1200

Om jag var irriterad imorse när jag loggade in och insåg att söndagens inlägg inte publicerats är det ingenting mot vad jag är nu när jag ser att även dagens inlägg inte har publicerats! Det går heller inte att återfinna i utkast eller dyligt, va fan är felet???

Jaja, skitsamma trött blir jag men kan inte göra ett piss åt det hela!

Idag har jag avverat 1200 m i simbassängen tillsammans med Marre. Gött som bara den! Ska försöka få till en repris under veckan. Man är gött seg i kroppen när man simmat i stortsett konstant i 45 minuter och sedan intar fast mark. Ojojoj va kroppen är tung då!

Jag och älsklingen hade en långt diskussion natt till söndag. En diskussion som vi borde ha haft för typ två veckor sedan men tiden har helt enkelt inte funnits. Vi har gått om varandra i dörren här hemma helt enkelt.
Diskussionen var angående lägenheten i Kil. Och vi har nu bestämt oss för att dra oss ur affären. Finns flera anledningar men den som väger tyngst är att älskligen ännu inte fått papper på sin fast anställning. Muntligt håller inte riktigt om man ska ta lån anser vi båda.

Så jakten fortsätter.

Powernap

Jag och älsklingen hoppade i säng vid 19-tiden. Gott trötta båda två. Skulle bara powernappa lite.
Blev väckt av älsklingen som fråga vad klockan var, jag hade inte en aning. Fick till svar att hon var tolv.
Mitt svar, bara att fortsätta sova då.
Gick upp och fyllde på vätska i kroppen.

Nu sängläge igen. Det är hårt att ligga på topp ;)

The day after

Gårdagen var riktigt rolig, trevlig och intressant =P
Att gå upp kl 0545 var ganska lätt, hann ju aldrig gå in i nån djupsömn. 0340 kastade jag in handduken och tackade för mig och tog med mig Mia in på rummet.

Att sätta sig i bilen vid 1530-tiden och åka hem drog ur proppen. Kroppen var så trött den bara kan bli. Höll på att somna på parkering när svärfar var in och handla.
Ca 1,5 timmes sömn har avverkats. Extremt tungt huvud vaknade jag med. Kände mig nästan bakfull. Men lite mat i kaggen ordnade den biten. Men trött är jag fortfarande....

Firmafest

Nu äre dags att göra sig sig i ordning. Ska åka in till stan om en liten stund och snabbkika lite i väntan på att Sara ska bli klar. Ska försöka införskaffa mig ett "midjeskärp". Ska kolla om jag hittar nå snyggt till kvällens firmafest annars har jag ju lite här hemma och välja bland också.

När Sara är färdig ska vi åka till ÖoB och gå loss =P Fylla på förråden liten helt enkelt.

På återseende!

Shopping

Har glömt å berätta!
Igår bestämde jag mig för att jag skulle bränna lite av julklappspengarna och äntligen köpa mig en klocka som jag suktat efter. Egentligen ingen dyr klocka men jag har ändå snålat för jag har helt enkelt blivit en snåljävel. Men det har en positivsida också. För de senaste åren har ju pengarna gått till något jag VERKLIGEN vill ha och inte bara till skit och utgången på juldagen.

I alla fall tillbaka till klockan. Gick in på Ur & Penn i stan för där har jag dett den jag vill ha. Till min lycka så var det halva reapriset! Så helt plötsligt fick jag med mig två klockor hem och jag behövde knappt bränna några julklappspengar. Så ska det vara =)

Båda är plastklockor. Ena är genomskinlig (den har jag velat ha länge) och runt urtavlan sitter det stenar och den andra är korall/orange färgad och jäkligt läcker. Tappa bort den lär jag inte göra i alla fall =)

Abrupt slut

Nyss uppstigen med buller och brak. Älsklingen vaknade strax efter 8 och utropade irriterat att klockan inte ringt i morse. Han började jobba 0730. Snabb iväg var han i alla fall. Jag va en snäll flickvän och gick ut och starta bilen och skrapade rutorna samt packa matlådan. Så när han va klädd och klar var det bara att åka.

Nu blir de mys framför nyhetsmorgon en stund innan jag kickar igång dagen. Kvällsjobb väntar.


Vaccination?

Ibland är min älskling väldigt mycket tidsoptimist. Idag hade han läkartid kl 8 och jag tänkte hänga på och lämna uppföljningsprover. Vet ni när han knuffar på mig och ber mig gå upp???? 0752! Men hallå! Det tar iaf 5 min att åka till vårdcentralen och sedan ska man klä sig och i mitt fall sätta upp och dölja ett trassligt hår samt skrapa bilrutorn.. Hur tänkte han här? "Man ska ju utnyttja en sovmorgon så mycket som möjligt".
Han är rolig min karl. Fort gick det i alla fall så lite sen blev han till farbror doktorn. Ut kom han med en antibiotikakur mot hälsporre och muskelinflammation.

Själv får man svar på om man har Hepatit B, C eller HIV i slutet av veckan eller nästa vecka. Skulle jag mot förmodan ha detta så kommer gubben få sig en rejäl omgång skulle jag tro för patienten var ju blank.
När svaret kommer ska jag boka tid för den där vaccinationen som chefen bjuder på. Känns som jag är ett lönsamt objekt att vaccinera. Ger ju lite trygghet också.

Snart blir det en snabbis till stan. Ska ordna så morbror äntligen får en fungerande DVD skiva med Rolandz. Den han fick i julklapp var tom tyvärr. Han väntar med spänning.
Sen blir det besök hos mormor och morfar och efter det tjöt med Marre.

Stolt

En kollega ringde för en stund sedan och fråga om jag kunde ta ett extra pass. Efter en stunds tvekan tackade jag ja. Efter detta har jag tänkt på detta och titta över mitt schema, tillslut fick jag nästan ångest och började gråta för jag tackade ja. Istället för att vara den där gamla Linda som biter ihop och sakta bryter ned sig själv från insidan ringde jag upp kollegan och sa som det var. Hon förstod mig och skulle lösa det på annat vis.
Det bästa är att jag inte ens har dåligt samvete vilket jag vanligtvis skulle haft under lång tid. Här med blir jag stolt över mig själv, att jag för en gång skull sätter mig själv i första rummet. Är jävligt dålig på detta.
Men en trött och totalt utsliten sjuksköterska vill inte jag bli omhändertagen om så jag ska inte utsätta andra för det heller.

Tog mig en tur till lägenheten i Kil förut för att se om det var någon på visningen. Blev nästan lite skadeglad inombords när det var kolsvart och ingen mäklare syndes till. För en liten stund sedan blev jag bittert medveten om att jag var där en timme förtidigt. Tror de har flyttat fram tiden en timme mot när jag kollade förra veckan men jag kanske bara fått "Alzheimers light" av allt jobbande.
Synd att svärfar inte åkte dit och rekade och fick sig en egen uppfattning som älskligen bett honom om. (Han visste dessutom om den rätta tiden)

Apropå svärfar så blir jag inte riktigt klok på han när vi pratar om lägenheten. Han fråga nyss om vi skulle slå till och jag svara att vi var osäkra och då verka han lite besviken och antydde att vi skulle göra det. När jag då berättar varför vi tycker det tar emot lite grann säger han "ja, man får ju tänka på att ni är de enda som tittat på den och varit intresserade och fundera på varför det är så". Känns som han sänder dubbla budskap. Någon som håller med???

En stor sten lätta från hjärtat idag. Känns skönt att ha fått pratat om saken med rätt person.

Ultraljud

Nej, det är inte jag som varit på ultraljud om någon trodde det. Däremot är det älsklingen som varit iväg på detta idag. De hade inte sett något med blotta ögat under undersökning men de skulle förstora och mäta och greja och sedan höra av sig när det är klart. Så nu är det bara att vänta igen.
Hans magsmärtor är dock mycket bättre. Kommer mer sällan men det kommer ändå emellanåt.

Storhandling har avklarats med trevligt sällskap under förmiddagen. Trevligt kaffe sällskap har jag haft likaså.

Nu blir det slappt fram tills sänggång. Imorgon väntar utbildning i nya huset igen. Imorgon slipper dock jag tjata vilket ska bli gött =)

Ha en trevlig måndagskväll!

62 timmar senare

Arbetsveckan är avklarad! Jäklar så skönt. Nu väntar en HEL ledig dag. Eller nja kanske inte hel ledig. Ska till sjukan med gubben, sedan måste jag ringa ett samtal in till jobbet också.....
Tisdag blir det utbildningsdag, ska bli nice! Gött och slippa sitta och tjata om samma sak 7 gånger igen också.

Bloggtorka r/t jobb råder...

Kort update!

Känner mig sliten. Svårt att sova på nätterna med förmiddagarna är det inga problem att sova.
Nu väntar en jobbhelg. Efter den lär kroppen ha ställt om sig igen och dygnsrytmen lär bli normal.

Gårdagen spenderade jag ett par timmar på ett möte på jobbet. Tyckte det var bra att jag masade mig iväg och var med på det. Efter mötet följde jag med Mia hem och fikade och tjötade ett par timmar. Det var väldigt trevligt!


Trött?

Först nu när jag hängt i soffan ca 30 min känner jag tröttheten attackara mig.
Tur att man varit pigg och alert på jobbet i alla fall.
Var en relativt bra kväll.
Har fått min självkänsla stärkt lite granna =)

Pigg?

Natten försvann försvinnande lätt. Hemma blev de snabb dusch och sedan sängen. Minns att jag tänkte nu ska jag stänga av tvn, kollade på nyheterna. Mer minns jag inte förrän min underbara svägerska ringde och körde telefonväckningsterror mot mig =)
Sovit som en prinsessa.

Nu ska ansiktet ta lite form och lika så håret sedan mot sjukan igen =)

Knäpphuvud!

Vaknade nyss till liv igen. Har utbildat kollegorna i hur man skickar rörpost hela dagen. Rätt trött på att höra sin egen röst samt att prata om rörpost för tillfället.

Jag fick nog ett svagt ögonblick känns det som när jag tackade ja till att göra natten också. Kom på nu när jag vaknade att jag har tandläkartid imorgon kl 10 vilket är en omöjlighet då jag även ska jobba kvällspasset imorgon.
Ibland har jag inte alla hästar hemma alltså.

Jaja på med kläder och snart dra i väg.

Undrar vart svärfar är?? Hans tv är på, båda toaletterna lediga....Får nog ta en runda och se om han syns till....

Fläckfritt

Idag känns det som jag bara powernappat efter en slitsam jobbnatt.
Bilen har varit på sin årliga hälsokontroll och klarade sig galant. Besiktningsmannen blev bara mer och mer bitter under själva besiktningen. Han var kanske lite sugen på att få "kugga" en bil idag.

Fika med goa Marre har avvklarats. Var ett bra tag sedan sist så det va gött att få tjöta lite med henne ett par timmar.

Snart blir det mat, är vrålhungrig men älskligen ville vila lite först. Sover som en stock nu hör jag i rummet bredvid =P

Ska snacka med honom om lägenheten över middagen har jag tänkt.

Irriterande som fan!

När klockan närmade sig 19 och gubben fortfarande inte var hemma tänkte jag "nej, nu skiter jag i han och gör mat". Knallade ut i köket och möts av en sur jävla lukt. Köttfärsen som jag tinat stank surt! Jäklar så irriterande!
Bara att slänga sig i bilen och springa in på Ica och införskaffa ny köttfärs.
Man vill inte göra sånt när man känner att tiden redan sprungit i väg allt för mycket och att maten egentligen borde varit intagen för längesedan. Men men nu är maten i magen i alla fall.

Det som irriterar mig mest är att senaste tiden har köttfärsen varit åt skogen varje gång man kommit hem i stort sett. Spelar ingen roll om man kör med egenmald färs som enl etiketten ska vara mald samma dag som man handlar den. Idag gick det dock bra.
Är väl bara för mig att slänga resterande av de två kilo jag förs in i julveckan. För de paketen lär ju inte lukta nå angenämare än dagens...

Nu har jag fått gnälla klart =)
Strax snabb pussas med älsklingen sedan iväg till jobbet.

110117

Idag är en sån där ineffektiv dag. Vaknade vid tjugo i 4 av en jäkla telefonförsäljare vad annars. Tur att klockan inte var 10 som vanligt för då hade jag blivit galen!
Men har i alla fall hunnit med att träna med Wii och duschat. Köttfärsen ligger på tining och snart är det dags för att göra köttfärssås och spaghetti. Kommer nog bli gott för magen.
Gubben jobbar över. Hoppas han hinner hem innan jag åker i alla fall. Mäklaren har ringt x flera till honom idag. Han har sagt att vårt bud står kvar. Säljaren vill ha mera. Tänkte vi kunde ta ett snack om detta innan jag åker iväg igen.
De skulle visst lägga till en ny visning nästa vecka igen. Undrar om det kommer några flera då....

Jaja, påklädning och matlagning kanske vore nåt...

Lugnet råder....

Men vi talar inte högt om det för man vet aldrig vad som kan hända i så fall. Mer patienter kan det i vilket fall inte komma för här har vi det så fullt det bara går.

Lite långsamt har vi det dock här på jobbet. För tillfället sitter två av oss och surfar runt och den tredje kollar in tvutbudet.

Har iaf varit lite effektiv och gjort saker som jag inte hinner vanligtvis på jobbet men som är jobbrelaterat.
Man kanske skulle ta och städa också så A.L. slipper det på dagpasset. Har man något att göra en liten stund i alla fall i väntan på att få väcka patienterna med provtagningsnålen.


Xtra natt

Sitter och funderar hur jag ska fördriva tiden fram tills nattjobbet. Ett pass med Wii ska avverkas men det får vänta någon timme eller två. Sen ska lite sömn införskaffas. Har sovit lite små dåligt de senaste två nätterna. Ingen höjdare att ligga och vrida och vända på sig och till slut somna för att om någon timme gå igenom samma visa igen.

Hmm vad ska man hitta på då tro??

Hemma

Nu är vi hemma från Degerfors. Syster mådde bra. Blev väldigt nöjd med sin OnePiece. Passade skapligt dessutom. Lite lång i benena kanske men det går ju alltid att fixa med nål och tråd.

Fick även träffa min två små älsklingar i form av Saga och Alice. Dock är de inte så små längre. Alice är 7 år fyllda och Saga är 4 år redan. Oj va tiden går fort. Var över ett år sedan jag såg dem sist så gissa om de var blyga när jag och min älskling entrade huset. Men töser smälte efter en stund. När vi va på Kreta förr förra sommaren va min älskling Sagas idol. Men idag var hon inte speciellt intresserade av honom. Jag gick dock hem hos båda.

Man blir lite bebissjuk när man tänker tillbaka på när de töser va små och låg i famnen hos en relativt nykläckta. Minns att Saga va ett riktigt matvrak. Henne kunde man knappt hålla i om man hade bröst. Hon försökte tutta på alla bröst hon kom i närheten av =P


Chockartat på fredagskvällen

Pratade med min mor igår kväll via msn. Plötsligt kläcker hon ur sig som ingenting "den syster har krockat"
Då blev man lätt nojig och sket i frågan om hur de går med lägenheten.

Syrran mådde i alla fall bra, frånsett lite nacksmärta som doktorn trodde var muskulärt. Hon hade suttit i baksätet. Hennes kompis som körde var mindre bra. Jättechockad och nacksmärtor. De hade blivit påkörda i sidan så förardörren blivit intryckt. Där tog deras mysiga tjejhelg slut, den skulle ha spenderats i Leksand. Som tur var hann de inte längre än till Filipstad innan detta hände.
Efter en tur via akuten var syrran ganska snabbt hemma igen.

När syrran och jag pratade senare på msn efter mamma gått och lagt sig brast det för lillsystra. Hon vågade inte sova, illamåendet och huvudvärken gjorde att hon va rädd för att det var hjärnskakning och där med livrädd för att somna. Vi gjorde i alla fall en deal. Jag skulle ringa och väcka henne kl 03 och sedan satte syrran upp lappar i huset så mamma skulle väcka henne vid 6-tiden imorse när hon gick till jobbet.

Syrran är vaknen nu igen och mår bra. Ont i ryggen är vad hon känner av idag. Nattsömnen har varit plågsam för henne, drömt konstant om att hon kört på andra människor.

Samtidigt som jag hörde vad som hänt bestämde jag mig för att åka och hälsa på i Degerfors idag. Måste bara få krama på lillsyrran. Så om en lite stund ska vi väl bege oss.
Ska överlämna syrrans fynd också. Jag lyckades få tag i en OnePiece till henne för ynka 198 kr! Fasen att den inte fanns i min storlek också eller i stället =P

Hoppas alla får en toppenlördag!

Fundersamt minst sagt!

I förmiddags smackade vi in ett bud på lägenheten. Dock accepterades det inte utav säljaren. Vårt bud var 125k med tanke på att det behövs mycket renovering, framför allt av den anledningen att lägenheten är inrökt. Med tanke på älsklingens allergi är ju det ingen höjdare.

Säljaren vill i alla fall ha runt 150k för lägenheten. Frågan är ju om vi är villiga att betala detta. Hade lägenheten varit i fint skick och inte inrökt hade vi nog inte tvekat men nu är ju lägenheten som den är.
Vi ska fundera över helgen så hjärnorna kokar.

Svärfar säger en vettig sak med. Hur lätt är den att bli av med när vi vill det med tanke på att den legat ute över två månader och vi är de enda intresserade.

Ja, det är mycket med det jordiska.....

Imorgon ska vi kontakta en tjej om en hyreslägenhet vi fått erbjudande om att kolla på (också i Kil).

Nyfikna??

Skulle tro att kanske två kollegor är lite nyfikna i alla fall angående hur det går med lägenheten.
Gubben och jag har inte kunnat pratat om lägenheten riktigt ordentligt förrän igår natt pga att gubben haft massa annat för sig.

Vi har i alla fall fått lånelöfte utan några som helst problem vilket känns riktigt skönt. I natt när vi pratade så fick jag inget vettigt svar på om vi skulle lägga in ett bud eller inte men samtidigt ligger han och inredde lägenheten och sa att han ville bo där. Vi kom dock inte fram till vad vi skulle buda förrän han somna.

Jämt nyss sa gubben i alla fall "Vi köper den där lägenheten". Så nu är det bestämt. Ett bud ska läggas in imorgon.
Mäklaren ringde mig tidigare idag och lovade att ringa upp mig i eftermiddags. Hon berätta även då att det kommit ett sällskap till efter vi lämnat lägenheten och de skulle höra av sig i eftermiddags. Det var efter det samtalet hon skulle höra av sig. Det konstiga är ju bara att när vi åkte så hade lägenheten varit nedsläckt ett bra tag så man kan ju undra om det verkligen var ett sällskap till. Men vem vet de kanske haffa henne i bilen.

Men nu vet ni i alla fall, imorgon blir det budläggande. Bara att vänta och se.

Gelé

Så känns mina ben just nu. Armarna med men de börjar redan återhämta sig.
Har kört ett pass med Wii Active Fit. Idag hade min "tränare" komponerat jäkligt jobbigt pass. Mycket mycket benövningar. Halvvägs vill jag bara lägga mig ner och dö en stund. Men jag bet ihop. Och när sista löpningspasset kom som avslutningsövning sprang jag som aldrig förr!

Det är inte långa träningspass, de ligger mellan 25-30 minuter men de involverar hela kroppen hela tiden så man får upp pulsen rejält. Och som när man vill dö som mest kommer det ofta ett löpningpass. De är inte långa ca 2 min men när benen är som gelé är två minuter mycket!  I alla fall för en avdankad och rätt lat före detta fotbollsspelare med knäproblem (jävla leder som är för lösa/slappa!)

Nu ska jag rensa papper och försöka hitta mina papper om min försäkring. Har förtillfället enbart en olycksfallsförsäkring och man kanske skulle komplettera denna.... Men först måste jag hitta papprena samt visitkortet till tjejen jag skulle ringa och prata med.

Annars händer inte så mycket. Blev lite uppspelt när älsklingen ringde förut. Trodde banktanten hade hört av sig om lånet men icke.... Hade fått erbjudan om att titta på två hyrerätter i Kil. Vi va och kika utanför dem igår och husen de ligger i är riktigt läckra. Men han ville inte jag skulle ringa och boka visning han ville jag skulle suga på karamellen och fundera lite först.

Insåg en sak igår med också. Älsklingen kan ju också samåka om vi flyttar till Kil. Skulle i så fall bli grannar till två av hans arbetskamrater. De bor också på Kilslund nämligen. De vore ju gott för vår bensinkassa...

Nej, nu ska jag väl försöka sparka lite på mig själv så jag kommer igång igen.

Inskickat

Nu har vi knåpat ihop en ansökan för lånelöfte... Bara att vänta på besked.
Förhoppningsvis möte med banken på fredag och gå igenom ekonomin.
Har vi råd?

Visningen

Nu har vi varit hemma en stund och fått käk i magen och smält intryck och pratat och pratat om lägenheten. Måste ju erkänna att vi är lite kära i denna lägenhet. Enda gången som båda känner så här direkt tror jag.

Men nu är ju frågan om man har råd att bo i lägenhet eller inte. Vi sitter och räknar lite smått fram och tillbaka. Men vilka utgifter ska man räkna med??
Värme och renhållning ingår i hyran
I den beräknade driftkostnaden ingår hushållsel, värme och försäkring.
Sen har vi räknat med bredband, bilförsäkringarna, bensinkostnad och mobilkostnad.

Nu kom jag på att fack och akassa ska med också. Mitt är ju billigt i alla fall om man jämför med gubbens.
Usch detta är verkligen en djungel....

.....

Under nattpasset var jag men om en sak jag inte riktigt kan få ut huvudet. Det var inget farligt eller så. Mer en lite snopen/chockerande/generande upplevelse. Det kommer försvinna ur huvudet. Jag kommer nog bara fnissa/le åt det ett tag till.

Wii passet fungerade någorlunda idag. Det hängde sig inte men kontrollen hade lite dålig kontakt med mottagen vilket väckte irritation hos mig. Men va gör 5 extra repetitioner på bicepsen?? Rolig och förjäkla svettig var det. Man tror ju inte det men det va jobbigt. Kul att de kommit med ett träningspel där man har ett gummiband som redskap. Känns ju verkligen att det tar i och med motståndet som blir.

Nytt pass imorgon kväll är inplanerat. Men först blir de lägenhetsvisning. Vi har ännu inte fått tag på bankkvinnan heller så vi har inte kunnat få nåt lånelöfte och det känns ju inte så bra men men vi löser väl det.. Eller??

Ishalka!

Ishalka och trött människa är ingen bra kombo. Som tur va gick det bra. När jag klev av bussen här hemma va de blankis utanför dörren vilket resulterade i att jag hamnade på gild och ena foten försvann in under bussen. Lite smått panik men jag åter fick balansen och kunde spatsera vidare. Sedan när jag ska korsa busskön var det oerhört nära ögat att jag trillade in i kön då jag återigen tappade fästen.

Men jag kom i alla fall hem hel. Hemma var det väldigt gött att lägga sig i sängen vill jag lova! Väckte vid 11 utav Sara på begärnan av mig själv. Nu har vi stritt i telefon i närmare en timme. Dags att sparka igång dagen kanske. Usch och fy vad min kropp inte gillar detta. Ska ta ett lite träningspass på WII om det vill medverka idag annars kommer jag bli tokig och bojkotta det i flera dagar igen...
Sen ska jag rensa i gamla rummet också å fixa i ordning lite mer i nya rummet.

So long!

Hårfrisörskan

Sitter här uppkrupen i mitt soffhörn och inväntar hårfrisörskan. Senast halv 6 ska hon komma har hon sagt. Ska bli gött med lite förändring. Hoppas bara det blir bra men det tror jag.

Om nån timme blir det nattjobb med. Ska bli så himla kul att få jobba med Mia i natt. Längtar jättemkt. Gissar att det blir en massa tjöt om vi inte har allt för mkt att göra. Vår tredje musketör under natten E ska givetvis också vara med att stri hoppas jag.

Icke händelserik dag

Natten förflöt väldigt långsamt. Många mardrömmar. Bl.a jobbade jag natt på sjukan. Min bror var sjuksyrra han med och han hade hand om min mormor. Han blev lite konstig efter en stund. Visade sig att mormor hade dött. Fråga om han ringt och pratat med vår mamma men icke. Stackarna var i chock, konstigt eller hur.. Jag fick iaf ringa runt. Vaknade med en grymt hög puls och mådde piss kan jag lova.
Sen kom nästa mardröm.. Fick besked om att min mamma hade cancer som inte var botbar. Man kan ju säga att natten har varit ganska tung. Hade ytterligare en mardröm dock långt i från så illa som de två första.

Dålig nattsömn resulterade i att jag vaknade först strax innan halv 12 av att älsklingen petade på mig. Behövde nog sova de extra timmarna med tanke på mycket vaken tid under natten.

Vi gick upp ganska snabbt och gjorde oss i ordning och åkte in till stan. Var in och pratade med Synsam om glasögon till älsklingen. Tredje optikern nu som får försöka göra glasögon till honom. Vi började hos första optikern 2008 men har fortfarande inte fått några glas där han ser åt sidan i utan bara rakt fram. Rör han ögonen blir han jätteyr. Drygt som bara den så nu håller vi tummarna för att synsam kan fixa steken.

Efter optikern kika vi in snabbt på Stadium och därefter FootNews. Där inhandlades skor. Två par till gubben och ett par till mig. Gött nöjd tror jag vi blev båda två =) Sen blev det hemresa igen. Efter det har vi inte gjort många knop, jo vi skottade lite snö men sen har vi tagit det lugnt.

Varit lite rastlös av och till men det har gått över fort. Just nu tittar jag på tredje filmen för kvällen. Inte illa och hinna med det. Snart blir de nog sängen. Imorgon blir de förhoppningsvis hårmakeover och sedan nattjobb.

Sov gott

På plats

Ja, när är sängen på plats och nybäddad. Dock gick de inte helt smärtfritt. Huvudgaveln trillade när jag monterade isär sängen och klippte till mig över vaden. Ont som fan gjorde det. Sen när jag och älsklingen skulle lägga i den sista madrassen sa jag "nu kommer jag klämma handen" samtidigt som jag tog dessa ord i munnen släppte han sin del av madrassen och mycket riktigt handen klämdes. Framförallt lång- och pekfingret som nu är lite lätt blåa och svullna över nedre leden (proximal interphalangeal).

Diskuterade lite med gubben när jag tyckte han skulle flytta sitt databord. Han va inte lika sugen på det. Vi kom fram te att det kan vänta. Ska ju trots allt på lägenhetsvisning nästa vecka och gillar vi den och vinner budgivningen blir de ju snart flytt =) De som bor där nu ville ju trots allt bli av med den redan 10 dec.

Trevlig fredag kväll...

(av någon märklig anledning blev allt kursivt...)

Instängd

Så känner jag mig idag. Är så van att alltid kunna sätta mig i bilen och dra iväg om jag blir uttråkad här hemma. Vilket jag blir ganska ofta faktiskt. Idag är bilen utlånad till min kära pojkvän. När han kom hem i från jobbet i onsdags så slutade växlarna att fungera. Han körde fram för att backa in på gården men tji fick han, backen ville inte i och bilen flyttade sig inte. Bilen kommer inte kunna bli lagd förrän tidigast tisdag. Det innebär att jag får åka buss till och från jobbet. Vilken tur att det bara blir två arbetspass, om han nu lyckad få ihop den tills näst nästa vecka.
På söndag jobbar jag natt så du får han köra in mig så får jag leta buss på möran hem istället. På tisdag ska jag se om svärfar har tid och lust att skjutsa mig till jobbet. Annars måste jag åka jättetidigt...

Bara för att jag inte har bil idag så vill jag verkligen hitta på nåt. Typ åka till stan eller nåt liknande. Men jag har faktiskt saker att göra hemma också. Sängen och databordet blev inte flyttat igår. Gubben var lite handikappad eller vad man ska säga. Ont i höften, hälen, magen (denna ständiga magvärk) och huvudet, vilket resulterade i att han vägrade lämna sängen mer än nödvändigt i går. Alla har vi kassa dagar. 

Så idag ska jag skruva i sär sängen samt plocka alla grejer ut databordet. Mycket grejer har han där vill jag lova =).

Ska snart börja, måste bara bli lite mer motiverad =P

Miniflytt

Idag står det förutom j*vla snöskottning på schemat, flytt. Jag och gubben ska byta rum i huset så svärfär får inreda ett hobbyrum i vårt gamla.
Skottningen är avklarad, en första gång iaf lär väl bli fler gånger. Ni väntar vi på att kommunen ska göra sitt också så vi kan ta oss här ifrån.

Rensning av rummet pågår. Mina kläder är flyttade. Gubbens garderob är förberedd. Sen blir de dammsuging och säng, data och skrivbordsflytt. Tråkigt äre. Mycket grejer i det nya rummet med som vi inte vet vart vi ska göra av som ställer till det hela. Men det blir bra.

Snart blir de lunch.

Jobb jobb

Har varit vaken sen strax innan kl 7. Är man ändå pigg när älsklingen går till jobbet finns det ju ingen anledning att ligga kvar och somna om för att sedan vara stentrött när klockan ringer kl 8. Så jag sprätte upp och skickade han till jobbet. Har inte gjort många knop ännu men jag har iaf fått mig en dusch och lite havregrynsgröt i magen. Längesedan jag åt det har glömt att det faktiskt kan vara gott. Får nog försöka göra det till en vana. Gillar ju ändå inte att äta mjukt bröd vilket ofta leder till frukostslarv här hemma.

Nu har jag suttit och knopat lite med utbildningsmaterial inför flytten till nya huset. Den tiden jag behöver fanns inte på jobbet igår och ikväll vet man ju inte hur det ser ut. Sen har jag bara två arbetspass kvar innan jag ska utbilda kollegorna. Sen vill ju hon som ska hålla i utbildningen andra gången få informationen också så hon kan titta på den och säga sitt.
Sen ska jag göra lite lättare "bruksanvisningarna" som ska finnas tillgängliga brevid maskineriet. Kommer nog dröja ett tag innan det sitter hur man ska göra. Blir ju mycket nytt i det nya fina huset.

Snart ska jag försöka mig på att skaffa mig ett ansikte, sedan blir det en tur in till banken innan jobbet.
På återseende.

Snö

Känns som att den här jäkla snön bara ska komma ner när gubbarna i huset inte är hemma så att man själv får gå ut skotta upp skiten. Är trött på snö. Är trött på kylan. Hade verkligen hoppats att det inte skulle komma mera snö nu.

En enda sak som jag tycker är bra när det kommer till snön är att det inte har töat för att sedan frysa på igen och snöa mera. Jag tycker det är mysigt när snön ligger på backen och får ligga där. Men det känns som det har kommit tillräckligt med snö nu. Sen får den gärna ligga kvar den som är någon vecka till och sedan ska den smälta undan snabbt och utan större bekymmer.

Tycker det är kul för alla barn att snön fått ligga två vintrar i rad. Men den är ju synd om de minsta för de lär ju inte ta sig någonstans i den djupa snön stackarna.

Minns när man var lite och väntade på att snön skulle komma. När den väl kom så hann det inte mer än bli vitt på backen hemma i Backarna förrän pulkor, stjärtlappar och bobbar var framme och det fick i en hejdundrandes fart. Sen så fort det fanns tillräckligt med mycket snö för att bygga ett hopp så stod hoppet på plats.
En annan höjdpunkt var ju när pappa eller mamma för den delen körde oss i pulkan bakom fyrhjulingen. Det kittlade gott i magen. Spänningen, kommer man kunna sitta kvar i pulkan?, kommer man hamna i diket? eller kommer man råka åka på ett litet gupp och bli runt snurrad. Kul var det.

Nej dags att gå ut och skotta och sedan snygga till sig innan man ska skjutsa älsklingens moster till tåget och sedan vidare till firman för kvällspass ett av två sedan ledig ända tills tisdag =)

Irriterande!

Åh va trött jag blir! Tänkte jag lika gärna kunde köra igång träningsspelet idag. Tänkt och gjort. Startade 30 dagar utmaningen. Kom väl halvvägs när spelet hängde sig och bad mig ställa mig på brädan. Stod då redan på brädan.
Gick av och på. Försökte lägga på extra vikt men inte fasen hitta spelet mig igen! Gud så tröttsamt! Orkade inte starta om så jag stände av skiten!

110103

Ojoj va svårt det har varit på jobbet idag och skriva dagens datum rätt. Men jag har kunnat rädda mig varje gång. För börjar man skriva 10 är det ju bara att skriva dit en 1a framför ettan och en etta framför nollan så är man på rätt spår igen.

Idag blev det en titt i nya huset igen. Jag och min rörpostkollega har kollat in rörposten och jag stod och klicka lite på den. Dock fungerar den inte ännu. Så imorgon blir det ett långt mejl till en dam på kemlab som har bra koll på rörposten och vart man kan vända sig. Man vill ju gärna att det fungerar när man ska instruera kollegorna. Är ju lättare att visa och lära ut om man kan göra det på riktigt. Då kan ju kollegorna också få pilla lite granna så de lär sig.

Har lyckat med att få delegation på att ta artäsgaser idag med. Inge uppstressad alls när jag hade tre personer till publik. Läkaren som skulle delegera mig, hans underläkare som ville kolla för att lära sig då hon inte gjort det på flera år samt min student. Kände inge press alls att lyckas =P Lyckas gjorde jag inte men läkaren sken som en sol och sa glatt "bara för att man inte får blod innebär det inte att man blir delegerad". Så nu är delegationen min =) Känns ganska bra, men hade känts bättre om man hade lyckats också.

Efter helgens sovmaraton blev nattens sömn inte så bra. Svårt att somna trots trötthet men så är det ibland. Nu väntar två kvällar så jag är nöjd =)

Imorgon bitti ska jag inviga mitt/mina nya träningspel till WII. Bygga lite muskler med hjälp av gummibandet och försöka få bort mer överflödiga kilon. Det lovar ett sexveckors träningprogram enl baksidan så det ska bli spännande. Nu gäller det att hänga i då jag hatar att gå ut och gå i denna kylan. Så nu får jag hänga i detta tills värmen kommer och man orkar promenera ordentligt utan att det ska stå elva under snoken.

Dag 30 – Den här personen betyder något alldeles extra

Äntligen sista dagen, otroligt att jag har hållt ut =P
Detta inlägget är tidsinställt.

Egentligen har jag två sånna här personer och jag tänker berätta kort om båda.

Den första är min mormor. Hon har varit lite som en mamma till mig under många år. Min mormor är den som alltid ställer upp för mig och hjälper mig med allt som kan tänkas att hon kan hjälpa mig med.
Min mormor har jag alltid kunnat prata med om allt. Hon är nästan som en kompis samtidigt som hon är som en mamma och mormor. Jag vet att om det är något som trycker mig så kan jag ringa eller svänga förbi en sväng och få rensa luften.
Under många år så bodde jag tillsammans med min mormor och morfar och det är nog därför de båda känns lite som föräldrar till mig.  

Mormor har ett oerhört stort hjärta och vill hjälpa alla med så mycket som möjligt. Hon är verkligen en person som jag ser upp till och beundrar.


Den andra personen är kanske inte helt oväntat min älskade Thomas.
Killen som alltid har funnit där från första stunden. Han som stod kvar när exet krånglade med mig i början i av vårt förhållande och tröstade, andra kanske skulle ha gått direkt.
Han som fanns där till 110% för mig när min farfar gick bort bara två månader efter vi blev tillsammans. När jag gråt konstant i över en veckan och ingen annan förstod mig varför jag kunde vara så ledsen och sa att det var skönt för farfar och det inte var något att va ledsen över (klar det var skönt men jag fick en chock samt dåligt samvete vilket resulterade i gråten och sorgen).
Han som kan få mig på toppen humör fast jag är sur och grinig på saker och ting. Han som låter mig vara sur och grinig om jag vill.
Han som gråter tillsammans med mig när jag gråter.

De här två betyder nåt extra för mig.

110102

Nu har man testat att skriva datumet också för första gången i år. Förvånadsvärt lätt gick det.

Idag är det min fars födelsedag, hela 49 år fyller "gubben" idag. Det var inget att fira tyckte han. Får se vad det bjuds på nästa år när han fyller jämt. Undrar om grannarna drar ihop en hejdundrandes fest nästa år med. Sist så kidnappa de honom på nyårsafton. Pappa blev väldigt rörd. Roligt var det.


Den här helgen har varit oerhört seg på något sätt. Jag har sovit som en gris alldeles för länge hela helgen. Tror att det är sviter från nattjobbet i julhelgen. Har ju inte sovit ut ordentligt efter någon av nätterna utan blivit väckt av antingen väckarklocka, min älskling eller Mia. Men men så är det ibland. Så kroppen orkade väl inte med sömnbristen längre helt enkelt.

Lite action har det varit på mig idag trots den alldeles för långa sovmorgonen. En tur till Bergvik och lämnade tillbaka en av älsklingens julklappar, sedan lite kikande i andra butiker och älsklingen shoppade lite. Sen en snabbis till älsklingens farföräldrar och lämnade av v75 raden och därefter hem till min mormor och morfar och hälsade på en snabbis då min mor var där också.
Matsedel för veckan har skrivits och inhandlingen har skett. Lite komplettering måste dock göras då salladen idag var under all kritik.

Dusch och soffhäng väntar (som om man inte hängt i soffan tillräckligt). Kanske lite varma mackor ner i magen också.

Dag 29 – Mina ambitioner

Detta är jättesvårt! Vad har jag för ambitioner?

En ambition jag hade länge under min studietid var att läsa vidare till demens- eller geriatriksjuksköterska. Men den ambitionen är inte lika stark längre. Jag vill ju inte jobba på ett äldreboende eller som distriktsköterska, det passar inte mig. Visst man har väl nytta utav detta på sjukhuset också men känns inte lika intressant längre.
Dessutom trivs jag ypperligt på mitt nuvarande jobb och där känns inte denna utbildning så speciellt användbar.

Fler ambitioner har jag men jag har nämt dem tidigare och orkar inte dra upp dem igen.


Dan efter nyårsafton

Blev ganska tidig sänggång för fröken Gustafsson igår. Det var svårt att bara hålla ögna öppna fram till tolvslaget men jag lyckades. Satt inne en stund på kökssoffan och kollade på fyverkerierna innan jag sedan gick ut och kolla på dem där. Gött att det inte var så kallt på natten.
Men när klockan var halv ett orkade jag inte längre och intog sängläge. Låg och läste en stund och sedan tjöta med gubben innan jag slutligen somnade.
Nåt vin blev det inte. Tog en klunk ur en öl men det smaka inte alls så svärfar fick ärva den. Kanske va bra att jag höll mig undan alkoholhaltigt annars hade jag nog somnat innan tolvslaget. Börjar ju brås på min mor ;)

Idag var jag uppe vid 11-tiden. Suttit och glott på tvn och kollar runt på nätet. Nu har jag lyckats sätta mig själv i arbete också. Thomas syster Sara kommer ikväll och drar med sig sin moster och gubbe. Mostra har jag aldrig träffat tidigare. Hon bor i Gävle.

Hemmagjord pizza står på menyn bara att ge sig ut och handla ingredienser efter önskemål. Saras gubbe önskade kantareller frågan är bara om jag ska köpa i affären eller plocka upp de jag har i frysen. Äh han kanske inte får några helt enkelt. Bäst å checka läget i skafferiet också innan jag åker så jag vet vad vi har och vad som behöver handlas.

Hoppas alla får en fin nyårsdag. God fortsättning på 2011 allesammans!

Dag 28 – Det här saknar jag

Jag vet en person som jag saknar. En person som var(?) min kompis i flera år. Vi har alltid haft ett lite av och påit vänskapsrelation av någon märklig anledning. Men henne saknar jag. Hon som man alltid kunde komma till dygnets alla timmar och som var min raka motsatts. Översocial och orädd i alla lägen. Själv är man alltid osocial och på sin vakt i början av en ny bekantskap.

Sen saknar jag att inte har en ordentlig garderob till mina kläder. Saknar att inte ha förvaring till alla mina saker utan de får stuvas in i nån garderob som egentligen inte har plats men det finns inte heller någon annanstans att ha dem heller. Men det kommer ändras i år, det känner jag på mig.

Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats är helt klart utan minsta tvekan hemma hos min pappa. Det är så fridfullt där ute på landet. Framförallt på sommaren är det min favoritplats. Där får jag ro i kroppen bara av att vara, ibland även vid tanken på att jag snart ska åka dit.
Bäst är de ju framförallt på sommaren. När jag var lite gillade jag en lite klippa i skogen, där satt jag ibland, inte ofta men ibland och tittade ut över våran gård och gärdena. Så himla mysigt.

Inte den vackraste bilden av huset. Det är lite "väderbitet" minst sagt.

Delar av uthuset till höger i bild har dessutom trillat ned nu.

Min dröm har alltid varit att få ta över detta hus någon gång i framtiden. Nu vet jag inte om jag är lika sugen på det längre, det behövs grejas en hel del men det. Tror tyvärr inte min far har tiden och orken att göra det själv, sen tror jag inte heller han har mycket hjälp av hans syster som är delägare i huset men det är ju som det är.

Men detta är i alla fall min favoritplats. =)

RSS 2.0