Magproblematiken fortsätter

"Nu kopplar jag telefonen till dig, kommer nog tillbaka om en timme ungefär". Det var vad jag sa till receptionisten innan jag åkte till vårdcentralen. Det blev en lång timme....

Fick remiss på vårdcentralen för att åka in till akuten. Blev sittnas/liggnas på akuten i ca 4 timmar. Trött och uttråkad. Plågad med provtagning. Klämd på x 2.
Idag har jag fått lämna "anamnes" tre gånger, en gång på vårdcentralen och två gånger på akuten. Tre olika doktorer har klämt och känt och kliat sig i huvudet känns det som.

Har fortfarande lite ont, lite värre än tidigare idag. Ordern jag fick när jag lämna akuten var att återkomma imorgon bitti om jag fortsatt hade ont. Som det är nu borde jag ju faktiskt åka in. Men det känns på nåt sätt "onödigt". Doktorn spände öga i mig och sa "tänk inte tanken att du stör eller att det är onödigt, kom in om det gör ont!".
Detta var doktorn nr 3. Denna doktorn log också stor och spände öga i mig och sa hon inte borde lita på mig eftersom jag är sjukvårdspersonal. Kändes som hon mena att jag slätade över mina problem lite granna.

Jaja ny morgon imorgon....

Väntar å väntar

Sitter på jobbet. Inväntar rondrapporter och är relativt arbetslös.

Väntar på att vårdcentralen ska ringa upp och ge mig en tid.. Eviga väntan..

Food

Idag startade jobbdagen lite annorlunda kan man minst säga. Men det är gött när saker löser sig på bästa möjliga sätt tillslut.

Talat med dsk på vårdcentralen idag om min stickiga mage. Om den fortfarande känns av imorgon ska jag få träffa farbror doktorn. Nästan så jag funderar på att säga att den gör ont bara för att.
Dsk ska i alla fall ringa mig i imorgon bitti och höra sig för om mitt mående. Chefen har lovat att vi ska lösa så jag kan komma i från jobbet på ett eller annat sätt om jag ska åka till doktorn. Tanken är ju att jag ska vara socialtant och då är det ju inga problem men det kan ju bli krångligt om någon blir sjuk å jag måste ta grupp. Men chefen har sagt att vi löser det imorgon om det skulle inträffa.

Provade på en ny maträtt idag. Enchiladas gjorda med grillad kyckling och chilikeso. Inte riktigt min smak. Tror att jag fick tag på fel chilikeso också. Denna var rökig som bara den. Tog över hela smaken. Älsklingen åt upp två stycken och sa att det var gott. När jag fråga hur många han ville ha i matlådan så ville han inte några mer. Så gott hade det inte varit =P

Idag fick min mor en blombukett levererad till dörren. Nåt måste man ju fixa till henne när det varit mors dag och allt. Alltid lika kul att göra någon glad.

24 timmars

Undrar om 24 timmars feber är den nya inne grejen. Är andra gången nu bara i maj tror jag som jag drabbas av skiten. Men jag är tacksam att det inte varar längre men tanke på hur dåligt jag mår när feber flyger på mig.

Enda symtomen kvar idag är att det känns som att jag har en kaktus i magen.


Kropp strejk!

Som jag skrev i förra inlägget hade jag jäkligt kul igår alltså.

Idag känner jag mig som en gammal kärring som inte ens skulle bli bjuden på en fest pga åldern. Ont i hela jäkla kroppen. Känner mig dessutom smått febrig.

Just nu önskar jag att jag bara vaknat bakfull i morse!

Sommarfest

Var på sommarfest med jobbet igår och hade himlansroligt! Att det regnade en stund gjorde verkligen ingenting. Humöret på alla hölls sig på topp tror jag bestämt =)

Trekamp avklarades, en trekamp som innehöll något "udda" tävlingar. T.ex. grodspottning. Grodspotting innebar att man skulle spotta en gelegroda så långt som möjligt. Man fick flera försök men...man skulle använda samma groda (alla fick dock en varsin). Kände mig ganska nöjd med att spotta nära 4 meter men det höll inte.

Var kul att se alla utklädnader. Roligt när folk spexar ut sig tycker jag =)

Nu funderar jag mest över vad som ska hittas på idag. Sms om jobb ikväll har kommit från jobbet men jag orkar fan inte. Sen tror jag älskligen nämnde nåt om Örebro i dag och hämta nån bil och äta gott på restaurang där. Får helt enkelt se vad som blir.

Men nu är jag dissad, älskligen är på flygfältet. Frågade inte ens om man vill med, illa. För han kan ju inte tro att jag kommer efter i min bil när jag drack lite alkoholhaltiga drycker igår... Är så himla nojig med köra bil dagen efter.

Ha en fin lördag

Morgontrött

Igår var jag bombsäker på att idag skulle jag bege mig till gymmet innan jobbet men ju närmare kvällen kom ju mer ändra jag mig. Vet att det är jävligt dumt men jag är så jävla trött och ska jag orkar med sommarfesten imorgon med jobbet efter ha jobbat kvällen dagen måste jag unna mig sömn. Så nu har jag unnat mig sömn.

Dock har jag dåligt samvete som fan men jag driter i det!

Byxorna passa och gubben blev nöjd! =)=)=) Hör och häpna dessutom, nu ska ha följa med till dressman och köpa på sig kläder nu när jag bevisat att det finns kläder som passar till honom =) Äntligen kanske jag kan få tillbaka min snyggt klädde sambo =)

Tröttsamt!

Uuuu va trött jag blir när jag loggar in och ser att inlägget jag skrev i morse har försvunnit. Det är långt i från första gången kan jag säga. Vad gör jag för fel? Skitsamma.

Har varit utanför dörren ett par timmar idag. Jagat lite grejer till jobbets sommarfest som går av stapeln på fredag. Fann 2 av 3 grejer i alla fall. Den tredje grejen hitta jag här hemma, dock är den inte perfekt som jag tänkt. Måste fråga svärfar om jag får låna den också men nåt säger mig att han inte tänkt sätta på sig den.
Egentligen skulle jag haft en fjärde sak men det fanns inte att tillgå och jag orkar verkligen inte springa runt i massa affärer. Lite skrajsen för att yrsel ska återkomma (den brukar ju göra besök när jag är på stan).

Shoppade lite till gubben med. Ett par jeansshorts. Verkar som de gick hem. Sen inhandlade jag tröjor han ska ha när han kör på bana i sommar, måste ju vara långärmat då. Ska bara se till att han provar detta inom den närmsta framtiden så jag inte spenderat nära 700 kr på kläder han aldrig prova. Eller provar men inte säger att han är missnöjd med. Gör mig absolut inget att handla kläder till han men jag hatar när det inte provas och till slut kryper det fram att det inte är bra och då har pengarna brunnit inne. Karlar ;)


Seg dag!

Idag var det riktigt segt på jobbet. Känns som att jag inte gjort ett enda vettigt handtag på hela jäkla dagen. Men jag vet att jag gjort i alla fall 5 vettiga saker. Dock är det alldeles för lite för att fylla ut en 8 timmars arbetsdag. Det är för lite för en 7 timmar dag också (flexa hem då) men men de sägs att man ska njuta av dessa dagar.

Jag hade nog gjort det om det var fredag och det snart var helg men när det är måndag morgon och man behöver en spark i arslet då är det inte kul.

En rolig nyhet spreds på jobbet tidigt i morse. Kollegan K´s bebis hade valt att komma ut till stora världen under natten. Stor GRATTIS till dig och familjen till lilltösen!


Flitig

En och en halvtimmes träning är avbockad igen. Idag är jag riktigt trött i kroppen, framförallt armarna nu i efterhand. Men gött är det när det är klart. Riktigt gött. Blir lite stolt över mig själv faktiskt.
Ännu mer stolt blir jag när jag genomför DEN övningen som jag HATAR för jag känner mig som en elefant när jag gör den. Min träningskompis kom och bara för hon kom tänkte jag seriöst hoppa över den. Men körde den fort som fan för att hinna klart med den innan hon värmt upp och kom ner tillbaka. Jag misslyckades. Hon fick se elefanten in action. Hon tyckte övningen såg rolig ut. Det är den inte...

Det var söndagen så här långt dagen efter jordens undergång.

Lördag 21/5

Slapp dag till en början. Varken jag eller min älskling orkade göra många knop.
Vid 13-tiden hörde jag av mig till min faster som är på visit i Värmland och fråga om hennes dagsplan. Hon hade ingen, jag hade ingen. Resultatet blev lunch i Kil med henne och farmor innan vi gick på bio.

Hur många lingon finns det är i världen. Mycket bra och underhållande film. Men en morbror som är utveckligsstörd och men arbetslivserfarenhet inom vård och omsorgen känner man igen sig. En riktigt må bra film. Man blir på gott humör. Man blir lite ledsen också.

Jag rekommenderar den starkt.

Underbara fredagskväll!

Gött att sova ett par timmar på fredagseftermiddagen och kvällen. Men är lika trött nu som jag var innan. Att göra ett dagpass efter 4 timmar nattsömn är inget att rekommendera. Man mår inge vidare när man kommer hem då vill jag lova. Nattjobb förstör min sömn. Somna innan kl 23 eller inte alls typ. Så är det ett par dagar efter avvakning.
Detta får mig att längta, verkligen längta till de där (JÄVLA) nätterna schemagruppen lade till på mitt schema. Två nätter på raken, vaka av på tisdag och upp och vara på jobbet kvart i 7 på onsdagen. Det är väl bara att le och tacksamt ta emot. Misstänker att när jag börjar min semester veckan efter så kommer jag vara ett vrak. Men det är ju kul att det sabbar en vecka av tre möjliga.

Usch så grinit det blev. Jag har ju lagt in nätter själv också men jag har ju lagt mig ledig 3-4 dagar efter jag har vakat av också just för jag vet hur knäpp jag kan bli.

Nu borde jag blåsa håret. Smörja torra fejset. Men jag har inte orken. Men MÅSTE. Älsklingen kommer nog och hämtar mig när som helst gissar jag. Spark i röven!

Sova sova sova säng säng säng

Sitter i startgroparna redo att lämna rapport till dagpersonalen. En oförskämt lugn natt har förflutit. Vi har varit rastlösa allesammans tror jag bestämt. Soffan har varit skön att sitta/halvligga i och tjöta med varandra.

Snälla dagpersonal flexa in lite tidigt och låt mig gå hem ;)

Iphone - dåligt val?

Alla telefonförsäljare tror jag jublar ut "Åh Linda har skaffat ny mobiltelefon så nu telefonterrar vi henne!".

Sedan jag köpte Iphonen har telefonen gått varm av telefonförsäljare som börjar samtalet "Jag vill bara berätta att jag inte ska sälja nåt till dig utan det är ett gratis erbjudande, visst känns de bättre då?". Man hinner inte ens svara förrän de maler på om ditten och datten. Inte får man en syl i vädret förrän efter 1-2 minuter heller för de pratat konstant och inte hör mina försök att avsluta samtalet.

Detta gratis erbjudande som innebär att de skickar hem grejerna till mig direkt till dörren och allt jag behöver betala är porto. Gud så generöst! Nej fan va illa att man hamnat på topp tio listan (känns det som) bara för man skaffat en ny jävla telefon.

//Bitterfittan

Dimma

Det kändes allt märkligt att vakna idag. Innan jag gick och lade mig imorse kollade jag återigen mobilen för att se om det verkligen var sant att Hampus somnat in. Det var sant då också...

Känns märkligt.

Minns en fest vi hade hemma hos mig i skogen när vi gick i 9an. Vi körde straffpoker. Hampe förlorade. Straffet---ett sugmärke. Hampe hölls ned efter en hel del jagande. Jag fick "äran" att göra sugmärket.
När mina syskon och pappa kom hem senare på natten undrade min lillasyster vad som hade hänt med Hampes hals var på han svarar kort och gott: "Jag är allergisk mot cocacola".
Han körde det även i skolan på måndag. Inte så trovärdigt då de flesta visste att Hampe drack en del cocacola.

Men nu har han fått somna in. Lämnat alla hemskheter i kroppen bakom sig.

Chock

Snart har natt nr 1 avverkats relativt smärtfritt. Gott med sånna nätter (*peppar peppar* är trots allt några timmar kvar). Hoppas på en till.

Kollade på facebook en sväng via mobilen. Fick se att många skrev till en gammal klasskompis till mig hälsningar om att de tänkte på honom. Började fundera lite smått över vad som hänt. Såg hans föräldrar förra veckan här på sjukan. Reflekterade lite snabbt och tänkte att killen nog fått ett skov av sin chrons och sen var det inget mer med detta.

Fick inte riktigt detta ur huvudet med vad som kunde hänt med honom. Kollade då senare på facebook igen och får se en annan klasskompis status som får mig och tro att hon är gravid och kolla alla kommentarer *nyfiken i en strut*.  Hon har då frågat i kommentarerna en tredje klasskompis vad som hänt killen. Då får hon svar från en att han har gått bort..... Då blev jag chockad å lite ledsen i själen. Såg att man skrivit till en anhörig till honom att de tänker på dem och skickar styrkekramar.

Tydligen hade man i februari upptäckt att han haft cancer och för någon vecka sedan fått reda på att cancern spridit sig i hela kroppen.

Känns så hemsk. Min sambo och han har haft en hel del kontakt och vi har träffat honom ute flertalet gånger senaste för bara någon vecka sedan. Känns ofattbart att han var så sjuk när vi såg han sist och vi inget visste och att han nu vandrat vidare..

Usch och fy!

Vila i frid.

Omotiverad

Har varit på instruktionspass med en PT på KMTI nu. Gud så omotiverad jag kände mig. När vi gått igenom de övningar han satt upp för mig så fråga han om jag skulle fortsätta och gå ett varv. Svaret blev nej. Körde ett pass igår och han sa ju själv att man inte ska styrketräna varje dag utan en dags vila emellan. Idag tar jag fasta på detta.

Nattjobb står på schemat idag och imorgon. I för första natten blir jag alltid en annan människa. Har inget emot att jobba nätter men jag blir knäpp i kroppen... Hela dagen går ut på att ladda inför att sova middag så jag orkar med natten. Dvs jag intar ett zombieläge från det jag vaknar tills det jag går och lägger mig igen. Omotiverad zombie.

Nu sitter jag och väntar på att posten ska ringa på dörren och lämna gubbens nya däck så jag sedan kan hoppa in i duschen och tvätta bort gymsvetten.

Oj va lång tid de har tagit att skriva detta... Hoppar runt på olika internetsidor samtidigt...
Snälla postbussen kom!

Ex

Detta med ex. Jag har ett sådant i bagaget. En jag var i lag med i ca 1,5 års tid. Ett distansförhållande under tiden jag pluggade.

Jag har funderat på en sak mycket idag. Vi är vänner på fejjan och jag har inte haft några planer på att ta bort han. Vi kan prata med varandra, no hard feeling...längre. Men idag har jag irriterat mig.
Började när jag köpte ajfånen. Han kommenterar min status om att jag gjort detta med ordet "Besviken". Då var jag irriterad länge! Varför? Vad har han med det att göra? Om han kände så, varför han nu var tvungen att bry sig i det, kunde han inte hållit det för sig själv eller?

I natt gjorde jag nån status om att jag hatar att frysa. Han kommenterar då "Sen när". Vilket gjorde att jag återigen gick i atomer. Jag har alltid varit en fröslort! Det var inget som uppstod för då det tog slut mellan oss. Satt å huttra på den tiden vi var i lag med. Påpekade ofta att jag frös.

Inget att irritera sig på egentligen men det är så onödig kommentarer gör mig galen.



Effektivt

Idag klev vi upp tidigt gubben och jag, för att vara oss i alla fall. Kl 10 skulle gubben vara på möte och då tänkte jag att jag lika gärna kan masa mig i väg till gymmet. Jag drog till gymmet och gubben drog på möte som han visade sig vara i väldigt god tid för där är nämligen nästa söndag :p

Men träning är avklarad
Köttet ligger i marinad
Hemmagjord coleslaw fixad

Längtar tills middagen =)


Glömde en sak... Har bokat tid för personlig träning imorgon efter vad jag förstått på min vän så kör hans program skiten ur en... Det ser jag fram emot =) Lär jag sova gott sen inför nattjobbet oxå =)

Kupefilter

Idag har jag och gubben försett våra bilar med nya kupefilter. Mitt var mer än välbehövligt att byta.
Jag försökte på egen hand först. Skruva isär halva bilen kändes det som (man behöver inte skruva loss nåt allt egentligen) för att se vart skiten var. Skruva tillbaka skiten och överlämnade jobbet till gubben. Gjort dock ett tappert försök. Gubben min fixa loss det ganska lätt och när han fick ut det skanderade han "Fyfan va äckligt!".
Men nu är det fräscht =)
Att få tillbaka filtret va en historia för sig. Fy fasen va trångt det var. Känns som att varje gång vi ska fixa nåt med Toyotan får man plocka i sär halva den för att komma åt det man ska.
När gubben bytte filtret på sin bil gick det på mindre än 5 min, plocka bort, ta bort, sätta i och sätta tillbaka. Volkswagen vet vad de gör de ;)

I alla fall. Fick mig en oväntad överraskning när jag började leta efter kupefiltret. Precis framför kupefiltret hitta jag en CD skiva... Kupefiltret är beläget bakom handskfacket. Min första tanke var att det fann en "lönngång" eller öppning från handskfacket som förklara CDns placering. Men icke! Någon har alltså tryckt upp en CD med fodral under/bakom handskfacket! Vem har kommit på den iden?? Hårt som fasen satt den också.

Var tvungen att provspela skivan för att se vad det var för nåt. En salig blandning vill jag lova från forna tider vill jag lova. Börjar med att Robert Gustafsson imiterar Tony Richardsson på en idrottgala för några år sedan. Där efter följer låtar som "fånt ja en körv höpper ja i älva", "Far jag kan inte få upp min kokosnöt", en låt med gruppen The pojksnopps, "Hönan agda", "Gunga med mig" och mitt i allt kommer en "seriös" låt i form av "Det vackraste".
Detta var alltså vad som roade mig och mina kompisar runt 05-06 när vi var ute å "cruisa". Man får verkligen flashback från tiden med en kompis man inte ser av nu för tiden...

Fredagen den 13:e

Jo, det märks..
Varit lite smått "kaotisk" och "krångligt" så här på början av arbetsdagen kan man lugnt säga.
Men jag tror att det börjar ordna upp sig nu.

Hoppas på att kunna flexa hem mig om ca 2 timmar.
En sak till som ska ordnas så efter det borde jag kunna gå hem...

Dagen idag

Ytterligare en dag med utbildning. Idag var det dock om nyheterna i vårat datasystem. Vi ska numera bara använda ett program för att "registrera" patienterna och se till att de får en räkning hem efter ha fått den bästa vården av mig å kollegorna ;)

Fick sluta tidigare och med tanke på gårdagens yrselepisod bestämde jag mig för att strunta i träningen, bättre att var 100%. Blir dessutom gör andfådd av att bara gå lite fort så de är väl lika bra att vänta ut skiten ett tag till.

Men det jag skulle komma till. Utförde en "god gärning" när jag fick gå hem tidigare. Åkte nämligen och besökte min farmor. Har sagt till henne för länge sen att jag skulle komma men har glömt/förträngt detta. Hon har nu ringt och tjatat om att "Du sa faktiskt att du skulle komma och hälsa på och eftersom du inte kommit tänkte jag att jag ringer". Detta ger en ju ganska kasst samvete. Men nu är det åtgärdat för denna gången....

Vill så gärna!

Idag har det stått brandutbildning på schemat. Räddat brinnade docka med hjälp av brandfilt, släckt ett brinnade vattenkar fyllt av gasol med hjälp av pulversläckare, räddat en "patient" ur ett brinnande patientrum.
Mycket lärorikt och roligt har det varit.

Efter utbildningen blev det lunch på stan med söta Sara och sedan lite shopping. Dock var jag inte helt hundra. Redan på utbildningen när vi bytte om inför övningar blev jag yr. Sedan släppte det. Men väl inne i stan så blev det bara värre och värre. Kändes mig liksom sjösjuk eller som jag fått i mig lite för mycket alkohol.
När det hållit i sig i 4 timmar var det inte roligt längre. Ringde vårdcentralen och fick komma till doktorn.
Hann hem och vila emellanåt en stund på Saras soffa och då släppte yrseln...
Allt farbror doktorn undersökte såg bra ut. Ingen blodbrist, ingen ortostatism. Ortostatism kändes inte troligt med tanke på att yrsel alltid kommer när jag stått upp ett tag.
Gott att de inte hitta nå konstigt men olustigt att va yrslig under längre tid mot vad jag brukar.
Förmodligen beror yrseln på förkylningen.

Här kommer mitt dilemma! Vill såååååå gärna åka till gymmet imorgon efter utbildningen med jobbet. Men törs man det när man blir så yr av att bara gå på stan? När man nästan få sätta sig på HM för man tror man ska trilla i golvet?
Känner att jag inte borde men fan va de tar emot....

Vila veckan ut och ta igen det nästa vecka?? GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Bränd

Underbara måndagsväder. Har spenderat ca 4 timmar ute i solen tillsammans med en god vän och en kortlek. Kortspel efter kortspel har avverkats. Solen värmde gott. Nu har jag fått lite färg. Dock inte brun. Men kanske blir om jag har tur.

Förkylningen jag åkte på måste ha varit typ ett 48 timmars virus. Blev sämre och sämre tills det nådde en kulmen. Vaknade på söndagen och var tempfri. Dock helt slut i kroppen, igentäppt i näsan och tjock i halsen. Minsta ansträning resulterade i att jag blev sjösvett och tvingades lägga mig vila. Tur att jag sjukskrev mig. Hade ju inte orkat lyfta ett finger på jobbet annars. Men framåt kvällen började det räta upp sig.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Jobb alla dagar fram till fredag. Dock är det två korta utbildningsdagar.

Hoppas ni som är ledig får en lika fin dag imorgon som den har varit idag.

Sjuk igen...

Fy fasen va less jag är på sjukdom! Va inte länge sedan jag var sjuk tycker jag men det är tydligen dags igen.
Måste varit superbakterier som hittat mig. Hade lite halsskav igår, jobbade kom hem och lade mig vaknade BOMTÄTT i snoka. Vart kom det i från liksom??

Status: Sänkt AT, temp och snorig.


Kycklingwok

Dagens middag, kycklingwok, har blivit lite av en stående maträtt här hemma. Har hittat en kryddpåse från santa maria som vi "hettar" till maten nämligen Chicken thai wok spice mix.

Idag hamnade följande ingredienser i woken
2 st kycklingfiléer
2 st morötter
1 st purjolök
1 st snackpaprika
1 liten bit vitkål
och sist men inte minst kryddpåsen.
Serverade med kokt pasta till.

Detta räcker till ca 4 portioner.

Så gott och enkelt!



Sore

Ojojojoj vad benen ömmar. Idag känns de bättre än igår men det är ömt.
Idag blir det träning igen. Se om man tar sig upp för trappan till gåbanden :p

Ska nog ta en tur in till la stada snart. MÅSTE hitta ett par träningskor samt lite träningskläder.

Beach 2012?

Efter en dag på slottet begav jag mig till det ställe som ska bli mitt "tredje" hem nämligen KMTI.
Införskaffade ett medlemskort. Snöra på mig de lånade träningskorna. Kastades in i ett rum med min kompis och hennes "PT".
Detta med utfall men 4 kg extra tyngd och en sträcka på ca 10 m enkel väg. Det tar styggt på bena vill jag lova!
Sträckte mig lite lätt. Men skam den som ger sig. Stående utfall x 12. Benböj på ett ben x 12 (enda utan tyngd). "Ner i 90 grader" x 12 samt samma övning igen men med tyngd ovanför huvudet som ska ner och mellan benen och upp igen x 10. Detta tycker PT vi ska upprepa 3 ggr. Död åt min ben.
Det var min uppvärmning det. FY FAN!
Sen körde vi lite mage, rygg och armar i gymmet innan vi avsluta med 10 min gåband och streching.

Min kompis och hennes PT hade värmt upp med lite gåband innan jag kom. Hade nog varit bra om jag också gjorde det.

Gött var det. Nästa pass blir på torsdag.

Tänkte på en sak när vi gick med 4 kg pinnen på axlarna och gjorde utfall och tyckte det var jobbigt. Tänk att jag inte för allt för länge sedan hade 12 kg extra att bära på. Hur jobbigt hade det inte varit då??

Nu Desperat Housewife.

Flexibilitet

Efter en natt men alldeles för lite sömn så borde jag har väntat mig en "schemaändring" när jag kom till jobbet. Kände på mig det redan igår kväll när jag lade mig. Kanske därför jag sovit oroligt.
Fick i vilket fall vara "syrra" i stället för "socialtant". Mitt humör var inte på topp kan jag säga. Trött å jävlig.
Redan på rapporten kände jag att det skulle braka åt helvete. Antibiotika på massa konstiga tider och vårdplanering. Hade en viktigt sak i timmen att göra fram till kl 12. Någonstans där skulle jag också ronda. 

När klockan var 12 drog jag en djup pust och kände "Gud vad smidigt detta gått trots allt". Dagen var bra. En mindre dust höll på att få mig på fall totalt men mat i magen och jag kom tillbaka snabbt.

Hemma har jag en riktigt sjukling. Febrig och tjock i halsen. Panodil, Ipren och Bafucin har sköterskan ordinerat i nuläget :P

Kräfta vs blekfis

Visst är det underbart när våren kommer och solensstrålar tittar fram och lockar ut människor ur sina vinterkokonger. Folk springer ut i sina trädgårdar och påtar eller träffas över en kopp kaffe i solväggen.

Jag avnjöt solens strålar hela gårdagen. Satt och samla alla strålar jag bara kunde. Kände hur solen tog i ansiktet.
Idag har jag sett resultatet av solens strålar. Näsan är röd, likaså pannan. Bröstkorgen är ljusröd och kliar nåt så in i h*****e! Detta är baksidan av solens strålar. I alla fall när man kombinerar dem men en Linda som är ljushyad och har en rödlätt hårfärg. Samma misstag varje vår.

Gissar att jag resten av sommaren kommer kleta på mig massa solcreme och därmed inte få nån färg alls. Är nojig för detta med att bränna mig. Därav är jag lite solskygg också. Njuter av det tills jag blir lite bränd och sedan blir jag solskygg resten av sommaren.

Funderar över vad jag ska prova för solskyddsfaktor i år för att få färg men inte bränna mig.....


Helgen

Helgen är snart till ända. Känns som den gått i 110 km/h.
Fredagskvällen spenderades hos S & M. Öste grus i en jättegrop på deras garageuppfart som ska bli asfalterad. Mycket grus blev det. Tungt. Ölen var god =P

I lördags satt jag i trädgården och lapade sol hemma hos ovannämnda. Kollade på när M och hans pappa satte upp ett staket och sedan på när S & M planterade tujor.
På kvällen var det Vårmönstring med KDR. Så nu är bilsäsongen officiellt invigd. Men usch va svinit kallt det blev fort i går kväll. Satt och huttra större delen av kvällen i bilen.

Idag har vi firat en blivande 80 åring. Min älskade morfar fyller nämligen det imorgon. Trots att morfar blivit väldigt trött och sliten senaste åren så var han oförskämt pigg hela dagen och på gott humör. Trots sin grava syn- och hörselnedsättning har han hängt med i nästan allt som har sagts. Riktigt kul att se honom på så gott humör.

RSS 2.0