Helt slutkörd!

Orkar fan inte skriva mer än så

Åtta veckor

Idag har jag haft en riktigt pissig dag på jobbet. Har egentligen haft fina patienter. Men jag har vart på pissigt humör av och till. Och givetvis när jag ska rapportera och gå hem så kör det ihop sig. Rapporten blir avbruten gånger flera. Tvingas ringa anhörgia. Anhöriga ringer. Doktorn kommer in och börjar ronda när jag sitter i telefon och helt plötsligt blir man bortkörd från datorn. Hux flux va kl 1615. Jävla skit.

Åkte hem och drog täcket över huvudet i en timme. Känns lite bättre nu.

Var och hämta ett ytterst efterlängtat paket nyss. Usch så besviken jag blev. Hade köpt en var sin Ziperall (OnePiece bara annat märke) till mig och älsklingen. Materialet är inte alls roligt. Storleken är knas. Nej, har nog bestämt mig för att skicka tillbaka dem innan fakturan kommer. Shit trist i vilket fall.

Men åter till rubriken. Snusfri sedan 8 veckor tillbaka idag =)

Avslappnad

Känner mig gött avslappnad fortfarande i kroppen. Kommer nog inte ha några problem att somna om en liten stund. Dock funderar jag över hur det kommer gå att jobba imorgon. Smärtan bak i nacken blir bara värre och värre. Får verkligen hoppas att det släpper inför imorgon, i alla fall en aning.

Här hemma utbröt ett mindre helvete vid 21-tiden när jag tänkte kolla på Desperat. Allt gick åt skogen. Älsklingen är verkligen HELT utkörd. Han var hungrig men kunde inte säga vad han ville ha så jag slängde ihop lite snabbkäk. Under tiden han få ett utbrott utan dess like när en sak gick emot honom. Han gapa och skrek ena stunden och nästa satt han och stor grät. En sak som var bra med det hela var att hans pappa nog fatta va jobbigt han har det just nu.

Nu är friden åter i alla fall. Älsklingen och hans pappa sitter och småskrattar tillsammans och tittar på Top Gear tillsammans medans jag njuter av att han är på rätt spår igen. Han kommer säkerligen vara lika slutkörd imorgon. Någonting säger mig att älsklingen är i behov av semester/paus från sitt jobb. Eller helst ett nytt jobb där han trivs och kommer hem ifrån glad som en lärka.

God natt alla

Massage

Såå underbart gött att ligga och få problemområden (rygg, axlar, nacke) knådade i en timme. Visst när hon hittade problemområdena var det inte bara gött men ack så nyttigt. Men jag säger bara en sak. AJ AJ AJ va jäkla ont jag har just nu! En kota, troligen atlaskotan, är förjäkla öm! Lika så en kota ner i ländryggen. Fy fasen. Träningsvärk prata vi om att man kan få men detta är inte träningsvärk. Det är smärta! Kan knappt snudda på områdena.
Men man får se det positivt. Mitt skulderblad som var "låst" är nu mera "upplåst". Stränga order på att rulla axlarna och/eller röra runt armarna ofta. Flera gånger per arbetspass framförallt.  På detta sätt ska jag förhoppningsvis slippa låsta skulderblad och smått felställda ryggkotor.

I natt/morse drömde jag helt sjukt. Drömde att jag vaknade upp på sjukhuset efter att en läkare gjort en LP på mig. Fattade nada. Fick höra att jag blitt medvetslös av en urinvägsinfektion och legat ett tag på "min" avdelning innan jag flyttades till njurmedicin där jag nu vaknade upp. Njurarna hade tagit mycket stryk av att jag gått för länge med urinvägsinfektion.
När jag vaknade på riktigt imorse var jag snabb att ringa till vårdcentralen och se till att få behandling. Nu är det bara och hoppas på att det blir bra.

Snart slut

Nu är påsken snart över. Annadagpåsk idag. Hela påsken har man slitit på jobbet för den ypperliga "extrapengen" på 92 kr! Det känns verkligen värt varenda krona. Nej, inte direkt.
Man skulle ha minst det varje dag när man jobbar. Men så ser inte verkligheten ut för en landstingsanställd.

En kväll till på slottet sen kommer något jag längtat så oerhört mycket efter. Massage imorgon! =)
Måste nog ringa VC imorgon också.

Nej, lite mys frukost/brunch med min älskade får de bli nu.

Vad är det för en dag?

Nu har jag rensat halsen. Sjungit för ett födelsedagsbarn.
Just nu har jag massa måsten framför mig. Jag MÅSTE kliva ur mysbyxorna. MÅSTE duscha. MÅSTE klä mig, MÅSTE sminka mig, MÅSTE fixa håret.
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! Skulle bara vilja ligga i sängen hela dagen. Kroppen vill inte samarbeta idag. Jag längtar tills på tisdag och hoppas på att få ordning på den kroppsdel som är värst nämligen ryggen. MASSAGE i EN HEL TIMME väntar =) Det ska bli så jäkla gött!

Nej, nu måste jag dra mig till duschen. Jobb kl 14 väntar.

Konstig magkänsla..

Idag innan jag gick hem för dagen bytte jag ett par ord med en kollega, samma kollega som jag letade efter häromdagen. Hon berättar att hennes sambo talat med sin syster för någon dag sedan och denna syster berätta att hon stött på mig och pratat med mig som i förra veckan när vi träffades i en affär.
Jag ska då ha uttryckt mig lite "klantigt" rent ut sagt. Jag ska ha sagt att jag kommer få fast jobb före kollegan.
Innerst inne vet jag ju med mig att jag inte träffat människan på flera månader och att jag ABSOLUT inte har sagt något dylikt. Jag är väl medveten om att jag har mindre LASdagar än kollegan så hur jag skulle säga något dylikt känns också helt otroligt. Sen OM jag nu hade sagt detta skulle jag ju INTE sagt det till en person som jag inte talat med sedan gymnasiet i stort sett.
Men likförbannat ligger det en olustig magkänsla och gror som ger mig ångest som får mig att rannsaka mig själv gång på gång på gång. "Har jag träffat H?" "Har jag sagt detta till H?".
Usch känner mig som en kass vän. ÅNGEST! Ont i magen...

Tror kollegan jobbar imorgon också så jag kan tala med henne då igen. Jag ska säga att hon är inte arg på mig och hon tror inte att jag har baktalat henne på detta sätt. Men jag mår riktigt dåligt av detta känner jag.

Tankarna snurrar som fasen!

Våren

Underbart vårväder senaste två dagarna. Har visserligen varit fler dagar men jag reflekterar inte över dem när jag är instängd på ett sjukhus eller någon annanstans.
Idag blev jag lycklig när jag äntligen fick tag på massören som jag har presentkort hos. Ryggen känns helt trasig, ena skulderbladet/axeln låser sig och ländryggen känns instabil/sned. Fick tid på tisdag kl 1130. Gud vad jag längtar! Tror den timmen på bordet kommer vara välbehövligt efter påskjobbandet.

Har suttit ute och solat korta stunder de två senaste dagarna. Men varje gång det blivit riktigt gött har det börjat blåsa, irriterande. Men det har varit gott så länge det varat i alla fall =)

Imorgon börjar påskjobbet.

Frihet

Måste säga att det känns gött att sitta hemma i soffan och knåpa ihop ett blogginlägg när jag egentligen skulle vara på jobbet och skicka hem massa patienter. Lite synd om min kollega som får ta det... Kommer kännas bättre på torsdag när jag stämplat in och "bara" har 21 timmar på flexen ungefär.

Nu vill jag åka och simma. Ska snart ringa och väcka fröken S då hon inte vill svara på sms. Tänkte att hon skulle göra mig sällskap till badhuset.

Nu ringde det från jobbet oxå... Det var inget allvarligt som tur va =)

Känner mig skyldig

Idag insåg jag att vi imorgon ska vara 6 sjuksköterskor samt 5 undersköterskor på dagen. Varför ska jag då jobba tänkte jag. 29 timmar på flexen. Efter mycket turer fram och tillbaka bestämde jag mig för att vara flexledig. Mina kollegor höll med om att jag skulle passa på när tiden fanns.
Dock får jag lite dåligt samvete när jag inte talat med the big boss. Får se om hon ringer och ger mig en omgång imorgon eller inte. Hoppas att det inte blir massjukdom också för då är det bara att masa sig upp och knalla till jobbet.

Känner mig lite skyldig nu som sagt. Egentligen ska jag ju inte göra nåt vettigt men jag känner bara att jag kan va värd den extra ledigheten nu när jag ska jobba 5 dagar i streck över påsk. DUMMA DUMMA ÅNGEST!

Nu blir det sängbädding och sedan nedkryning...

Oväntat samtal

När sista ciabattaplåten plockades ur ugnen så ringde min far. Första frågan var om jag var ledig i helgen, när svaret blev nej fick jag kommentaren; "det var ju synd för du har besök där". Farmor är på visit på avdelningen.
Ont i bröstet. Åkte in och hälsade på tanten. Dock spelade en usk mig ett spratt så jag höll på att vända i dörren och åka hem. Möttes nämligen av en gul skylt med texten "SKÄRPT HYGIEN". Va fan var min tanke.

Försökte få prata med ansvariga sskn men usk ville prata med mig själv. Och hon sa att det är som det är. Jag fråga om tanten bajsade och spydde. Fick ja på båda frågorna och usk sa även att hon gjorde det så mycket att man beslutat att hon skulle fasta. Djup suck från mig. Usk leede stor och sa att hon drev med mig, att hon inte kunde låta bli. Båda skratt gott =)

Tanten mår väl. Och bättre omhändertagen kan man ju inte på sjukan än på min avd ;-) Hoppas de som tar hand om henne överlever också. Tanten är bra på att prata vill jag lova =) Gärna forcerat =)


Skrämd

För någon timme sedan ringde det dolt nummer. Först tänkte jag inte svara men ångra mig och gjorde det ändå. Var en kollega på jobbet som sökte en annan kollega. Hon undra om jag visste vad hon kunde ha för sig då hon inte var på jobbet och hon och jag är vänner. Ringde upp kompisen från min telefon men hon svarade icke. Ringde tillbaka till jobbet. Tyckte detta va märkligt då kompisen igår sa att hon skulle jobba idag. Hon nämde det även tidigare i veckan. Jag begav mig av hem till henne och lovade att ringa tillbaka till jobbet.

Provade längs vägen att ringa kompisen igen, då tutade det upptaget till min lycka. Sen ringde hon upp mig. Hon hade visst somnat. Ingen fara på taket helt enkelt som tur var. Man blir ju lite orolig och fundersam när man inte får tag i folk. Satt och fundera i bilen om min älskling hade numret till hennes så han kunde försöka få tag på honom och fråga vart hon var. Men nu är hon tillreda på jobbet. Stackarn, aldrig kul att bli sen.

Nu är andra plåten med ciabatta inne i ugnen. Var faktiskt en väldigt smidig deg att jobba med. Ett enkelt recept som jag ska göra flera gånger om resultatet blir lyckat vill säga. Något gott orkade jag inte baka. Hann inte heller med tanke på utflykten under långjäsningen när jag letade försvunnen vän och kollega.

Snart kommer mig älskling hem. Helg betyder det =)
Längtar tills däckbytarsäsongen är över. Mitt älskling är som ett utsketet äppelmos, mår inget bra alls :-S
Blir så ledsen i hjärtat av att höra om all skit på hans jobb och hur cheferna ignorerar problemet och lovar förändring men ingen händer. Gubben min får verkligen lida... Även om jag bara hör en sida av storyn (har hört från hans andra kollegor med iofs) så ser man ju på min älsk va dåligt han faktiskt börjat må sedan de tvångflyttade honom.

Äsch, deppigt blev det på slutet. Nu är det helg. Solen ska skina. Jag ska ro om min goding.
Ska förtränga nästa vecka.....

Mån-jobba
Tis-jobba
Ons-LEDIG
Tors-jobba
Fre-jobba
Lör-jobba
Sön-jobba
Mån-jobba

Här äre tyst

Har nog haft alldeles för mycket annat för mig för att kunna ta mig tid och knåpa ihop ett par ord här i bloggen. Men nu har jag tid =)

Ciabatta degen står på jäsning för första gången, 1 timme. Sedan blir det utbakning och 2 timmars jäsning igen. Hoppas verkligen att de blir ätbara annars har man verkligen ödslat med tiden. Ska försöka slänga ihop något gott med till fredagsfikat.

Igår tog mitt hockeylag SM-guld. Glädje. Tyvärr missade jag större delen av matchen. Men jag fick se de två sista minuterna i alla fall.  Patienterna väljer fel dagar att bli som sjukast på ibland..

Är alldeles för trött för att orka koncentrera mig och skriva nåt vettigt här känner jag...

Middagstips

Vet inte om delat med mig av detta recept tidigare men om jag har gjort det så gör jag det igen för det är så förbannat gott ;)

Tacolasange 4 pers
500 g Kyckling
1 röd paprika
1 gul lök
1 broccoli
1 påse tacokrydda (går bra med fajitakrydda lika gott)
1,5 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl cremefraiche
200 g Philadelfia
200 g färska lasangeplattor
1-2 dl riven ost

1. Strimla och stek kycklingen
2. Strimla paprikan, hacka löken och dela broccolin. Stek tillsammans med kycklingen några minuter.
3. Strö över tacokryddan.
4. Blanda ner mjölk, vatten, cremefraiche och philadelfia.
5. Koka upp.
6. Varva röran med lasangeplattorna avsluta med ost.
7. Grädda i 30 min i 175 grader

Detta är orginalreceptet som jag hittade av en slump i mormors Hemmets journal.
Jag tycker dock att det är nästan godare att göra röran till en sås och servera med färsk pasta istället. Men man måste absolut prova båda varianterna.

Smaklig spis om ni törs prova!

110411

Helgen har till större delen spenderats på "slottet". Jag tycker att det har varit en riktigt bra helg måste jag säga. Även denna dagen har man varit instängd på "slottet" vilket har känts helt okej. Få patienter (precis som i helgen) så man har verkligen tid för dem. Sånt gillar jag.

På vägen hem snabbhandlade jag lite. Inne i affären kändes det som ryggen bara låste sig. Inte så trevligt. Fick knata runt med små vackra steg så jag tog mig hem. Så nu har jag spenderat en stund liggande i fosterställning i sängen så nu verkar det bättre. Dock lite öm men jag är en hårdig så jag tål ;)

Nu väntar jag samtal från min gubbe. Som meddelade glatt när jag kom hem att han skulle till Vansbro tur och retur. Jaha va säger man? Kör försiktigt.

En i mängden

Ja, det har man blivit nu. Skaffade en Iphone 4 för några timmar sedan. Känns bra än så länge. Dock är jag lite frustrerad över en sak men det får mina goa vänner på jobbet hjälpa mig med när det finns tid till det.

Idag trodde jag älsklingens syster skulle dö en sväng. Hon tänkte ta en promenad hem till mig så jag bestämde mig för att möta upp henne. När vi vänder och går tillbaka på den sträckan jag nyligen avverkat så ligger det en orm på vägen var på hon ökar takten med 200 % och skriker "vad var det? vad var det?". Jag svarade inte utan hängde bara på hennes tempo. Men tack vare hennes rädsla uteblev min. Usch och fy för de där så liven. En huggorm var det dessutom..

Vårvärme

Har haft en riktig toppen dag idag. Var först på stan med Sara. Kikade runt i lite affärer. Var in till frissan så imorgon har jag tid för avfärgning och slingning av håret. Ska bli gött med lite mer förändring. Spännande att se hur man blir.
Var in till optikern och efterfrågade mina solglasögon, en av de jag blivit tjenis med ropade snabbt från "baksidan" att de var klara om 20 min när hon hörde mig. Gick då in och kikade i Duvan huset. Där inne började det tjuta nåt så fruktansvärt. Jag titta upp i taket och såg att det blinkade i röda lampor och tänkte "de där blinkar när det brinner" och strosade vidare när en röst säger "viktigt meddelande brand har utlöst i byggnaden, vänligen lämna byggnade snarast genom närmaste utgång använd ej hissen". Det vara bara att knata ut på gatan det. Stod kvar utanför och vänta för att se vad som hände. Brandbilarna kom i rasande fart. Räddningsledare gick in och kontrollera och efter kanske 15 min var det fritt att gå in igen.
Kikade klart i butiken och gick sedan och hämta solglajjorna. Så gött att kunna köra bil nu utan att få huvudvärk för man sitter och kisar. Att köra utan glasögonen och med vanliga solglajjor vill jag inte, ser ju inte skyltarna ordentligt då. Lite fattigare men glad i hjärtat =)

Tog oss en tur på Bergvik med. Avverkade en lunch. Pratade med en ytterst trevlig försäljare på en av de stora "teknikföretagen" angående abonnemang i allmänhet samt abonnemang och Iphone. Först blev vi dissade av en försäljare i den lilla butiken. Han titta inte ens åt oss och man ska då tillägga att vi var själva i den lilla butiken. Där förlorade han en kund.

Avverkade en stor blomaffär och möbelaffär på vägen hem också. Väl hemma hade jag fortfarande inte ro i kroppen efter allt gående så jag snörade på joggingskorna och tog mig en promenad till affären i det vackra vädret. Mycket bättre än att svänga in med bilen när jag ändå körde förbi. Skönt med en omvägspromenad ibland.

Nu står middagen i ugnen. Ost och skinkpaj. Ska bli smarrigt, hoppas jag i alla fall.

Trevlig måndagskväll!

Grillpremiär

Igår hade vi en ytterst trevlig kväll hemma hos min mor. Trevligt att äntligen få träffa Ö´s söner. Minstingen är en rolig filur. Min syster och bror berätta att båda hans söner hade gått runt på nålar kvällen innan samt innan vi kom då de va nervösa för att träffa mig. Minstingen hade frågat om jag var en sträng människa vilket mina syskon givetvis hade svarat ja på direkt och skrämt upp pöjken ännu mera.
Massa god mat och massa roligt yatzyspelande på den inglasade altanen. Mor och Ö blev lite sliriga innan vi åkte hemöver :p

Enda som förstörde kvällen lite var min "krångliga" rygg. Får väldigt ont i ryggen när jag blir lite frusen. Det är ingen höjdare. Men en fleecefilt och infravärmen riktad mot mig så blev de bättre.

När älsklingen och jag åkte hemöver passade vi på att dra en raggarrunda genom Karlskoga och Kristinehamn. I Karlstad mötte vi vänner vid 7eleven. Ut i "kylan" och ryggen blev paj efter ca 30 min. Blev lite irriterad då. Pinade mig ute en bra stund med tillslut gick det inte längre.

Äsch va gnälligt.

Igår nollställde jag samtalstiden i mobilen. Tänkte jag ska kolla på ett ungefär hur mkt jag ringer på en månad. Lättare att kolla abonnemang då.


Fundering

När jag kika runt på facebook nyss så började jag fundera på en sak. Jag har funderingar på att skaffa mig en Iphone 4. Kollar runt på abonnemang och letar med ljus och lykta för att se om det finns något som passar mig. Dock tycker jag att det är dyrt. Jag är lite emot långa bindningstider men om man skaffar sig en Iphone så lär man väl inte byta väl inte byta ut den lika ofta som billighets mobilerna man avverkat genom åren.
Jag är väl lite snål också. Det finns riktigt bra abonnemang och avtal. Om jag vill så skulle jag kunna köpa en Iphone kontakt men jag behöver ju ändå ha ett abonnemang, framförallt ett abonnemang med fri surf. Finns ju inga såna kontaktkort (iaf inte vad jag hittat).

Nu såg jag i alla fall på facebook att min f.d. låtsaslillasyster har en Iphone. Min fundering är hur har en blivande 16åring råd med att ha en Iphone? Den är inte billig att chasha och man är i behov av ett abonnemang (i alla fall enl mig) för med kontantkort blir det dyrt! Kan nån förklara?

Som sagt jag som har en fast inkomst (dock inte fast jobb men jag räknar med att jag inte blir arbetslös på flera år) tvivlar på min förmåga att kunna ha en när vi väl flyttar från svärfar... Äh andrar klarar det så jag vet att jag gör det men ändå, jag blir så här varje gång jag ska köpa nåt och binda upp mig på.

Men hur har tonåringar som går i skolan råd med Iphone??? Jag har mina misstankar hur min f.d. låtsaslillasyster har löst det hela men ändå!

Jaja nog tjatat om detta.

Snart ska jag snygga till (dvs hoppas ur mjukisarna och fixa ansiktet) och åka till min mor och hälsa på henne, mina syskon, hennes nya karl samt hans barn. Intressant kan det bli.

Ha en toppen lördag!

Utvilad my ass!

Idag hade jag tänkt få sova tills jag vakna och kände mig utvilad. Tji fick jag. Visst jag fick sova ända till ca halv tio men jag var inte utvilad. Anledningen till att jag vaknade var att nån jävel till granne löpte amok med motorsågen. Försökte envist somna om, när jag slutligen gick upp då jag insåg att jag inte kommer somna om så sluta den där jävlen sluta såga. Och då va de ju ingen ide att lägga sig igen....


RSS 2.0