varmluft
 15. Kalluft
 16. Nytt meddelande!
 17. GRRRRRRRRRRRR
 18. Stänger av och startar om
 19. Första som kommer upp är meddelandet!
 20. Men inget mer sedan dess =)
 21. Just de ljudet försvann också när detta skedde men nu är det tillbaka =)
Inte min dag... Köpte fel pizzasmet också..

Semesterbrist

Får nog lov att bli tidig sänggång ikväll. Känner redan att det är svårt att hålla ögonen uppe trots att jag bara varit uppe strax över två timmar. Visst har nattjobbat så lite dåligt med sömn har det varit men måste ställa om dygnet.
Är trött på sömnlösa nätter och bortsovna dagar. Nu är jag trots allt ledig ända tills lördag då jag förärats med en underbar A-tur. *suck*
Första gången på över 2,5 veckor jag tvingas ur sängen så tidigt. Har ju mer ofta inte ens kommit i säng vid den tiden senaste tiden.

Ångest har jag inför kommande vecka också när det gäller jobb. Försöker förstränga det men det är svårt... Jäkligt svårt. Men snart snart är det semester! Måste bara överleva resterande 7 monsterarbetspass...

Gnälligt värre är det just nu här på bloggen. Jag är trött och sliten. Irriterar mig på saker som jag inte borde irritera mig på. Jag behöver va ledig från jobbet. Att jag har jobbat över två år med knappa två veckors ledighet börjar sätta sina spår känner jag. Älskar mitt jobb men just nu står det inte högt i kurs....

Gästspelar

Har varit en väldigt ineffektiv dag idag. Älsklingen ringde och väckte mig vid 11-tiden då han hittat intressanta lägenheter. Bra att han ringde då, var verkligen tid att kliva upp då även om jag somnade först efter kl 3 i natt.
"Syngga" till mig lite snabbt. For till apoteket innan jag åkte till gymmet och körde ett intensivt pass.
Höll på att göra en grej på gymmet idag som hade platsat i ett tv program för roliga hemmavideos. När jag gick på bandet så visades en sjukhusserie på tv och jag blev väl lite inne i programmet. Benen rörde sig men inte lika snabbt som bandet tydligen för huxflux så slog jag hälarna i kanten på bandet. Dvs jag var nära att trilla av. Fick pinna på lite snabbt för att få upp tempot igen och undvika en rejält pinsam situation.
Efter gymmet blev det handling.
Därefter har jag fan inte gjort ett jota! Har vilat mig i form inför jobbnatten. Blir lite som att gästspela. En ynka natt sedan ledig fram till helgen.


Bugs

Ja, envisa infektioner så här på sommaren. Älsklings farfar är nu inlagd på sjukan. Tre specialiteter hade tydligen varit inblandade innan de bestämde vart han skulle bli inlagd. Kirurgen blev det.
Man får ju aldrig hela sanningen innan man följer med dem in till sjukhuset eller får reda på att de är där. Jag trodde att han skulle hamna på medicin, ev. infektion. Svår hosta och 39 graders temp. Inte trodde jag att det skulle sluta på kirurgen. Var helt säker på att det va lunginflammationen som inte blivit bättre trots antibiotikabehandling.
Kan vara den som spökar också men man vet ju inte.
Gubben ömmande tydligen såpassas rejält över buken när de palpera den att kirurgen inte var sen att ta emot honom och lägga in honom. En lungröntgen är förhoppningsvis gjord idag. Någon form av bukröntgen ska göras imorgon enl svärfar. Idag var han för uttorkad för att kunna göra den eller nåt sånt.

Aldrig ska de gamla få ha de lugnt och gött. Tre nära släktningar till dem har lämnat jordelivet senaste månaden så dera sinnesstämning är inte hög.

Nu är de bara att hoppas att gubben piggar på sig snabbt igen.

Dagen har varit bra i övrigt. Mycket söndagsmys.
Dock är jag GALEN på alla småkryp. De är överallt! Skulle vilja på i en dusch hela dagarna för att inte känna hur de kryper på mig. Har till och med spökkryp på mig, dvs jag tycker det kryper saker på mig HELA tiden fast det inte gör det.
Och en annan är uppvuxen på landet....

Misslyckat

Ja, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Vi bestämde oss för grillmenyn idag. Grillfilé inhandlades, det enda som var "grillbart" i affären. Köpte två. En va grå när jag kom hem den andra hade fin färg. Tråkigt. Borde ha åkt tillbaka med den andra men den packades i en påsen och frös in i väntan på soptömning. Tänkte inte på att reklamera.
När jag handla glömde jag dessutom den viktiga ingrediensen grillkol =P FIck helt enkelt åka tillbaka.

Grillfilén gick inte hem här hemma hos någon tyvärr. Men nu vet man det till nästa gång.

Har slängt ihop frozen cheesecake också. Hoppas den uppskattas bättre. Annars får de väl helt enkelt hålla sig till jordgubbarna.


Sömn

Att jobba nätter sätter sina spår. Speciellt när man sover dåligt när man vakar av. Somnade en sväng kl 19 igår och sov i en kvart. Vid 21-tiden vaknade jag en gång i kvarten fram till kl 22 ungefär.
Men när klockan var sovdax gick de fan inte att sova. Har legat och vridit mig. Har vaknat vid 10 tillfällen minst under natten. Först när sambon lämna sängen vid 7-tiden slockande fröken.
1418 visa klockan när jag vakna. Irriterande. Men men nu är det helg så det är väl skit samma egentligen. Ska jobba en natt på måndag med så jaja skit samma.
MEN det är nästa vecka jag gruvar mig för 2 nätter inför en a-tur. Ojojoj säger jag bara..

Men nu skiter vi i det och firar helg i regnvädret.

Matos

Träning och kaffekopp avklarat med goa M. Va aphett inne på gymmet. Svetten rann inte den spruta från en mer eller mindre. Har aldrig varit så svett som idag tror jag. T.om. de fladdriga träningsbyxorna va så svettiga att de klistrades mot benen.
Det roliga med detta var att min goa träningskompis under träningspasset kläcker "Du luckar stuvande mackaroner och stek falukorv". Jag lovar jag luktade inte det. Har inte ätit det på över ett år tror jag. Men tydligen luktar jag matos enl min vän. Tror hennes hungerkänslor mixrade med hennes luktcentra =)


Sliten

Uj va dåligt jag har sovit sedan jag kom hem från jobbet. Svårt att somna, vaknat, somnat om, vaknat somnat om. GRRR! Snoozade väckarklockan i EN TIMME!! Det har nog aldrig hänt förr.
Men nu är jag uppe. Trött och frusen som bara den. Väntar på samtal. Ska till gymmet med en kompis.


Runtastic

Idag provade jag en ny app jag laddat ner på Ajfånen när jag tog min morgonpromenad (läs eftermiddagspromenad om du inte är nattjobbande människa). Gillar appen! Den mäter hur långt jag går, hur snabbt och under vilken tid. Medelhastigheten räknas ut, när jag hade som högsta och lägsta hastighet. Lutningen av sträckan räknas ut också, alltså minsta och högsta lutning/sluttning.

Rolig app i alla fall.

Natt 3 av 3 väntar

Nattsyster har återgått

Tre nya nätter står på tur. Första är i och för sig snart avverkad.
Hoppas på bättre "dagsömn" denna veckan. Verkar ju vara svalare ute i alla fall.
Hemma sover vi med takfläkten på. Inte så bra i längde.
När jag sov på dagarna förra veckan blev jag alldeles för varm denna till trots och har nu dragit på mig en förkylning som jag kallar AC-förkylning med tanke på att det är fläkten som är boven.
Ska stänga av fläkten när jag kommer hem och sova utan den. Får gå bra det också.


Doughrapids

Dagen har spenderats hos mor i Degerfors.
5 år kalas för Saga. Ojojoj va tre ungar kan föra väsen!
Okej det var fyra ungar totalt och alla förde väsen men en gråtan bebis är inte lika illa som en 3 åring, 5 åring och 7 åring som gapar för fulla halsar. Pust va trött och matt man blir i skallen alltså.

Min lillasyster lyckades söva bebisen. Är faschinerad över hur bebisar kan sova i typ precis vilket jäkla oväsen som helst och i vilken jäkla ställning som helst. Denna bebisen hade en förkärlek till att sova och vaggas halvstående i famnen.

Jag köpte mig ju en extern hårddisk igår för att tömma gamla datorn. Gamla datorn skulle levereras till min lillasyster idag. Ajdå! Typ 5 timmars stress arbetet till ingen nytta, glömde ju givetvis datorn hemma..

En rolig sak leder dock detta till. Syrran kommer till stan imorgon så vi ska luncha ihop =) ME LIKE!

Ska nog snart kleta xylocain på mina svullna myggbett och lägga mig.
Tidigt träningspass imorgon är det som gäller.

Min dag idag

Tror bestämt att det är min dag idag helt enkelt.
Har nu suttit och laddat över massa bilder och annat på min nya externa hårddisk från gamla datorn.
Där hitta jag massvis med toppen musik!
Lycklig =)

Imorgon får gamla datorn nytt hem. Syrran får ärva den.
Hon måste dock kosta på den en ominstallation...
Datorns betänketid är mer än acceptabel!

Top buy!

Idag gjorde jag och Sara värsta klippet när vi intog Bergvik. Jag har länge suktat efter detta, Sara likaså. Sara fick bidrag till dessa i födelsedagspresent i april men har skjutit upp köpet flera gånger. Men idag skulle köpet ske! Sara klev fram och haffa en expedit och bad om att dessa i rätt storlek. Provade men de kändes inte helt hundra.
Jag kliver förbi en rea hylla och vad hittar jag där?! Jo, jag hittar de där skorna i annat material på rea!

Sara blev lycklig, likaså jag som inte tänkt köpa skorna överhuvudtaget. Priset var 699 kr istället för 1399. Materialet var Goretex istället för vanligt "gympadoj"material. Bara de var ju toppen.
Sara hade dessutom 25% rabatt på sitt hela köp. Vi vandra mot kassan med varsina skor i näven. Nöjda som fan. Sara betala sina och lämna kassan. Jag lade upp mina och skulle betala när tjejen i kassa frågar om jag inte är kompis med Sara vilket jag jakar. Hon tyckte vi skulle slagit ihop vårat köp så jag också fått 25 % rabatt. Sen ropar hon tillbaka Sara så vi drar hennes kort igen och även jag får 25%.

Så nu är vi glada ägare till ett varsitt par Reebook Easytone skor som vi enbart gav 524 kr st för. Vi är nöjda! Hoppas bara att vi kommer gilla skorna lika mycket när vi gått i dem ett tag.

Har shoppat lite barnpresenter idag också till söta Saga som blir 5 år imorgon. GUD va stora de där barna i Degerfors blir. Saga är TOKIG i musse pigg och har varit det i flera år. Därav får hon en klänning där musse och mimmi pigg dansar samt matchande leggins till. Sen får hon en mimmi pigg nessecär men mimmi nagelack, mimmi borste, musse body spalsh, samt två duschcremer. Tror nog jag och min älskling kan vinna tösen kärlek ganska snabbt efter detta.

Saga och hennes storasyster Alice brukar nämligen bli grymt blyga för oss varje gång vi kommer då vi inte träffas så ofta.

Nu har jag berättat om min skolycka så nu ska jag lämna datorn igen =)

Time will tell

Känner verkligen inget måste att vända tillbaka dygnet helt och hållet denna helg. Igår vaknade jag 1420 och kände väl lite fasen va onödigt. Sen när jag somnade på soffan vid 19-tiden kände jag samma sak men sen tänkte jag "Va fan ska ju jobba nätter från måndag igen". Kroppen behöver ju faktiskt inte chockomställas då som jag brukar göra. Blir ju bara jobbigare för kroppen i sånna fall skulle jag tro när jag ska ställa om till natt igen på måndag.

Var ute och umgicks med folk igår kväll och begav oss hemåt vid 2-tiden. Sen kolla vi lite tv och prata innan vi slutligen somna. Var kanske mer så att jag titta tv och tjöta tills älskligen somna. Han gick ju trots allt upp vid 7-tiden, visst han sov lite midda efter jobbet min inte länge.

Idag klev jag upp vid halv 1 tiden. Väckte upp gubben skitnöjd över å vakna först. Tji fick jag. Han hade redan varit uppe en sväng han =P

Imorgon måste jag nog dock gå upp tidigare för då ska vi till Degerfors. Ska fira en liten skitunge som fyller år då med.

Nattsyster har avgått

Vakade av i morse. En riktigt bra avslutande natt vill jag lova. De föregående två har varit lite upp och ned och fram och tillbaka kan man säga.

Helgen är fri och ledig. Blir kanske en tur till min mor om min sambo kommer ihåg detta nu när han planerat om din helg. Kan ju iofs åka själv också... Får se hur det blir helt enkelt.


RSS 2.0