GOTT NYTT ÅR!

Ett arbetspass har återigen svischat förbi. Gick relativt smärtfritt. Fick göra en lite uttryckning och lämna av en apodos rulle på vägen hem men annars var det en ganska bra dag.

Nu har jag sussat en stund och fått mig en dusch. Ska väl börja tjatat på de jag bor i lag med snart om att de ska göra mat åt mig. Börjar på att bli jämt smått hungrig. Den halva koppen men den starka soppan och två knäckisar mättar inte så mycket längre tycker jag.

Sen ska jag nog njuta av ett eller två glas av mitt mousserande vin. Kanske... Lite tråkigt att sitta och sippa själv.
För nån fest blir det inte får oss i år heller. Men jag är inte bitter för det. Är ganska sleten trots min lilla powernap.

Hoppas alla får en riktigt trevlig och mysig nyårsafton med nära och kära.
Massa kramar till er och önskar om Gott Nytt År!

Vi hörs nästa år igen!

Dag 26 – Mina rädslor

Vad skrämmer mig tro?

Efter mörkrets inbrott så känner jag mig ofta förföljd om jag är ensam ute och vandrar och detta är oerhört obehagligt och skrämmer mig. Jagar upp mig nåt så enormt, får ett riktigt adrenalinpåslag av detta.

Ibland skräms jag av tanken att man ska få ett samtal om att någon av mina anhöriga ska ha blivit akut sjuka eller omkommit tragiskt i någon olycka.

Skräms också ibland av att jag tycker att det står folk bredvid mig men jag inte ser någon. Ibland känns det som att någon lägger en hand på min rygg och det känns obehagligt när man vet att det inte är någon som gör det. Detta gör mig lite knäsvag. Handen på ryggen har jag vant mig vid mer och mer men det andra är mer läskigt.

Äh så här på nyårsafton orkar jag inte lägga ner min själ i dag 26 när det gäller dessa 30 dagar av sanning.

Lämna svärfar?

Som vanligt när jag jobbar nätter och det blir en lugn stund brukar jag surfa lite med mobilen, kolla sidor som landstinget inte tillåter. Där ibland facebook. Döm av min förvåning när jag läser att älsklingen skrivit frågan, "man kanske skulle flytta till Kil?".

Lite förvånad blev jag. Ringde upp han på morgonen och han berätta att han hittat en 4a som han tyckte verkade intressant. Han menade också på att nåt likande hittar man inte till samma pris här på öa. Det har han rätt i.
Vi har i alla fall bestämt oss för att åka och kolla på den. Sen får vi se vad som händer och fötter.

Men vem vet, man kanske blir kilsbo igen efter 20 år på flykt ;)

Dag 25 – En första

Hmm, en första? Det är ju mycket saker man gör för första gången. Man möter en person för första gången, man gör en första dag på nya jobbet en gång, man pussas för första gången enbart en gång.
Men vad ska jag berätta för er om en första?

Kan berätta om när jag träffade min nuvarande älskling för första gången. Min kompis var helt övertygad om att jag och han skulle vara "the perfect match". Jag var inte lika säker. Hade avslutat ett mindre bra förhållande för ca 6 månader sedan som skadade mig lite grann. Jag tyckte nog därför att jag inte var redo för att ge mig in i något nytt. Men kompis höll inte med och hon var bestämt.

Kompisen gav killen min msn adress. Det ploppade upp en förfrågan som jag avvisade för jag visste inte vem denna person var med konstig mejladress. Senare berätta hon att det var han så jag lade till honom själv.
Vi pratade där om kvällarna under kanske en veckas tid. Och sedan möttes vi hemma hos vår gemensamma kompis och hennes kille för första gången. Jag föll som en fura direkt. Hans omtänksamhet, öppenhet och charm kunde jag inte mostå....

Ack så fel jag hade om att han aldrig skulle bli nåt för mig. Men en första blick på han ett par dagars msn prat var allt som behövdes för att ha skulle stjäla mitt hjärta. Dock tog det ett tag innan han riktigt fatta att jag gillade honom. För de kunde jag ju inte berätta ;)

Händelserikt

På stan va det inte mkt intressant att se. Köpte med ett träningsspel jag önskade mig i julklapp, fick dock uppdatering men inget fel med det heller. Det enda som var synd var att det saknades grejer för att kunna träna rätt. Men det fanns i spelet jag köpte idag så nu är det bara att köra på.

På jobbet blev det däremot action strax efter kl 20 när jag var i kast med att börja dela ut kvällspiller. Det blev förskjutet. Viktigare uppgifter kom emellan kan man säga.
Så ikväll skulle du ha jobbat Maria med tanke på vad du sa till mig sist när du drog med mig till IVA.

Men nu har jag landat hemma i alla fall, varvat ned i knappa timmen. Tror det börjar bli dags för Tre sekunder.

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Det som oftast får mig att gråta är att jag först blir lite irriterad på en liten skitsak som kanske älskligen gjort eller sagt. Sedan börjar jag "klanka" ner på mig själv i huvudet typ berättar för mig själv att jag är dum i huvudet som tror saker. Och när jag börjat göra detta så hamnar jag i en ond cirkel och trycker på alla mina ömma tår och tillslut kommer tårarna.

Sen kan tanken på att farfar inte längre finns i livet göra mig ledsen, dock inte lika mycket längre. Men det är det sista mötet med farfar som gör att det brister för mig. Att se honom ligga där i sängen efter ha somnat in för gott och se att det verkligen var farfar och inte bara den där dementa gubbe.. Det är mitt dåliga samvete som gör mig ledsen, att jag inte orkar besöka honom så ofta pga demensen.

Utmattning kan få mig att gråta också. När man jobbat mycket och det varit tufft på jobbet och samtidigt så har man haft 1000 saker för sig så fort man är ledig för man vill vara behjälplig.

Det är det jag kan komma på för tillfället.

Aurora

Vissa mornar gillar jag verkligen att vakna när älsklingen beger sig till jobbet och hålla mig vaken efter det. På nåt sätt är det ganska mysigt att traska omkring här hemma när det fortfarande är mörkt och helt knäppttyst i huset. Idag gjorde jag så. Kolla ut genom fönstret när han åkte i väg efter han äntligen fått dörren att gå igen på bil********.
Efter en stund kröp jag tillbaka ner i sängen och öppnade boken Lyckans nyckel av Danielle Steel. Var bara några få kapitel kvar i boken. Ganska så händelserika sådana. Nu är boken slut och jag ikväll kan jag äntligen öppna den lånade boken.

Idag är det kvällsjobb gäller. Först ska jag sällskapa med Sara på stan en stund. Tänkte köpa med en riktigt god sallad från MaChe också. Tror det blir avokado, soltorkade tomater och fetaost som tillbehör idag också. Den var så jäkla god sist så man måste köra på ett vinnande koncept =)

Tror blogg.se krånglar lite med mig. Har flera gånger råkat ut för att inlägg som jag skrivit och valt att publicera inte publiceras. Är lite irriterande.

Sitter och funderar på om jag ska locka håret idag med locktången jag införskaffade igår eller om jag ska dra plattången från älskligen ingenom håret. Det märks.

vitam vivere

Dag 23-Det här får mig att må bättre

Bara att veta att jag har människor runt mig som jag vet att jag kan prata med och att de lyssnar och kommer med goda råd när jag känner mig nere gör att jag mår bättre.

Att veta att mina nära och kära är friska och mår bra gör att också jag mår bättre.

Att vakna och veta att man har en jobb att gå till och en stadig inkomst ett bra tag framöver gör att jag mår bättre och ser mer möjligheter.

Thomas får mig att må bättre bara genom att ge mig en kram eller titta lite lurigt på mig.

Att umgås med nära och kära får mig att må bättre.

Vetskapen om att man är omtyckt och älskad gör att jag mår bättre.

Det får vara bra så tror jag bestämt.

27/12-10

Denna dagen har verkligen inte varit aktiv. Blev väckt av Mia vid halv 1 tiden (man får sova så länge när man jobbat natt) och pratade en stund med henne innan jag sedan masade mig ur sängen. Hängde i soffan en stund. Har kollat på julklappshögen x antal gånger och funderat på att ta tag i den. Men jag vet inte vart fasen jag ska göra av sakerna. Vissa saker vill man ju ha tillgängliga andra är jag inte i behov av för tillfället. Hmm är ju ledig imorgon också. En tur in till stan och mötte upp Marre. En fika och lite kikande i affärer. Inte många vill jag lova. Tröttnade inne på game efter ha blivit instängd i ett hörn. Så de tjäna inga pengar på mig idag inte, fast min tanke var att spendera lite där. Handla mat på vägen hem. Middagen bestod av kycklingklubbor som tillreddes i ugnen på en bädd av grönsaker. Lite currysås till detta. Fick tillåtelse att göra om maten så den måste ha döge. Nu jäser jag i soffan. Väntar på att klockan ska bli sovtime. Slumra en stund på soffan tidigare när jag lade vetekudden runt nacken. Ack så gött det var.

Dag 22 – Det här upprör mig

  • Folk som inte kan bete sig i trafiken
  • Gamla tanter som tjatar hål i huvuvet på en
  • Människor som är för självupptagna för att lyssna till andra problem
  • Människor som ältar samma sak om och om igen och inte fattar att man inte vill prata om det fortfarande 10 år senare

Får duga

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dessa jäkla ögonblick! Men hjärncellerna har jobbat och jag har kommit på ett. Jag är som regel inte speciellt blödig av mig. Men vid detta tillfället kan jag lova att jag blev det. Än värre är att det hela inte ens gick att missa av publiken som satt på typ 10e raden i publiken.

Ögonblicket var när jag tog min sjuksköterskeexamen. Vi satt där stolta och glad nere på scenen om vi hade tagit emot broschen och rosen vet jag inte men vi satt och väntade på att få lämna Aula Magna som nybakade sjuksköterskor. En bit in i cermonin så ska två av mina klasskompisar framföra en av låtarna. De börjar sjunga, mina tankar börjar snurra och helt plötsligt blir jag tårögd och börjar nästan grina! Helt oväntat. Satt där och bet ihop och försökte hålla mig. Bröt aldrig ut men tårar och hulkande men tårarna trängdes inne i ögonen.

Låten som fick det att brista


Jobbet

Igår natt så öppnade jag mitt skåp uppe på avdelning och fick därmed glädjande nyheter.
Ett stort vitt kuvert låg och väntade på mig. Öppnade och såg ett anställningsavtal och vid närmare titt var det till och med två.
En strecker sig från 1/2-11 till 20/2-11 och är en 80 % tjänst. Det var jag medveten om att det skulle se ut så.
Det andra var dock positivt överraskande. En 90% tjänst, det visste jag. Men gissa sluttiden förvånade mig. Jag hade fått höra att jag skulle få vik till 30/4 av en kollega men på anställningsavtalet var slutdatumet 2011-08-31!
Det var lite som en julklapp att öppna brevet och se detta. Känner mig lycklig och ganska trygg.
Efter 31/8 kan det inte var långt kvar tills man blir LASad om man inte redan blivit det då vill säga.
Framtiden börjar se ljusare ut =)

Nu är det bara att hoppas på att älskligen får vara kvar på sitt jobb efter sista april annars känns det som vi hamnar på ruta ett igen. Han känner sig orolig med tanke på en del sjukskrivning nu då magen krånglat och tror att han inte kommer få vara kvar pga detta. Hoppas verkligen att han "överman" förstod va ont han hade häromdagen när till och med han såg på honom att han va smärtpåverkad, det var dagen då han sedan hamnade på akuten.

Nej, nu ska jag kolla till lite dropp med ett leende trots att jag gärna skulle ligga hemma och sova just nu =)

Dag 20 – Den här månaden

Denna månaden har mest kretsat runt jobb, julklappar och prat om julfirande.
Något speciellt roligt eller minnesvärt har det inte hänt i alla fall.
Nu är julklapparna utdelade och firande det är över det är skönt i alla fall.
Men jobbet slipper man inte undan och det är jag glad för.

Månaden har ju också kretsat kring älsklingens magproblematik. Får se om det blir nåt ultraljud i veckan som utlovat. Vore ju väldigt gött i så fall så man får reda på om det är stenar i gallan som spökar. Annars får man nog tänka om. Smärtan fortsätter av och till, främst på nätterna och mornarna.

Vak

Relativt lugn natt hittills. Tre in och en hem. Den som gick hem gillade nog inte att han inte fick det han ville av mig.

Hur har eran julafton varit? Har ni varit snälla?

Min klappskörd ser ut som följer hittills:
-Plattång, desperat housewives edition
-Vetevärmare
-Vetetofflor
-Ett hjärta med texten "Finns här för dig..."
-Ett träningsspel till WII
-Pengakuvert x3
-En brosch i form av en fjäril
-Duschgrejer

Det är nog det. Får se vad som bjuds imorgon hemma hos farmor.

Dag 19 – Detta ångrar jag

Oj nu är jag sent ute igen. Men på självaste dopparedagen så var det inte riktigt tid till detta och jobbet höll mig sysselsatt från det jag kom till halv 2 tiden.

Efter en stunds funderande här framför datorn så kommer jag på en sak som jag tänker tillbaka på ibland och känner "fan varför gjorde jag så för?". Det handlar om min första lägenhet. En liten etta på 38 kvm. Hur mysig som helst och skaplig planlösning.
Min dåvarande övertalade mig till att sälja denna och flytta in till Karlstad. Vilket jag gjorde, han fick mig att tro att det var mitt eget beslut men det har jag insett för längesedan att så var inte fallet. Men men gjort är gjort. Lägenheten är såld sedan lång tid tillbaka till en äldre herre som har satt upp en stor fet parabol på den fina balkongen.

Dopparedan 2010

Snart dags att snygga till sig lite. Vid halv 12-12 ska vi inta älsklingens farföräldrars lägenhet. Där lär vi bli kvar många timmar. Kommer nog blir supermysigt tror jag. Älsklingens farmor ser fram emot detta när båda respektive följer med i år. När vi berätta för henne att jag skulle fira med dem i år tappa tanten hakan för att sedan fråga "äre sant?" och när hon fick ett jakande svar sken hon som en sol =)

Själv måste jag försöka planera in lite vila någon timme. Ska spendera kommande tre nätter på sjukan nämligen.

NU: hårblås, plattång attack mot håret. Sedan ska sminket attackera fejjan.

Dan före dopparedan

Framåt lunchtid åkte jag hem till mina älskade morföräldrar och min morbror (han bor inte där men bor där på jul bl.a.). Fikade lite och åt lunch tillsammans med dem. Pratade, skrattade och hade trevligt.
Bytte julklappar. Jag kommer ju tyvärr inte kunna fira jul med mammas del av släkten i år pga nattjobb och för lång resväg. Därför tjuvstartade jag hos dem idag. Vill ju få träffa dem och önska god jul och krama om dem.

Tyvärr blev inte kvällen som det var tänkt. Planen var att jag och älsklingen skulle åka till Degerfors och tjuvfira tillsammans med mamma efter hon slutat jobbet vid 19-tiden. Men magproblem ställde till det.
Mamma ville inte jag skulle åka själv i mörkret och kylan och hon tyckte det var bättre vi stanna hemma då älsklingens mage ändå krånglar så fort han får nåt i magen tyvärr.

Har precis avslutat ett lite längre samtal med mor nu. Och det känns faktiskt lite sorgligt i hjärtat att man inte är där. Skulle också få träffa hennes nya gubbes barn idag och det hade jag sett framemot. Även om jag är lite anti-jul så har jag av någon konstig anledning väldigt julkänsla i år. Imorgon blir det julfirande med älsklingen och hans familj och det blir trevligt. Men de skär i hjärtat när jag tänker på att jag inte får träffa mamma alls på jul i år. Men det blir lite dumt att åka dit efter man vaknat efter en jobbnatt.
Men vi ska åka dit en annan dag  och mysa i alla fall.

Städ

Usch å fy för att städa. Kan villigt erkänna att vi slarvar med städandet här i huset. Tre vuxna människor som är envisa och tycker att det är den andres tur att göra ditten eller datten. För ett par månader sedan röt svärfar ifrån och då tänkte jag äntligen blir de ordning på torpet! Vi storstädade hela huset och ack så rent och fint det blev. Men sen då?
Jo, veckan därpå städade jag, veckan därefter tvingade jag gubben att göra det. Men tredje veckan då? Jag tänkte att vi ska ju hjälpas åt men svärfar som som förstelnad. Jag städa till slut. Sedan glesnade det ut efter några veckor.

Ska mycket till för att karlarna här i huset ska ta dammsugaren för en sväng om. Själv tröttnar jag på att diska, städa, torka av. Torkar man av bänken så är den skitig efter nån timme igen. Hur svårt är det att ta trasan i handen och torka bort brödsmulorna? Tydligen väldigt.

Usch va gnälligt det blev så här dan före dopparedan. Men nu har jag i alla fall tagit en svängom med dammsugaren. Ska skura oxå. Men orkar fan inte slänga ut mattorna och skaka dem i denna kylan. Så jag kommer att tjuva. Gubbarna i huset kommer inte märka någon skillnad i alla fall =P

Snart blir de lite julmys hemma hos mormor och morfar tillsammans med dem två samt min morbror. Blir ju inte nåt annat julfirande med dem i år pga nattjobb. Men det är ju så jag vill ha det på sätt och vis.

Nu: Fylla skurhinken och dansa runt med svabben en stund.

Dag 18-Min favoritfödelsedag

Tror att det var min 20e födelsedag som hittills varit den bästa av alla. Om man tänker på själva födelsedagen så var den kanske inte tipptopp för den spenderade jag mer eller mindre liggandes i smärtor efter en käkoperation.
Men veckan innan så drog jag ihop hela tjocka släkten och bjöd in dem hem till mig. Första gången på många år som båda delar av släkten firade en födelsedag tillsammans.

Jag lyxade till det ordentligt och bjöd på både mat och tårta. Maten bestod av bakade potatisar och hemmagjorda röror i överflöd. Till detta serverades även hembakat bröd. Gott och uppskattat. Om jag minns rätt så var det hemmagjord prinssesstårta till efterrätt. Skulle bli förvånad om det var något annat, det är ju trots allt min favorit.

Alla skrattade och hade trevligt tillsammans. Denna födelsedag gör mig lite varm i hjärtat när jag tänker på den.

Dag 17-Mitt favoritminne

Man får verkligen låta sina hjärnceller kämpa och arbeta rejält när det gäller denna listan. Minnet som jag kommer berätta om är kanske inte ett glatt minne på alla sätt men jag tycker det är lite roligt och charmigt ändå på ett vis.

Det hela utspelar sig en söndagseftermiddag. Jag går i andre klass och alla klasskompisar har precis åkt från oss där vi haft en klassträff med korvgrillning i skogen. Hela familjen var i röjartagen på gården. Tror det var för en del av ett av uthusen trillat ihop.
Jag och brorsan står och slår i sönder möbler med en varsin hammare. Vid detta tillfälle står vi och slår på samma stol. Min hammare fastnar i stolen och då utspelar sig följande dialog:

Bror: "Flytta på dig annars slår jag dig i huvudet med hammaren"
Jag: "Jag är på väg"

Hammaren lossnar och jag reser mig sakta uppåt när det säger *pang*. Inte trodde jag att lillebrorsan skulle göra verklighet av sitt hot men ack så fel hade jag. Hammaren träffade mig i huvudet. Ont gjorde det men grina gjorde jag inte. Tog händer till huvudet och höll mot huvudet samtidigt som jag hoppade upp och ner och sprang runt. Efter några sekunder så tar jag ner händerna och till min fasa ser jag BLOD och då börjar jag störtgrina. Minns att jag trodde att jag skulle dö. I samma veva upptäcker mamma att något är fel och kommer springandes likaså pappa, mormor och morfar.

De sätter mig på en gräsplätt och låter mig sitta där, alla andra går in av någon märklig anledning. Morfar kommer snabbt ut med en blöt handduk som han lägger på mitt huvud och sätter sig bakom mig och vaggar lite på mig och pratar lungt med mig. Mamma skriker till oss från köksfönstret, men jag minns inte vad. Hon pratade med larmtjänst i telefon. Efter en stund kommer ambulansen. Och då blev jag arg på ambulanspersonalen som tjatade hål i huvudet på mig när jag bara ville sova. Tur att jag inte gjorde det, då hade jag fått stanna en natt på sjukan.
Ett par timmar senare och lite spraylim i huvudet så var jag åter hemma.

Dagen efter propsade jag på att få ha hockeyhjälmen i skolan för att ingen skulle få se såret. Pappa tyckte det var en dum ide. Så efter mycket om och men och övertalan om att de skulle undra mer om jag hade hjälmen på huvudet fick den stanna hemma. Gissa hur länge fröken Gustafsson orkade hålla tyst om de hela i skolan... max 5 min!

Efter att jag åkt iväg i ambulansen med mamma och mormor, morfar och pappa sitter och pratar vid köksbordet så börjar de fundera på om någon sett brorsan sedan de hände. Ingen hade det. Han hade snabbt försvunnit efter incidenten. Han återfanns bakom tvättmaskinen där han då suttit i någon timme.

Detta är ett minne. Kanske inte favoritminne men det är ett roligt minne. Nåt favoritminne kan jag faktiskt komma på. Har skitdåligt minne, tror jag tappade det i december -99 för innan dess var mitt minne knivskarp...

God morgon Sverige!

Lite ovanligt av mig att vara uppe vid denna tiden när jag är ledig efter en kvällstur.
Kvällen på jobbet igår var jag med om en sak som jag aldrig tror har inträffat någon annan kväll som jag jobbat. Det kom inte en enda pat till avdelning. Alla konstaterade detta storögt när klockan var 2030. Märkligt tyckte vi och flera tog i trä och hoppades att de inte skulle ringa upp nån sista minutare på vårat pass.

Det gjorde dem inte så jag som gick emellan igår kväll smet hem redan kvart över 21 =)

Idag blir det ett snabbt besök på staden. En fotoram ska inhandlas till momo och mofas julkorg, sen tror jag verkligen att alla klappar är klara. Även om jag skulle ville komplettera lite här och var så skiter jag i det.

Efter lunch ska det julstädas hemma hos älsklingens farföräldrar samt se om det behövs förberedas någon mer julmat men till min och Saras stora förvåning så har farmora redan gjort detta. Hon hade visst glömt eller förträngt att vi skulle hjälpa henne.

Dags att snygga tills sig. Staden ska intas redan kl 10 är det sagt.

Dag 16 – Min första kyss

Min första kyss, om man räknar den då det var tungor inblandade så var det med en kille vid namn Carl.
Carl och jag var tillsammans ett par veckor i åttan. Under tiden vi var tillsammans så var det inte så fysiska på nåt sätt. En puss tror jag var allt. Tror att alla press från kompisar som tjatade jämt gjorde att vi två rödtottar blev generade och struntade i varandra.

Men efter några månader när vi inte längre va tillsammans var vi ute tillsammans med gemensamma vänner. Jag och en killkompis satt utanför nuvarande Pekås i Kil på ett räcke och väntade på övriga i sällskapet. Carl kommer fram och bara slänger sig på mig och ger mig en rejäl kyss. Chockad blev jag men gött va de ;)


Detta var ett test att göra ett tidsinställt inlägg.

Statistik

Det har den senaste månaden blivit riktigt roligt att gå in på bloggen och printa ner ett par rader. Anledningen är att helt plötsligt har det hittat hit en hel del personer. Kul =) Man blir mer inspirerad att skriva då.

Sen är det kul när man titt som tätt loggar in och ser att man har fått en kommentar och de tackar jag framförallt Maria för =) Själv är jag rätt dålig på att kommentera, men ibland läser man ett inlägg och känner fasen detta måste jag lämna ett avtryck vid.

Ikväll är de jobb som gäller, sen är jag ledig fram tills klockan 21 på julafton. Ser verkligen framemot julafton i år och det var längesedan. Ska fira med min älskling och hans familj. Känns kul att få spendera julafton på det sätt jag själv vill göra. Dan före dopparedan ska vi ta oss en tur till mor och lämna julklappar där och få oss en skinksmörgås. Juldagens eftermiddag (när jag vaknat) ska jag åka hem till farmor och spendera några timmar där.

Älskligen ligger här hemma på soffan bredvid. Kände sig inte riktigt 100 procentig idag så han valde att stanna hemma. Idag provade han dock att ta ett stolpiller Spasmofen och det verkar hjälpa någorlunda, kör till emellanåt säger han men grundsmärtan verkar i alla fall vara borta.

Älsklingen: "Den där tabletten fungera inge bra"
Jag: "Nehe, vaddå då?"
Ä: "Nej, de sved ju som bara den"
J: "Jaha, men gör de ont i magen då?"
Ä: "Nej, de gör de inte!
J: "Men då funkar den väl? Hellre lite sveda i röven än ont i magen väl?"
Ä: "Ja, det är ju sant..."

Dag 15 - Mina drömmar

Jag har egentligen bara en riktigt stor dröm för tillfället och det är att få ta med mig gubben under armen och flytta till något eget! Börja vårt liv på riktigt igen, så som de var när jag hade min lägenhet.
Men det är ju ständigt något som sätter käppar i hjulen för oss. Nekade lånelöften eller att någon annan får lägenheten innan oss eller att någon av oss helt plötsligt står utan jobb.

Men jag drömmer om att få flytta inom en snar framtid. Tror den blir verklighet fortare än jag tror.

Annars drömmer man väl som många andra om att få bilda familj och få en lite oväntad triss vinst =)


Sjukdomar vik hädan!

Sjukhusbesöket med mor gick smidigt. En ihoptryckt disk och ett diskbråck. Om detta är förklaringen till hennes ryggproblem är inte helt säkert. Läkaren trodde inte att en operation skulle hjälpa henne men skulle ändå diskutera detta med sina kollegor och återkomma efter nyår igen.

Älskligen har troligtvis inge fel på sin app. Det är antagligen gallstenar som spökar i hans mage. Ny remiss är skriven för utredning. Dags att planera om kvällsmaten, tacogratäng är ju ingen höjdare när gallan spökar.
Tråkigt med julmaten också, är ju inte heller nå bra för hans mage.

En dag i taget får man ta och lägga om sin kost och hoppas magen blir bättre.Mitt minne svek mig idag också. Glömde bort pinkoden så när mobilen skulle startas efter sjukhus besöket med mamma så lyckades jag med att spärra simkortet. PUK koden var som bortblåst här hemma. Lite surt va de när man satt på bussen och vill ringa och höra hur det gick med älsklingen på akuten.

Men nu är det fixat igen.

Skit oxå!

Sitter hemma hos mor och ska alldeles strax åka och hämta henne för att sedan köra henne till Karlskoga lasarett och vara med när hon får svar på sin MR av ryggen. Hoppas att det inte är nåt allvarligt om de har sett något fel överhuvudtaget. Men varför vill dem ha dit henne så snabbt om de inte har sett något? Äsch ska inte oroa mig så jävla mycket. Hon har ju trots allt gått med problemen sedan -91. Men det har blivit värre och problemen kommer oftare.

Nyss fick jag besked om att älsklingen blivit skickad till akuten med.. Känns inte så jävla bra att vara så långt bort. Dock är de ju kanske inge större fel på han men har åker in med hösidig buksmärta och feber. Läkaren på VC skrev en remiss och skicka iväg honom. Hans infektionsprover hade stigit också sedan han var hos läkaren också förra veckan för samma sak. Kanske är en app trots allt som företagsläkaren trodde för snart tre veckor sedan men kändes inte att det var aktuellt att skicka in honom då utan gav han Omeprazol i stället som inte har hjälpt alls. Och igår vart buksmärtorna värre igen och han tempade upp till nästan 39 grader...

Hoppas besöket med mor går fort så jag kan slänga mig på en buss snabbt till Karlstad igen. Jävla skit att man valde att inte ta bilen hit känner jag just nu.

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag

Tråkigt med samma kategori igen. Svarta kläder har jag haft på mig, mer tänker jag inte säga om det.

Ligger just nu hemma hos mor i en "styvbrorsas" säng. Ska väl snart ta upp boken. Men gillar att prata lite med älsklingen via msn oxå. Saknar han.

Vi tog en tur till Örebro innan han dumpade mig i Degerfors. Hämtade ett kjolpaket till hans projektbil.

Imorgon blir de sjukan med mor, får se vad de har att säga om hennes MR. Hon vill ha med mig som tolk i fall de skulle svänga sig med orden, frågan är bara om jag själv kan =P

Natti

Ryggläge

Ska alldeles strax intas. Ska försöka läsa ett kapitel eller två i boken jag påbörjade häromdagen.
Maria du hade rätt om slutet i föregående bok. Inte ett slut av mitt tycke men i övrigt va boken väldigt bra.
Nu läser jag en bok av Danielle Steel, en av mina favvoförfattare.

Men detta är den sista boken som jag har hemma på lager nu så jag skulle bli glad om jag fick lite boktips.
Vad som helst jag läser det mesta, kanske inte de största fan av science fiction men allt annat.

Sov gott och hoppas ni alla får en fin söndag.

Dag 13 – Den här veckan

Oj va intressant att veta vad jag gjort denna veckan...eller inte...

Måndag
Kvällsjobb, lagde lite matlådor på förmiddagen och slappade i soffan innan jobbet sedan tog vid.

Tisdag
Tog med mig söta Sara och åkte och storhandlade efter veckomatsedeln. Som vanligt slank lite extra ned i vagnen, typ julskinka och clementiner. Väl hemma så slänge jag ner lite käk i magen och griljerade julskinkan innan det var dags att sova.
När jag vaknade va huset fullsatt igen. Lagade chili con carne. Sedan var det dags för nattjobb.

Onsdag
Kom hem vid tjugo över sju. Sprang snabbt igenom duschen innan sängen hägrade. Somnade ganska omedelbart och vaknade när klockan var 18. Var upp en snabbis vid 1530 då blåsan gjorde sig påmind.
Blev serverad mat av gubben vid 1830. Sedan åkte jag och hämtade ut älsklingens julklapp på ICA och handlade lite grejs som han skulle ha med till jobbet. Julklappen dumpade jag hemma hos hans syster innan jag åkte hem och gjorde mig iordning för ytterligare ett nattpass.

Torsdag
Kom hem lite snopet vid halv 8 tiden och märkte att jag var utanför huset och hemnycklarna var inne i huset. Messade Sara och fråga om hon var vaken. När jag inte fick svar åkte jag mot skåre för att hälsa på mormor och morfar i väntan på att Sara skulle höra av sig och vi skulle bege oss till stan för julklappsshopping.
Hann dock inte så långt förrän Sara ringde och sa att jag skulle komma hem till henne i stället.
Käka frukost där och sedan åkte jag hem och bytte om medans hon var på ams sedan blev de stan och besök älsklingen och Saras farföräldrar. Mat på subway.
Väl hemma igen blev det inte många knop förutom lite matlagning.

Fredag
Inköp av julklappspapper och inslagande av julklappar hemma hos Sara.
På kvällens bjöds det på middag hemma hos Sara och Magnus. Julgranen pyntades och lite mousserande vin förtärdes.

Lördag
Idag det. Har bakat ny sats av snickers då gamarna i huset inte riktigt kan låta bli de små bitarna i burkarna =P
Hämtade mobilen hos Sara och Magnus då jag glömde den där under gårdagen. Tjöta lite med dem.
Skottat snö har jag gjort. Tvättat snart två maskiner med tvätt.
Snart blir de nog pizza.
Sen vet jag inte vad kvällen bjuder på.

Söndag
Ska åka till mor i Degerfors så jag kan följa med henne till doktorn på måndag, tack R för bytet. 
Ev en tur till Örebro och hämtar grejer till Älsklingens projektbil. Men de spörs.

Lördag idag

Idag kommer nog vara en dag i trötthetens tecken. Igår morse blev jag väckt kl 1130, jag somnade innan kl 23. Men å andra sidan var det nog mer än välbehövligt med tanke på torsdagen. Igår började jag bli trött redan runt 22-tiden. Drack dessutom lite mousserande vin så att jag blev trött är inte konstigt. Men när jag lade ner huvudet på kudden vid 24-tiden så blev jag über pigg men somnade till slut. Jag gick upp nu vid 10, har då bråkat med kudden, täcket och piggheten sedan halv 5. Det är inte okej. Ska slå in några sista julklappar idag och fundera på om jag är nöjd med det jag har att ge bort eller måste komplettera med något. Hoppas jag inte vill komplettera. Ha en trevlig lördag allesammans!

Dag 12 – I min handväska

Oj oj vad finns inte i min handväska skulle nog vara bättre att fråga.

*Plånboken
*Mobilen
*Passerkort och E-leg till jobbet
*Nycklar till jobbet
*Kalendrar
*Kollegeblock
*Pennskrin
*Nessecär med läkemedel å annat bra å ha
*Lösa papper
*Kvitton
*Lypsyl
*Försvarets hudvårdssalva
*Handkrämer
*Gummisnoddar
*Säkert massa skräp

Det är det jag kommer på som ständigt ligger i min handväska


Lååååång dag!

På vägen hem från jobbet funderade jag på hurvida jag skulle göra med sövinga. Fundera på att skippa den med tanke på att jag ändå skulle bli väckt vid 10-11-tiden. Misstänkte att jag skulle vara helt slut då för man har ju en tendens att gå in i djupsömn supersnabbt efter en jobbnatt. Men besluta mig för att vila en stund i vilket fall.

Väl hemma när jag stod med bilen på garageuppfarten så kom en tanke upp i huvudet "har jag med mig hemnyckeln?". Rotade snabbt igenom jackfickor och väska. Oh nej då nyckeln fanns inte att finna. Den låg kvar på byrån inne i huset. Surt sa räven!
Älsklingens syrra va snäll och släppte in mig hemma hos sig och erbjöd mig lite sömn. Men jag var så speedad så jag tackade nej men sa ja till frukost. Skjutsade henne sedan till arbetsförmedlingen och lånade hennes nyckel in till huset. Pratade med Mia i telefon samtidigt som jag försökte byta om. När vi lade på bytte jag om snabbt och åkte och hämta Sara på ams igen. Sedan avverkade vi en stund på stan och handlade julklappar. Därefter hem till Sara å älsklingens farföräldrar och lämna lite grejer de beställt. Efter detta åkte vi hem.

Klockan halv 4 lade jag mig på soffan och sov ganska lätt fram till klockan 5 då jag va smått groggy, men det gick över snabbt och det kändes som det bodde en överaktiv duracellkanin i kroppen.

Duracellkaninens energi börjar ta slut nu så nu ska jag ta och lägga mig i min säng. Det var alldeles för längesedan vi njöt av varandras sällskap nu =P

Natti natti

Dag 11 – Mina syskon

Jag tänkte att jag publicerar både dag 10 och 11 idag då dag 10 egentligen skulle varit skrivet igår.


Per Henrik Gustafsson

Detta är nummer två i en syskonskara utav tre, jag är nummer ett. Henrik eller Henke eller Hegu (hans alterego) som han heter och kallas är liksom sin storasyster född 12 oktober, vi var beräknade till samma dag men båda hade för bråttom och var för nyfikna på omvärlden.

Min bror den som alltid smiter undan, hatar att vara i centrum och om han skulle vara det ser han uttråkad ut. På hans egen studentdag försvann han helt plötsligt. Han återfanns sittande framför sin dator instängd i sitt rum. Detta är för mig typiskt min lillebror.

Pappa försökte alltid få min bror intresserad av något annat än tv-spelet men det var svårt. Pappa fick iväg brorsan på en fotbollsträning i bilen hem frågade pappa va Henrik tyckte och fick till svar "varför ska jag springa efter bollen när alla andra gör det?". Det var den fotbollskarriären. Ett tag var Henrik riktigt intresserad av bågskytte och var riktigt lovande så föreningen anmälde honom till en tävling. Brorsan var gör taggad. Men när han stod på linjen kom migränen och ångesten över att bli tittad på och sen va den karriären över =)

Min bror och jag har inte haft någon superbra kontakt sedan han flyttade 8 mil bort tillsammans med min mor och syster. Men på senare tid har vi börjat uppskattat varandra på riktigt. Han är en riktig mjukis och totalt slut i skallen emellanåt. Inte för inte att vi liknar honom med Joey i tv-serien Vänner. Lampan lyser men ringer man på dörren tar de lång tid innan man får nåt svar skulle man kunna säga...ibland timmar ;)

Hans prestationsångest och "stå i centrum" ångest har blivit lindrar på senare. Nu mer spelar han bowling i Korpen. Tror det är tack vare hans jobb på macken i Degerfors. Därifrån han fått sitt alterego Hegu och blivit en riktigt skön och laidback typ. Det är min älskade bror de. Älskar han trots misstaget med hammaren som hade i sin hand som helt plötsligt träffade mitt huvud.

 


Ida Helen Gustafsson

Min 19årig lillasyster som man skulle kunna tro föddes på tvären. Har varit vrång och full i fan sedan dagen hon såg dagens ljus för första gången. Tjejen som aldrig nöjt sig med annat än att få sin vilja igenom. Dock blir det inte så men jag kan lova att hon ger inte upp i första tagen. Det är lite av charmen med denna lilla varelse.

Om brorsan är den ständige sjuklingen så är syrran den ständige olycksfågeln. Hon har skrämt upp oss många gånger genom livet. Riskakor som fastnat i halsen och lett till ilfart till akuten men en blå unge. Stjärtlappsåkning ner för en ramp till en lada utan skydd på sidorna och fall på 2-3 meter ner som slutat med att den taniga tösen åker av och landar på rören på backen. Ytterligare en akutfärd till akuten men en något medvetandesänkt tös. Ja, hon vet hur man sätter nerver i spänn i alla fall.

Den mest tacksamma att reta just för hennes temprament. Finns inget mellanläge. Stubinen tänder direkt och hon blir tokig. Mamma och pappa får medla.

Hon kanske inte alltid är lika vrång längre. Hon har ju blivit vuxen hon också av någon märklig anledning. Hon är väldigt omtänksam denna lilla varelse. De senaste åren har vi blivit riktigt tajta i och med att hon "mognat". Vi kan prata om allt mellan himmel och jord. Så skönt att veta att man har en klok lillasyster som är vettig för sin ålder.

Detta är min älskade lillasyster. Glömde nog att nämna att hon är en riktig Färjestadsfan och fotbollsnörd. Det måste nog nämnas för att presentera henne ordentligt.

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Detta inlägg hade jag tänkt printa ihop på arbetstid i natt men de blir aldrig som man tänkt sig.

Outfiten igår bestod i alla fall av följande:
-Morgonrock i ca 1 timme.
-Mjukisbyxor, t-shirt å Grön/Vit FBKtröja i ca 2 timmar
-Vita sjukhusbyxor och vit sjukhusklänning.

Kul natt?

Skulle inte vilja påstå det direkt.... Visst vi skrattade men så kul var det faktiskt inte...
Natten satte sina spår och jag sov mellan 8-18. Var vaken ungefär en halvtimme vid 15 tiden men var då helt slut i bollen.

-Men du är inte hemma nu utan på sjukhuset
-JA, med IDIOTER ja!

Vad svarar man på det?

Dag 9 – Min tro

Min tro...
Jag vet inte om jag skulle kalla mig troende.
Jag kan tycka att det är mysigt att gå till kyrkan ibland.
Och visst jag är nog lite smått troende långt
inombords.
Jag har en Gud jag tror på.
Men jag har nog lite svårt för att tro på allt i bibeln.

Men tro det har jag men jag vet inte på vad riktigt.
Tror jag har en kristentro men allt som innebär att vara
kristen håller jag kanske inte med på.

Men jag tror nog ändå att Gud finns.
Vi bildar honom/henne bara själv, alla har vi en egen Gud tror jag bestämt.

Det får duga för nu.

Dag 8 – Ett ögonblick

Åh va frustrerande. Jag satt här häromdagen och tittade på listan och tänkte det ska jag skriva när jag kommer till dag 8 men just idag när dag 8 är här kan jag inte komma ihåg det!!! Jäklar så frustrerande! Jo, nu kom jag på =) Ska berätta om ett ögonblick som gjorde mig väldigt lycklig men på sammagång gav mig lite oro i kroppen inför framtiden.

Ögonblicket inträffade på 15 augusti 2008 runt 2320 tiden. Denna dagen hade jag på ett sätt väntat på men jag hade hoppats på att den skulle komma en vecka senare minst skulle man väl kunna säga. Jag väntade på att min pappa skulle hämta mig och sedan skulle vi köra vidare till degerfors för att åka till arlanda och spendera en vecka utomlands.

Jag och Thomas åkte runt i hans röda Passat, hade precis skjutsat ett gäng tjejer till krogen. Tjejerna va glada i gasen och en tjej frågar "Tompa är detta din tjej eller?". Både jag och Tompa undvek att svara på den frågan. Vi hade ju bara dejtat ett tag. På vägen tillbaka till de andra bilburna på Shell åker Tompa en liten omväg och helt plötsligt stannar han. Drar en djup suck och tittar sedan djupt in i ögon på mig och säger att han tycker väldigt mycket om mig och undrar hur jag känner. Varm i hjärtat svara jag att jag tycker väldigt mycket om honom också. Han undrar hur jag tänker om oss och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara men sa "men om vi båda tycker om varandra kan vi väl ge det en chans, funkar det så funkar det annars så gör det inte det, känns de bra?". Killen sken med hela ansiktet. Från det ögonblicket har det varit vi i vått å torrt. Precis efter dessa ord uttalats ringde min far och meddela att han skulle komma om va 15 min och hämta mig.

Andra dagen på semester så frågade en observant pappa om Tompa va min kille och jag kontra med "hur så?". Jag såg ju att ni pussades bakom bilen men det kanske du gör med vem som helst...
Det var en riktigt jobbig vecka, trodde aldrig att veckan skulle ta slut och jag skulle få komma hem till Tompa igen. Men hem kom jag, otrevlig och trött efter ha drabbats av matförgiftning sista dagen på utlandsvistelsen.

Söndag 12/12-10

Varit en ganska slapp söndag precis som alla andra söndagar man inte jobbar.
Har i alla fall fått lite bakat. Ett 50-tal lussekatter samt pepparkaksmuffins. Muffinsen fuskade jag lite med, köpte ett paket som jag tillsatte lite vatten till och sedan var det i stort sett klart =)
Luktar fortfarande lite juligt i köket om man kommer utifrån och in. Så himla gott.

Har efter en lång tids beslutsångest klickat hem en julklapp till min älskling. Vet att han vill ha denna grej men det har tagit emot länge innan jag slutligen tog beslutet att klicka hem det, men tur att jag väntat ett tag samt klickat mig runt lite för nu fick jag den billigare ;) Tog ett snack med min lillasyster innan jag klicka hem det. Ville bara höra hur hon såg på detta med priser osv på julklappar. Hon bankade lite vett i skallen på mig, tack för det.

Sen har jag lite julklappsångest över en del klappar jag inhandlat. Men men har man sagt att man önskat sig en sak så kan de ju hända att man får det så vi får hoppas att folk inte blir besvikna. Man kan ju faktiskt byta de flesta klapparna också som tur är.

Nu ska jag fortsätta mysa framför "Beck-I Guds namn"

Dag 7 – Mina bästa vänner

Jag har nog ingen riktig bästa vän men jag har några guldkorn.

Sara som jag träffat tack vare min underbara pojkvän. Det är nämligen hans lillasyster. Hon är en person som jag känner mig riktigt trygg med hur hårt det än blåser. Henne kan man alltid slå en signal när man har lite tråkigt eller är lite nere, hon får mig alltid på tipp topp humör.

Marre en vän som har funnits med sedan barnsben tack vare att hon är min mammas kusin och ett år yngre än mig. Vi har alltid haft en vänskap som varit lite av och på. Vissa perioder umgås vi inte alls och är bitttra ovänner för att sedan vara oskiljaktiga. Henne kan man också prata med allt om. Ringa dygnets alla timmar om behovet finns.

Mia en kollega som har blivit till en god vän även hon. Spenderade tre år i samma klass utan att umgås. Visst en klassfest och en bilresa har vi avverkat tillsammans under dessa tre år men det är allt.
Men nu har jag funnit en fin vän i denna människa. Vi pratar om verkligen ALLT! Jobbet, kärleken, "dumma pojkar" osv.

Dessa är nog de som ligger mig varmast om hjärtat tror jag. Hoppas inte jag har glömt någon...

Julbord

Är nyligen hemkommen från julbord som arrangerades av sambons jobb på Pitchers.
Vi hamnade i ett trevligt gäng bestående av sambons kompis, en 64årig gubbe och hans fru.
Gubben va så himla klockren. Han gjorde nog hela kvällen för oss konstaterade vi i bilen hem.

Maten var väl inte super bra men sällskapet var trevligt i alla fall.
Nu ska det bäddas nytt i sängen sen dröjer de nog inte länge förrän jag ska fortsätta min bok "Dödligt vilospår"

Nattinatti

Dag 6 – Vad är vänskap

Skulle nog ha läst igenom listan mer grundligt innan jag beslutade mig för att ta mig an den.

Vänskap bygger mycket på tillit. Man kan vara jätteolika som människor men kan man inte lita på varandra så brister vänskapen ganska fort. Man ska kunna säga vad som helst till en vän och va säker på att det stannar där och det inte kommer fram bakvägen så småningom.

Vänskap är när man träffar en person som det klickar med direkt, man skrattar åt samma saker, man kan roa varandra dygnets alla timmar alla dagar i veckan och när det skiter sig så ska man utan att behöva tveka kunna ta upp telefonen och ringa vännen som finns där och lyssnar och tröstar.

Men det finns olika typer av vänskap precis som kärlek.
Det finns vänner man har den vänskapen till att man bara ses på fest, den vännen man berättar allt för, den man har roligt tillsammans med. Har man tur träffar man en person som man kan ha på alla "plan".

Men tillit är det jag anser är den viktigaste byggstenen till en bra vänskap.

Dag 5 - Vad är kärlek

Kärlek kan vara så himla mycket och man kan ha kärlek till så olika saker så att beskriva vad kärlek är är väldigt svårt.

Kärlek i som att vara kär för mig är när det pirrar i magen och man blir varm i hela kroppen av att se, umgås eller bara tänka på personen men är kär i. Men det är klart när man har varit tillsammans med samma person i en bit över två år som jag har så känner man kanske inte det där pirret varje dag längre. Men det kommer fortfarande på besök ganska så ofta och man får sväva på sin rosa fluffmoln som fanns där precis i början.
Men kärlek innehåller mycket mer än bara pirret men det är det som jag tänker mest på när jag tänker på vad kärlek är när man talar om kärlek till den andra parten i en relation.

Men om man pratar om kärlek till sin mamma eller pappa så är det kanske mer respekten och tilliten som man har till dem som representerar kärleken då.

Detta va dåligt men kärlek är faktiskt väldigt svårt att definera, i alla fall i mitt tycke.

Morsbesök

Imorgon kommer min kära mor på besök och hennes tanke är att komma hem till oss som jag har förstått det. Detta innebär att det måste städas rejält idag! Fy fasen va tråkigt! Men det får bli ett lite senare ont måste.

Ska snart bege mig in mot staden för att möta upp Sara. Lite julklappsshopping står på schemat. Tror faktiskt att jag har inhandlat de flesta julklappar redan. Dock skulle jag vilja ha nåt mer till min gubbe. Att jag får nåt av honom kanske inte är lika troligt, han gillar inte riktigt detta med julklappsshopping, eller paket shopping överhuvudtaget =P
Vet att han jättegärna vill ha en sak men frågan är om jag ska köpa de till honom eller inte. Han kanske får jättedåligt samvete om jag gör det. Men han skulle ju bli så glad =)
Annars tror jag vi ska kolla på klappar till Sara och Gubbens farföräldrar. Vi har en plan för dem i alla fall.

Nu börjar jag fundera på om jag glömt att handla till någon....
Mamma
- check
Pappa - check...dock lite ångest över denna klapp...
Brorsan - check..klockren julkapp enl mig =)
Syrran - check
Momo - check
Mofa - check
Farmor - check, ska kompletteras men jag vet med vad.
Benny - check
Karin - check
Sara -check
Magnus - check
Älsklingen -halvcheck?
Svärfar - check
"Farföräldrarna" - halvcheck

Har nog kommit ihåg alla som i år ska få klappar....

Gameface och kläder på sen är jag redo.

9/12-10

Natten gick fort tackvare flitigt användande av den lilla röda knappen. Man önskar ju dock att de sjuka ska sova istället för att ligga vakna men det är ju inte mycket att göra åt.
Klockan åtta låg jag hemma i sängen i alla fall. Tog nog inte många minuter innan jag slockande. Klockan tolv ringde alarmet, kostade på mig två snooze innan jag slängde iväg ett mess till Mia och sedan masa in mig i duschen.
Hade med mobilen in på badrummet med ytterligare ett alarm igång i fall man skulle somna i duschen. Man kände sig ju inte direkt pigg och alert då så man vet ju aldrig =)

Vid två tiden var jag i alla fall tillbaka på jobbet och slog ner rompa på en stol och lyssnade på en intressant utbildning om diabetes och ketoacidoser i ca 1,5 timme. Efter detta satte Mia och jag mig och la lite schema. Är svårt att få ihop tiden att räcka till på jobbet ibland att göra det.

Väl hemma så slappa jag lite i soffan en stund. Sedan la sig gubben och vila och jag mitt dumhuvud trodde att jag skulle kunna ligga och läsa bredvid honom utan att somna. Jo tjenare! Två timmar sömn senare och klockan va nästan tio. Det blev sen middag idag.

Nu grunnar jag över hur jag ska kunna sova i natt. Men förhoppningsvis går de bra annars blir de en lååååång natt!

See you

Dag 4 - Det här åt jag idag

Ett väldigt ointressant ämne. Dagen efter nattjobb blir det alltid konstigt med mat.

Frukost blev en mannafrutti med ostmacka. När jag tankade bilen så blev de en kaffe och halv dubbelnogat. Sockerkick va ett måste just då.
På utbildningen på jobbet blev de mer kaffe samt en smarry.
Middagen idag blev snabbmackisar och frukostkorv med senap och ketchup.

Har även pillat i mig några bitar "marknadskarameller" och en bit hemmagjord snickers.
Nåt glas cola har slunkigt ner också.

Det var min onyttiga födointag.

Snart över =)

Snart är min natt på hospitalet över! Äntligen!
Ingen risk att man somnar i alla fall. Den lilla röda knappen på larmdosan är populär i natt hos vissa.
Åh där va de slut på friden....


Dag 3 - Mina föräldrar

Tror jag ska börja med att berätta om min mamma.

Kate Quick heter min mamma och är 47 år gammal, närmar sig 48.

Mamma har alltid vara den "strängare" av mina två föräldrar och även den som haft "bestämmande rätten".
När man slog sig eller hade ont på nåt ställe så sjåpa hon aldrig med en utan "det går över" eller "sluta klaga". Om det förstås inte var på "allvar" för då va hon alert. Mamma var alltid den som var med på sjukhuset och höll oss barn i handen.
Om man ville göra nåt efter skolan frågade man alltid pappa först i hopp om ett ja, men oftast fick mamma bestämmande rätten och då blev det oftare nej.
Vet att jag ibland ringde till mamma på hennes jobb och fråga om man fick gå på UG och fick ett nej. Då ringde man till pappas jobb... Sen fick man lite skäll när man kan hem..

Min mamma är en genomsnäll människa som bryr sig och alltid ställer upp. Detta förstod man ju inte riktigt
när man var yngre, då va hon bara "jobbig".
Mamma har alltid haft lite mer temprament än min far.

Mamma är tjejen som alltid provar på någon ny diet fast hon egentligen inte behöver. Just nu går hon på "kärleksdieten" ;)

Mamma har flera utbildningar i bagaget. Hon hoppade av efter högstadiet men i vuxen ålder har hon läst de enda efter det andra. Hon var dagmamma i många år innan hon började läsa. Först utbilda hon sig till kock och jobba en kort sväng som det i köket på ett äldreboende. Sedan läste hon diverse datautbildningar. Nu har hon jobbat i butik de senaste 10 åren och där lär hon bli kvar. Hon är lite översocial och trivs som fisken i vattnet bland skvallret bland alla kunder.

Det jag uppskattar med min mamma är att hon aldrig hymlar med hur hon mår.
Hon har som alla andra sina dalar och hon ventilerar alltid dem med mig.
Detta har gjort att jag lärt mig att jag även kan prata med henne om mina dalar nu de senaste åren.

 

Curt "Curre" Gustafsson är namnet på min 48 (snart 49)årige far.

Lekfarbrorn nummer ett. Pappa har charmat alla barn som han någonsin träffat så vitt jag vet. Spela spel gjorde vi ofta med pappa om de så var kort eller brädspel. Pappa är e djävul på att spela spel! Att förlora har aldrig varit ett alternativ för pappa inte ens när vi var små. Vi barn hävda jämt att pappa fuska men icke, Monopol ska man inte spela med min far så vida man inte vill bli bankrutt inom 3 varv.
Än idag är de svårt att spela spel man farsgubben om man år på vinnarhumör.

Pappa är en jordnära person som sällan brusar upp sig. Tror aldrig jag sett pappa riktigt arg på nåt av oss barn. Pappa har alltid varit intresserad av fotboll (och sport i allmänhet). Han var tränare till fotbollslaget jag spelade, faktiskt flera av de lag jag spelat i. Pappa är lite som apan i buren genom fotbollen, alla vet vem han är men han vet vilka få är. När man möter folk från Kil med omnejd kan de titta på en ibland och fråga "Du måste vara Curres dotter va?" också hälsar de hem men pappa har inte en aning om vem de är =)

Pappa och jag hängt ihop i vått och torrt i många år då jag bodde själv med honom efter hans och mammas skilsmässa. Där man hittat pappa har man hittat mig i närheten.

Pappa är ganska tystlåten och hemlighetsfull men är han på rätt humör och har rätt sinnesstämmning så säger han vad han tycker och känner.

Pappa utbildade sig till snickare i ungdomen (till farmors sorg) men har jobbat som styckare på både Scan och Konsum Värmland. Nu jobbar han på "köttbullsfabriken", som vi kallar det, i Kil. En kort sväng var han chef på bygget men det föll inte min far i smaken "F*n en sitter ju i telefon hele dagera!" och med det så var han tillbaka på golvet, dock som lillchef. Tror inte pappa gillar att bossa över andra. Och om man ska blanda in datorer och telefoner i jobbet passar det honom absolut inte =)

Detta är lite kort om mina kära föräldrar. Svårt att berätta om dem måste jag säga.


Dag 2 - Min första kärlek

Detta är en lite svår uppgift faktiskt. Har fått tänka riktigt hårt på denna.

Men min första riktigt kärlek är nog ändå en kille vid namn Jörgen. Han och jag var tillsammans när jag gick i 5an på mellanstadiet.
Han var ett år äldre och han frågade chans på mig. Han va populär och jag var en grå liten mus som inte gjorde mer väsen av mig än nödvändigt. Klart man sa ja när han frågade chans.
Vi var tillsammans i flera veckor (och i omgångar). Vi gjorde allt tillsammans på rasterna. Skulle han spela innebandy skulle jag vara med, likaså som det var fotboll.
Varje kväll i veckan som UG var öppen så satt vi där i musikrummet och pussades och kramades. Så mysigt så =)

Han är nog den pojk som sårat mig mest också. När vi var på disco en gång i Boda så hade jag köpt en svart klänning (hans favoritfärg var svart), svarta örhängen osv. Vi satt på en tjockmadrass och mös eller dansade tryckare. Sen fråga han om han fick "hångla" med mig och jag blev lite generad och gick på toaletten.
När jag kommer tillbaka så sitter han och hånglar med min bästa kompis! Usch va de skar i mitt lilla unga hjärta då vill jag lova.

Det var min första kärlek de.

Förkyld

Igår när jag åkte till jobbet hade min halsont från helgen försvunnit. Näsan rann lite men jag kände mig inte direkt förkyld. Men så klev jag innan för dörrarna på jobbet och det var som att trycka på en knapp. Blev gör tät i snoken.
Så jäkla töligt.
Nu är jag inte lika tät som igår på jobbet iaf. Undrar vad jobbet har för effekt på mig idag. Gissar att jag blev tät igen... Den torra luften är nog inte det bästa när en förkylning är på intågande.

Kvällspass idag och nattjobb imorgon sen är denna arbetsvecka slut.

Dag 1 - Presentera mig själv

Dags att ge sig på denna listan. Har sett att det är många utmaningar som ska betas av innan den är klar.

Vem är jag då?
Linda Maria Gustafsson heter jag och föddes den 9 oktober 1985 på Karlstad BB. Lite bråttom hade jag ut i världen och valde att träffa mina föräldrar 17 dagar för tidigt. Mina fyra första levnadsveckors spenderades på BIVA i en liten kuvös. Varför vet jag inte riktigt men jag vet att jag hade en lite blödning i hjärnan när jag föddes. Mamma har berättat många gånger om när jag bara va några dagar gammal vecks dubbel för att ta ryggsmärgsprov. Mamma ångrar än idag att hon tittade på detta.
När jag fick komma hem så var hemma en liten lägenhet i centrala Kil. Kil har alltid varit kommunen vi bodde i men på lite olika ställen. I farfars föräldrahem på landet utanför Kil har alltid varit det ställe som känns mest hemma och gör fortfarande idag. Så om jag säger att jag ska åka hem menar jag oftast hem och hälsa på pappa i huset.

Numera bor jag på Hammarö tillsammans med min underbara gubbe (samt hans pappa). Letar ständigt efter ett eget boende så vi kan börja leva ihop på "riktigt".

Jobbar som sjuksköterska sedan ca 1,5 år tillbaka. Trivs som fisken i vattnet med jobbet. Ibland känner man att de gråa hårstårna närmar sig när man är på jobbet och man känner sig helt matt emellanåt men jag skulle aldrig vilja byta ut det mot något annat. Visst jag kan tänka mig att läsa någon vidareutbildning längre fram i livet men just är jag nöjd med att bara vara en allmänsjuksköterska.

Jag är en tjej som är lugn av naturen och det krävs ganska mycket för att jag ska brusa upp mig. Onödigt att slösa energi på att vara arg ;) Är för det mesta en tjej med glatt humör. Är inte den som stressar upp sig i onödan, kan nästan bli lugnare av att bli uppstressad ibland. Mitt jobb har dessutom gett mig ganska tjockt skinn på näsan och det kommer till användning emellanåt. När det kommer till familjen så är jag en person som tar till mig alldeles för mycket "jobb" och sliter ut mig tyvärr. *Peppar Peppar* tur att de inte blir sjukare och har problem oftare än de har.
Är väldigt familjekär.

När jag va yngre var jag mest inåtvänd och fick alltid höra att jag var "sur" och fick frågan dagligen om jag ville har säkerhetsnålar i mungiporna för att se glad ut.
Men nu tror jag att jag äntligen hittat mig själv och trivs med hur med hur mitt liv ser ut för tillfället.

Det får duga tror jag som info om mig.

Lista

Många bloggar jag besöker håller för tillfället på att beta av denna listan. Tänkte att jag ska inte va sämre, se om jag orkar mig igenom detta. Men jag börjar nog lite senare ikväll eller imorgon...

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 –  Vad är vänskap.
♥ Dag 7 – Mina bästa vänner.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 –  Den här personen betyder något alldeles extra

Helgbakning

Gårdagen blev verkligen lugn. Gubben var inte tipptopp så den planerade turen in till stan ställdes in väldigt snabbt. Så förmiddagen gick ganska långsamt. Mycket tjat från min sida om vi inte skulle ta och åka in till akuten trots allt men han tvärvägrade. "Imorgon åker vi". Idag säger han dock att det är bättre så det blir ingen tur till akuten idag heller om läget inte förändras.

Men i alla fall. När kvällingen kom fick vi snabbesök av T´s syster och hennes gubbe. Fick inbjudan om att följa med hem till dem och hjälpa henne baka och tackade ja till detta. Kärleksmums och kokostoppar blev resultatet.
När jag kom hem igen vid halv 10 tiden så käkade vi lite mat och sen drog vi igång och bakade snickers.
I år "lyxade" vi till det hela genom att rippla chockladen Vintervit över det mörka chockladlagret. Såg ut som ett riktigt konstverk, men nu är det uppskärt i bitar så konstverket ser man inte längre =P

Idag har jag gjort en sats med marknadskarameller. Får se om det går hem här i huset annars sponsrar jag jobbet med dem. Måste nog spara lite till min älskade lillasyster annars blir hon nog arg på mig.

Nu väntar jag på att reprisen av "Så mycket bättre" ska börja. Missade det igår tyvärr. Så går de när man besöker folk som inte har tv, eller jo tv har de men de har inga kanaler =P


SNICKERS

Grrrr!

Igår efter Jays första framträndade på Idol blev jag grymt sugen på att spela Guitar Hero. Nu hade jag tänkt och göra detta. Drog igång Guitar Hero 5 och kände "nej, fan jag vill spela 3an". Till min stora besvikelse är det BORTA!
Va fasen ska en göra nu då???

Underbart!

Har precis avnjutit ett super avsnitt av Idol 2010. Jay är min stora idol igår. Har en lite crusch på honom ;)
Gillar hans hesa ljuva stämma. Min kollega M har också det. Nu har vi bestämt att vi ska dela på honom så på måndag när vi möts på jobbet ska vi lägga fram våra förslag på hur vi vill ha honom uppdelad mellan oss ;)
Båda låtarna gjorde han superbra. Och enligt min mening så gick rätt personer vidare om man tänker på de tre som ikväll intog scenen.

Något som känns extra gott i hjärtat idag är att jag vet att jag kommer få avnjuta finalen nästa vecka också sittandes hemma i soffan i sällskap med min älskade =)

Apropå min älskade är han inte riktigt "kry". Haft buksmärta sedan i torsdags. I fredags var han till farbror doktorn som sa att han inte kunde utesluta att det var blindtarmen som spökade. Doktorn skrev ut lite Omeprazol och sa att om han inte var bättre om två veckor skulle remiss skrivas till sjukhuset för koll. Blev lite förvånad över att man inte skickade in honom och kollade upp den lille "appen" direkt. Dock fick han med sig en akutremiss i fall det blir värre och vi behöver söka akut i helgen. Kan ärligt erkänna att jag är lite orolig att det är "appen" som spökar.
Sist älsk åt Omperazol blev han bra på dag 2 men ännu känner han inte en skillnad. Riktigt öm är han över maggen sin. Hoppas vi slipper åka in i helgen men samtidigt är står jag standby om det blir nödvändigt.

Nu ska jag nog sussa kudden snart. Trött i ögat.

Trevlig helg <3

Snart underbar helg!

Två kvällspass avverkade. På något sätt har de känts väldigt ovanligt. En kväll jobbade jag "ute" ("uska") och igår var jag först på utb och sedan gick jag emellan.
Nu väntar ytterligare ett kvällspass och sedan ringer kl 0530 imorgon och ett dagpass ska avverkas. Efter det är det FREDAGSMYS! =)

Ska hitta på nåt gott att äta på kvällen och sedan blir de mys framför Idol med bästaste pojken i världen.
Lördag blir det nog 30års kalas så vida pojken min mår bra. Magen krånglar (nej ingen magsjuka bara smärta). Just nu ligger han i sängen och vilar. Ska till farbror doktorn om ca 2 timmar.

Kanske börjar bli dags för mig att rompa mig in i badrummet och snygga till mig inför jobbet kanske.
Har en stundent med mig ikväll och imorgon. Roligt =)

RSS 2.0