121,5 timmar

Nästan så man skäms över att säga det, men jag har tog helgen kl 1530 idag. Rubriken syftar till hur många timmar det ska passera från 1530 idag tills mitt nästa jobbpass anländer. Känns gött på ett sätt att vara ledig i lite över 5 dygn. Men sömn behöver ordnas till. Men sen inser man snabbt att om jag lyckas få in en bra sömnrytm och vakna utvilad kommer det sabbas lika fort när jag börjar jobba. Nästa vecka ser ut på följande sätt:

Tisdag: 17-02
Onsdag: Ledig
Torsdag: 17-02
Fredag: Ledig
Lördag: 14-22
Söndag: 14-22

Som ni förstår förstörs rytmen av 17-02, eller jag ska väl inte måla fan på väggen redan men sist hade jag jättesvårt att varva ner och somna när jag kom hem. Och blir det så igen så blir de inte roligt. Sen om man skulle komma till jobbet och berätta att man sovit länge, en stund in på sen förmiddag/lunchtid blir det väl snack om det igen (om fel person jobbar vill säga). Äh skit samma! Jag älskar verkligen mitt jobb så kass nattsömn i perioder får jag väl leva med :D

Tror jag ska unna mig att göra en nagelförlängning nu när jag är långledig och lägga på nå snyggt lack.
Hoppas på fint väder imorgon så en långpromme kan avklaras med Sara.

Trevlig helg allesammans!

57 kvar

Har varit lite dåligt på att rapportera hur det går med sluta snusandet. Det går bra om jag får säga det själv. Har mina dalar. Typ hela helgen som passerade... På fredagen så passerade jag en kvinna på väg ut en affär med två dosor av "mitt" snus i handen. Det utlöstet ett oerhört sug. Kunde nästan känna smaken i munnen. ;)

Men jag har inte trillat dit ännu. Och jag hoppas innerligt att jag inte gör det heller. Vill bli kvitt skiten. En kollega till kort på mig och henne på en fest för ett tag sedan. Jag har lagt av ett stort leende utan besvär. Har inte velat göra det sedan jag började snusa. Nu ler jag mer än gärna. Och varför skulle man inte nu när man inte har skit under läppen som man vill bespara andra människor åsynen av.

Igår trodde jag att jag skulle gå åt. När jag kom te jobbet svor jag till min kollega. Hade glömt pilla på ett plåster innan jag gick hemifrån (sömnbrist l/t nedsatt minne). Min sluta snusa kollega hade inte heller nåt extra med sig. Oj vad jag gick och tugga på allt jag hittade igår. Inte bra, inte bra... Men det var gött att komma hem och klistra på ett plåster vill jag lova.

Idag klistrade jag på det 29e plåstret. Dvs att jag nu har varit snusfri i 4 veckor *klappar sig på bröstet*.

Nu blir det en tur in till stan. Umgås med Sara och sedan hårklippning därefter jobb. Hoppas det är lugnt där jag ska vara så jag får vara med på sjuksköterskemötet.

Ha en fin dag i solen!

Tant Linda

Dagen idag på jobbet har jag gått inskolning för en "position" där man går under namnet socialtant. I detta fall har inte tant en negativ bemärkelse utan är mer positiv. Socialtanten har till uppgift att sköta kontakten mellan kommunerna och avdelning för de pat som är inneliggande. Kul att göra något annat. Man gör ju lite av detta när man jobbar som sjuksköterska också men inte alls i samma utsträckning.

Magen har börjat spöka lite igen nu de senaste dagarna. Har slarvat med medicinen ett tag. Vill verkligen inte att magen ska balla ur var och varannan dag som den gjorde ett tag så nu får jag ge mig på pillerburken igen och äta det regelbundet.

I dag ska jag försöka med ett tidigt sänggående. Sömnen spökar fortfarande (kanske är de som spelar magen ett spratt?). Ska upp tidigt imorgon igen. Då ska jag flyga solo som socialtant.

20110327

Nu kommer uppdateringar från 20årskalajet som skulle vara FF och SF. Redan sent i går kväll deklarerade min bror att han entrat festen vilket gjort att alla 20 åringar fann ett offer att supa under bordet. Om de lyckades vet jag inte riktigt ;) Någon finurlig lite själ har trollat bort syrrans p-piller. Kanske inte så roligt för syrran =P Men den som trollat bort dem tycker det säkert är kul när hon nu efterlyser dem på facebook...
Sen en sak som hör många fester till. Någon har glömt maginnehållet på gården.

Själv skippa man 20 års kalaset med polarna. Kanske var lika bra det. Dock ställde jag till med stor fest för närmaste släkten. Bjöd på bakad potatis med hemmagjorda röror (skagen, tzatziki, romröra, coleslaw) och till detta serverades hembakt bröd. De fick säkert nån tårta också men jag minns inte. Det var uppskattat i alla fall.
Själva 20 års dagen spenderade jag typ däckad av smärtor framför tvn alt. i sängen. Genomgick den andra käkoperationen 3 dagar innan födelsedagen. Trodde itne för mitt liv att man skulle få så ont. På sjukan tog jag Panodil på morgonen, hemma räknade jag minutrarna tills jag fick ta nästa.

Nej, göra sig i ordning kanske... Hittade ultimata födelsedagskortet till syrran igår på 7eleven med följande text

"Detta är både ett Grattis och krya på dig kort" (utsidan)
"Först: Grattis på födelsedagen! Sedan: Krya på dig efter festen"

20 år sedan

Föddes min lillasyster. Helt otroligt att den lilla skiten blivit så gammal redan. Illa att de ska påminna en om att man bara blir äldre och äldre själv också. *usch å fy*
I alla fall stort GRATTIS till henne. Imorgon eftermiddag ska vi fira henne är planen. Men vem vet kvällens 20-års kalas som är både FF och SF (syskonfritt) kanske knäcker henne så en 8 mils bilresa imorgon inte går att tänka på ;)

Här rullar de på i vanlig ordningen. Inget att förtälja förutom att jag är stolt över mig själv att jag numera kryper ner i jeans som är två stolekar mindre utan problem =) Där av har lite byxor införhandlas.

Ha en fortsatt trevlig lördags kväll. Snart blir de middag med min älskling...tror en polare till honom skulle haka på också. Ju fler dessto roligare.

Kärlek <3

I kväll kommer min kärlek hem igen. Oj vad jag längtar.

Nu väntar jag på att postbussen ska behaga komma så jag får ta emot däcken och sedan kan bege mig in mot staden alt. bergvik och hjälpa farmor med lite shopping. Syrran blir 20 bast på lördag så jag själv måste väl oxå handla lite gissar jag.

Fyra ledighet påbörjades igår kväll efter ett för långt kvällspass. Förstår inte vart tiden tog vägen. Intressant kväll var det vill jag lova. Ibland älskar man bara sitt jobb. Gillar de dagar då patienterna får en att le.

Nu vill jag att postbussen kommer!! Vill ut i solen och shoppa.

Till Anna:
Nej, nå bäbisbaking blir det inte! =) De får vänta ett tag.

Insomnia

I perioder från min hjärna/kropp en fix ide om att sova på nätterna är överskattat. Just nu är jag inne i en sån period. Jag brukar ådra mig denna åkomma när jag tar en extra natt på jobbet utan att tänka mig för.
Förra veckan tog jag en extra natten. Allt kändes ok med det. Efter en timme gick det upp ett ljus för mig hur dum i huvudet jag var. Samma dag jag vakade av så skulle jag på divisionsfest med jobbet samt till banken med min älskade. Vilket resulterade i ca 4 timmar sömn. Men men "jag är ju ung" säger huvudet.
Festen va gör kul! Somnade som en gris vid 2 tiden. Väcktes kl 11 av älsklingen. Upp, duscha, äta och åka och jobba. Lördagen kom jag i säng vid 2-tiden igen. Dock svårt att somna. Detta resulterade i att jag vaknade halv 2 på söndagen. Ingen fara egentligen då jag skulle jobba 17-02.
Hem efter jobbet. Kunde inte somna. Låg och vred mig länge! Somna till slut. Blev väckt kl 06 av sambon som åkte på utbilning. Somnade om vid halv 8. Blev väckt kl 10 av sambon som ringde å sa att han var framme. Somna om till halv ett.  Den kommande natten låg jag å vred mig till 3 tiden. Upp halv 10. Shopping sedan kvälls jobb.
I natt har jag vaknat varannan jävla timme och legat och vridit mig och svurit över sömnlösheten.

Kvälls jobb väntar. Har ingen ork. Är sååååååå trött!
Nej, blir att dra på ett ansikte. Säkerhetsnålar i mungiporna och sedan är jag fit for fight igen....

Gräsänka

En bra helg har passerat. Fredagen innebar divisionsfest! Så himla roligt hade jag =) Men med goa kollegor kan man inte ha något annat. Glad att jag dissade sista ölen till förmån får två stora glas vatten istället, tror inte att lördagens arbetspass hade varit lika bra annars.
Haft en toppen helg på jobbet.

Lika roligt var det inte imorse kl 06 (jag jobba till 02 i natt) när sambo väckte en för att säga hejdå. Som en lite morsa låg jag där i sängen å förhörde honom om vad han hade packat för att försäkra mig om att han inte glömt något. Tur att jag va så alert för vissa saker hade han glömt packa ned.
Nu återkommer han först på torsdag kväll, då blir det en kullerbytta i sängen för honom innan han drar vidare till jobbet och därefter sälen på fredagen.

Undrar varför man alltid tajmar sitt schema så kasst, två pass gör jag denna veckan. Blir jäkligt ensamt här hemma alltså... Svärfar är ju hemma men det är ju inte samma sak...

Boende

Skickade in ansökan på en lägenhet för några veckor sedan. I lördags fick jag ett meddelande från ägare men frågan om vi fortfarande var intresserade, självklart svarade jag ja. Sen kom det inget mer sms. Men igår hade jag fått ett mejl där han tacka för intresse och meddelade att lägenheten var uthyrd. Märkligt att skicka ett sådan sms och sedan inget mera tycker jag.

Vi har också anmält intresse på en lägenhet som vi kollade på för ett år sedan och var nu ute för uthyrning igen. Denna lägenheten var vi kära i redan för ett år sedan men drog oss då ur pga för ostadig ekonomi. Tompa var då arbetslös. Så nu när jag upptäckte att den var ledig igen blev han helt lyrisk. Idag hade den flyttat från "intresseanmälan" till "erbjudande" på uthyrningssajten. Jag blev lite lyrisk. Men jag kollade via mobilen och kunde inte läsa ordentligt vad det stod. Tur att jag inte skicka sms till Tompa då. För när jag kollade lite senare igen och lyckades förstora texten stod det "inget erbjudande". Sååååå jäkla surt!

Bara att leta vidare, så jäkla drygt detta. Tycker inte vi har mycket krav men tydligen så måste man sänka dem ännu mera... Om vi har tur får Tompa va ledig på fredag så vi kan åka till banken och höra sig för om lån. Kan ju göra saken lite lättare förhoppningsvis.



Degklump

Tror bestämt att sjukdomsdagarna har satt rejäla spår i min kropp. Hela kroppen känns som en degklump. Det är smått otäckt emellanåt. Fötterna har domnat flera gånger idag. Ena gången satt jag nog lite konstigt men efter den gången som domna de som en "stövel" runt foten.
Har sovit en stund nu och det känns bättre i fötterna men kroppen känns halvt om halvt veck.
Tur att man har en ledig helg tror jag bestämt.

Helgledig

Två ynka arbetspass har avverkats denna veckan. Men på nåt känns det mer än tillräckligt. Mår mycket bättre än i början av veckan men halsen knackar ännu.
Nu har jag tittat på 101 sätt att åka ur en gameshow vilket har fått mig att skratta. Skrattet leder till extremhosta. Sedan hände nåt nytt roligt mitt i hostandet så det övergick till skratthosta för att snabbt återgå till extremhosta. Men det var det värt. Jag har nog låg nivå på min humor idag helt enkelt.

Idag fick jag en liten förfrågan från the big boss. Kan bli spännande.

Nu ska jag bara njuta av helg. Att vara ledig utan feber. Va social o go mot sambo för det va ja ju tydligen inte när jag hade feber... Mycket märkligt.... är man inte social när man ligger som en dö sill i soffan eller sängen?

Trevlig helg alla vänner!

Sjukstugan stängd tillsvidare

Andra dagen idag helt utan feber. Känns väldigt bra. Är dessutom mycket mycket bättre kroppen idag också. Igår kändes det som att armarna skulle trilla av utav minsta lilla ansträning. Så är inte fallet i dag =)

Idag blir det kvällsjobb, åter till verkligheten.

Min lille fis var go igår. En stund efter han kommit hem fick jag en stor kram också sa han att han saknat mig. Jasså svarade jag, jag har ju bara varit hemma. Mmmm men du har varit väldigt sjuk. Jag har nog varit lite frånvarande helt enkelt.

Mollipect

Wiiho efter en halvtimmes upptaget ton blev man äntligen framkopplad till telefonkön. Detta var efter att telefontiden gått ut så jag tänkte *fan nu kommer de stänga av snart* men de gjorde de inte. Fick prata med fru doktor och sa att jag behövde en effektivare hostmedicin. Inga problem sa fru doktor och skicka iväg ett recept på Mollipect.
Hoppas nu att slemskiten försvinner från lungorna och det blir lättare att andas. Att återfå min normala stämma vore inte helt fel heller. Den må kanske inte vara vacker men jag vill inte låta som en kombination mellan en storrökande gumma och wiskeydrickare (ursäkta ev felstavning). När rösten tillåter sig att hålla vill säga.

Men nu ser jag framåt. Helt feberfri idag. Va inte i närheten av 38 graders strecket idag =)
Mår riktigt gott så länge jag inte anstränger mig för då sviker andningen lite granna.

Usch vikken sjukblogg detta ha blivit. Men det händer ju inte så mycket mer för tillfället om man säger så.

VC?

Funderar på om jag ska ringa vårdcentralen imorgon. Är jobbigt med andningen nu. Minsta lilla ansträningen och man tappar nästan luften. Hostmedicin och nässpray gör varken till eller i från.
Feber är borta. Eller jag är å touchar på 38 hela tiden men jag mår "bra". Jag är inte orolig inombords längre som när jag haft feber de andra dagarna.

Men vad ska de kunna göra på vårdcentralen? Inte ett skit troligtvis. Vi får se hur status är imorgon bitti.

Dagsformen

Dagsformen idag är mycket bättre. Vakna med lätt feber som motades undan med Irpen. Efter detta har jag faktiskt inte känt mig febrig. Men jag tänker inte ropa hej ännu. Brukar komma tillbaka vid den här tiden varje kväll. Men jag mår i alla fall bättre som sagt.
Hostar gör jag värre än jag vet inte vad. Halsen är sönderhostad. Men honungste lindrar det.

Får bli vila imorgon med så hoppas jag kunna återvända till jobbet på torsdag.

Sjukläge

Dag 3 med feber. Fy fan! Hostar som ett as och snorar.
Vice chefen ringde nyss. Förstår inte men hon ville ha mig och min ljuva kråkstämma till jobbet imorgon, inte heller på onsdag.

Imorgon är de tänkt att jag ska te tandläkaren... Får nog avboka för fjärde gången... Jävla skit. Äre inte blåsor, glömmer jag bort mig och tar extra pass eller så blir jag sjuk. Jäkla skit som sagt. Men inte mycket att göra åt.

Ska försöka plocka i mig lite mat nu...

Knäckt

Jag är en person som ytterst, ytterst sällan får feber. Vet inte när jag hade feber senast om jag ska vara ärlig.
När jag var liten och hade feber runt 37,8 var jag lika dödssjuk som min lillebror när han hade 40.
När jag hade streptokocker för trejde omgången i 9an vaknade jag med 40,2 i temp. Då låg jag orörlig i pappas säng till mormor hämtade mig och körde mig till farbror doktorn.

Nu har jag sedan i lördags i alla fall legat mellan 38-39 grader vilket innebär att jag är knäckt. För bara en liten stund sedan gjorde jag en kraftanstängning å ställde mig i duschen med 38,5 i temp. Inte bra!
Jag, en tjej på 25 år satt sedan och grina på toastolen i flera minuter och skandera med min hesa stämma "jag orkar inte va sjuk". Moget värre!

Feber+Linda=dålig kombo! Måtte febern försvinna tills imorgon.

Farbror doktorn

Ett besök har avvklarats hos farbror doktorn idag. Ingen UVI misstanke från hans sida. Det är ju gött. Klarar mig utan att ha en hög UVI som många misstänkte att jag hade.
Har bara åkt på en rejäl förkylning som ger mig feber. Hackar som bara den, rösten är inte vad den borde och idag blev jag snorig i näsan också. Känns som att denna förkylning kom i väldigt omvänd ordning, först feber sen hosta och på dag tre täthet i näsan.

Vila och vatten. Hoppas vara åter på jobbet på tisdag.

Spöken i njurarna?

Skulle inte ha gått till jobbet idag... Har dragits med feber, hosta och molande värk över ryggslutet hela passet. Panodil har hjälpt sparsamt. Bromhex har dock funkat fint.
Goa och oroliga kollegor försökte få mig till att prata med jouren om min molande värk i ryggen och halv fula urinsticka. Dock drog jag mig i från det. Kanske hade frågat om det va den andra doktorn som ringt upp.
Har i alla fall pratat med rådgivning nu. Har troligtvis åkt på nån infektion i njurarna. Så imorgon efter kl 7 ska jag ringa tillbaka så jag får tid på Gripen.

Ska försöka sova lite nu.

Dag 4

Idag känns det ännu inte allt för farligt med suget efter att ha något under läppen. Kan beror på att jag är halvsjuk. Hostar och har mig. Men själva abstinensen är det egentligen ingen fara med. Vet inte hur jag ska beskriva det. Men jag mår ju som sagt inte dåligt på något sätt. Enda jag saknar emellanåt är ju att ha något under läppen efter måltider och kaffe. Men åter igen inga direkta abstinenssymtom som tur är.

Kvällsjobb 2/3 ska avverkas idag. Hoppas kroppen orkar med detta. Känner mig lite matt. Orkar inte bli sjuk....

Bloggfrånvaro

Nu har jag varit lite frånvarande igen. Haft mycket för mig helt enkelt. Snusfri har jag varit i 60 timmar nu. Känns gött. Mår relativt bra med tanke på detta. De andra gångerna när jag slutat har jag mått som en levande död ungefär (hur man nu mår då).

Dag 1 utan snus
Fick ett sms från jobbet tidigt på morgonen och ringde glatt upp sa att jag kan komma och jobba extra. I samma stund som jag lade på ångrade jag mig lite lätt när jag tänkte på att det var första dagen utan snus. Kvällen gick då super. Abstinensen var inte allt för stor.

Dag 2 utan snus
Spenderandes på stan med Sara. Gick bra. Jobbigt att dricka kaffe och äta mat. Men ett tuggummi i käften och begäret försvinner relativt fort. Enda jag saknar är att ha nåt under läppen. Abstinensen i sig är det ingen fara med.

Dag 3 utan snus
Det är i dag det. Ska jobba kvällen. Gick upp vid 9 i morse så nu har jag bakat morotsmuffins. Tyvärr får inte kollegorna provsmaka för det blev alldeles för få.
Ska snart göra mig i ordning inför jobbet.
Abstinensen? Jo idag känns det...

RSS 2.0