Bitter

Igår började det snö utav bara den. Satt på jobbet och kolla på snöfallet och början tänka på hemresan och planerade om körvägen för att slippa oplogande småväga.
Det kunde jag ha struntat i för när jag väl skulle hem var inte de stora vägarna plogade i alla fall. Bilen krängde fram och tillbaka över körbanan. Fasens å trött man blir.

Snöfallet har fortsatt under natten och det snöar även en hel del nu. Jag hoppades att det idag skulle vara plogat på gatan hemma men icke! Blir så grinig. Först får man leta fram en bil som är täckt med 1 dm snö. Inte kul när klockan är 6 på morgonen. Sen ska man ta sig av gården som är täckt med ännu mer snö. Det gick bra som tur var. Det gick bra att ta sig fram på gatan hemma. Och man tänkte hoppas de plogat den lite större vägen jag kommer ut på men icke!
Sen kommer jag till en yttliggare lite större väg men inte den heller är plogad. Den var dock plogade vid hemresan igår kväll så det var itne allt för mkt snö på den. Längs denna vägen finns det en väg i samma storlek med den utanför mig gata. Denna var plogade igår när jag åkte hem och nu på morgonen var den plogad igen! Varför i helvete kan de inte ploga den utaför mig??!!
Stora leden jag sen kom ut på var plogad iaf, en halva, den jag skulle åka på så jag var nöjd. Men att sen möta cyklister på denna stora väg var en mindre hit. Inne i stan var det inte heller plogat. Jag fattar inte! De kunde väl röjt av ett lager iaf men inte!

Hoppas verkligen att de plogat undan bättre när jag ska åka hem för annars kommer jag att bli TOKIG! SKOGSTOKIG!
Hade säkert varit bättre plogat på vägen hemifrån min far (min far bor ute i skogen och där kommer plogbilen så fort snön börjar yra!).

Julfirande och jobb.

Har varit hemma en sväng till mormor och morfar på förmiddagen och firat jul med släkten på den sidan. Blev många fina julklappar och tjejerna verkade nöjda med sin klappar.

Nu är jag på jobbet. Kom och möttes av en halvt tom avdelning. Min grupp saknar patienter helt. De andra två har 1 resp 2 patienter. Verkar som att ytterligare en är på väg hem från ena gruppen nu.
Lugnt är det på akuten oxå. Vi får se va kvällen har att bjuda på.

Trevlig jul allesammans!

Julmat

Nu har jag och svägerskan vart och fixat all julmat som kan fixas i förväg hos gubben å svägerskans farföräldrar.
Det blev
Janssons frestelse
Kokt lax (ska serveras kall)
Kokta ägg
Lagt in sill
Griljerat julskinkan

Vi kanske gjorde nåt mer man jag minns faktiskt inte.
Trevligt var det och kul att se att farmora i huset börjar pigga på sig.

Imorgon blir kliver jag på jultjänstgöringen.
Jobbar nu tre kvällar på raken sen en dag tur och avslutar sedan med en kvällstur.
Efter det är mitt vikariat slut tyvärr...
Känns väldigt tråkigt.
Hoppas att det löser sig snart som chefen säger att det ska göra.

Kram och God Jul


Mer godisbak

Dagen började ganska sent idag som vanligt när jag är ledig. Vaknade vid halv 12 tiden och ryggen var helt slut. Inte så konstigt när man såg hur jag misshandlat kudden i natt.
Snabb dusch vart det. Sedan en tur till ett köpcentrum för att fixa lite klappar. Fick med mig gubben också som är i stort behov av att handla klappar men han hade noll lust när vi kom hem. Så vi var väl hemma efter ca 1,5 timme igen.
Hemma käkade vi pizza. Gottit.
Sen drog jag igång lite mer julgodis bak. Blev sugen på att göra Mozartkulor så det fick det bli. Sen gjorde jag en ny sats med hemmasnickers oxå. De va gjorde förra veckan börjar tryta.
Gubbens farfar kom idag då han skulle ut å handla med svärfar och han gillade kulorna. Imorgon ska jag ta med mig ett gäng till dem när jag å gubbens syster ska förbereda julmaten. Farmora har varit lite dålig så de behöver lite stöttning.

Nu ska jag fortsätta kolla på Trauma på tv3. Verkar bättre denna veckan.

Jobbhelg förbi och framför mig.

Helgen har spenderats på jobbet. Det har varit för jäkla lungt!
Igår hade jag 3 patienter att ta hand om. Frammåt åtta fick jag rapport om en 4:e men denna kom inte förrän framåt halv 10 och då gick jag hem för att sova och förbereda mig inför dagens förmiddags pass.
Lika lungt på avd imorse. 4 pat. Färdig rondat kl 9. Alla anteckningar var klara kl 0945. Det var bara att vänta på att doktorn skulle tala ut de 3 av 4 som skulle hem. Inte ens då fick man arbete för alla utom en skaffa skjuts på egen hand. Men men det är väl gött att det är lungt ibland oxå. Men man är bara inte van det.

Julhelgen spenderas oxå på sjukan. Går på den 23 och går av den 27. Samma dag som mitt vik går ut oxå. Känns så jäkla töligt så det finns inte. Måste ut å söka jobb, börja stämpla. Jippie. Jag är inte den som gillar att gå hemma och dra fötterna bakom mig. Men men det kanske löser sig framöver. Chefen säger det men man vet aldrig vad som händer....

Ikväll blir det film mys. Imorgon lite julklappsshopping.
Se om jag får med min goding oxå. Han ´har ju inte fixat några klappar ännu så det vore kanske på tiden.

Kass

Jag har verkligen varit kass på att blogga länge nu men det finns inte så mkt intressant att skriva om då jag mest bara jobbar och sover känns det som.

Idag jobbade på förmiddagen flexade hem redan klockan 1353, det är sällan man har den lyxen. Men jag gick emellan å det var inte så mkt för mig att göra. Väl hemma prata jag väl lite med gubben en stund innan han åkte iväg och jag lade mig för att vila, vaknade 3 timmar senare. Undrar hur den här nattens sömn blir. Känns dock som jag skulle kunna lägga mig nu och sova till morgonen utan problem.

Har hunnit slå in julklappar oxå  som har legat och väntat väldigt länge på att bli inslaga. En anledning att de blev sent inslaga är iofs att jag beställde saker från nätet som jag skulle komplettera med. Paket fick sig en jäkla resa innan det nådde fram. Från Jämtland, till grannen här hemma som skickade det till en tjej i Göteborg och sedan vidare till mig. Tur att man handlade av en vettig person som jagade rätt paketet åt mig och såg till att det hamnade hemma hos mig till slut. Adressändringen har inte gått så smidigt.
Bor ju hemma hos gubben och hans pappa på heltid numera. Tur är väl det nu när jag inte fått förlängt på jobbet utan får gå på timmar istället men men förhoppningsvis får man månadschema igen.


RSS 2.0