Helgen kom och försvann lika fort.

Denna helgen kan man verkligen inte säga var långsam. Tidigt arbetspass på lördag, smet hem lite tidigare för att få lite sömn, mat (då jag totalt glömde bort att äta på jobbet) och göra klart det sista på klänningen.
Pizza köptes med hem då grabbarna inte heller ätit och var hungriga. Åt snabbt ut denna och slog mig ner framför tv en kort stund innan jag började sy. Då ringde kollegan E som jag å T skulle hämta på vägen till kalaset. Hon meddelade till min fasa att kalaset började 1730. Klockan var 1610 när hon ringde, klänning ofärdig, outsövd... Det kändes tungt just då. Men jag hann. Festen var jättelyckad! Hade jätte roligt!

Söndagen blev det sovmorgon. Vaknade vid 11-tiden. Fixade min i ordning sen va det kvällspasset på sjukan. Sen var den helgen till ända.

Idag har det varit en shopping dag. ÖB besöktes och hem handlades förnödenheter. Fick även med mig lite roliga julklappar. Sen en tur till Maxi där blev det en spontan veckohandling. Jäkligt gött att få det gjort med tanke på att man nu ska spendera tre kvällar på sjukan. Är alltid lite dålig på att ta för mig saker så där på förmiddagarna innan kvällsjobb.

Nu blir det sängen alldeles strax, fortsätta njuta va min bok en stund innan ögon slår ihop. Måste bara titta på 4an en stund till...

Blev bra tillslut

Det blev mycket krångel med klänningen. Nöjd och glad såg jag slutet när jag limmat fast alla "streck" på klänningen. Klänningen syddes in och överdelen fållades. När jag då provade klänningen rök alla streck. Limmet som var de bästa textillimmet som fanns lossnades. Då va jag smått tokig. Mycket extra jobb att behöva sy på alla streck. Men men det var bara att ta fram nål och tråd.

Sen fick jag en chock igår när söta E ringer kl 16 och meddelar att festen börjar 1730. Klänningen var inte färdigsydd då. Visst det var inte mycket kvar men man ska ju duscha, fixa hår och make också innan man ska på galej. Men jag hann. Vi var nog inte där till halv men vi var inte sist dit heller som tur var.

Det hela va mycket lyckat. Roligt att se hur många som har lagt ned sig med sina utstyrslar.

Oj nu är klockan mycket ser jag.. jobbet kallar!

Tränat?

Men tanke på den värken som jag vakna med imorse skulle man kunna trott att jag genom gått ett rejält träningspass. Men icke! Det var bara allt kravlande på golvet igår som gör sig påminnt. Nacken är öm, rump- och benmusklerna lika så. Jag ser bara positivt på detta. Hellre öm nack-, rump- och benmuskelatur än vad jag hade väntat mig. Jag trodde igår när jag gick lade mig att min rygg skulle va paj idag men det är den inte =) Har mycket hellre ömma muskler.

Nu är i alla fall alla streck fastlimmade på klänningen. Strax ska jag bege mig till stan med min söta S. Sedan när jag kommer hem ska symaskinen gå varm =) Har gett mig fan på att bli klar idag nämligen. För imorgon vill jag bara ha sovmorgon och vara nämligen =)

NU: Spackla fejan!


Så här ser klänningen ut just nu:


Ryggen mår inge bra nu. Sedan klockan halv...

Ryggen mår inge bra nu. Sedan klockan halv 9 ikväll tills nu har jag knopat på klänningen som ska bäras på helgens fest. MTV är temat. Jag kommer försöka vara Geri Halliway från spice girls iklädd den egen händigt gjorda "union jack" klänningen. Status för klänningen är just nu: utklippt efter mönstret samt nålad m god marginal, 3 av de 4 vita "strecken" är dit limmade. Att göra: limma sista vita strecket samt limma 4 röda streck och därefter ska symaskinen fram. nu blir de sängen, god natt


Dags för jobb :)

foto-0015 (MMS)

Dags för jobb :)


Effektiv

Kanske inte riktigt. Har slappat en hel del i soffan men har trots det hunnit med att laga mat så nu står det fyra matlådor i kylskåpet. Så nu klarar både jag och gubben oss utan att hungra ihjäl idag och imorgon.
Hoppas bara maten är ätbar. Hade infrusen tacofärs som jag slängde i lite grädde och krossade tomater med oregano och basilka i. Till det lite färsk pasta.

Andra tvättmaskinen skriker snart på mig och vill bli upphängd. Tror vi har varit lite lata i helgen när det gäller tvättandet. Men jag tror att vi alla tre va ganska slut efter flyttandet i lördags. Brukar inte ha så mycket tvätt som det var idag. Min älskade gubben har ju lite "fobi" för att använda samma badhandduk mer än en gång. Detta resulterar ju i att på en vecka samlas det minst 6 handdukar i tvättkorgen som bara han står för. Men nu blir dem rena i alla fall så han kan duscha denna vecka också =)

Kreta -09

Nu "ropar" tvättmaskingen.

Morrn morrn!

Då var det måndag igen då. Tre dagars arbete på raken väntar och sedan en jobbhelg på det. Måste skicka ett tack till K som var snäll och bytte arbetspass med mig så jag kan få gå på partaj på lördagen =9

Sitter och funderar på varför jag inte tog chansen att gå och lägga mig igen när gubben åkte till jobbet. Var upp och hjälpte han att leta efter jobbnycklarna som han inte hittade. Dock var jag inte till någon hjälp. Nycklarna är säkerligen kvar på jobbet hans.

När gubben for drog jag igång en tvättmaskin och startade nyhetsmorgon på tv så jag lär nog inte återgå till sängen nu inte. Men det är ju gott att få något gjort på dagen också innan man ska avverka ett kvällspass.

I lördags hittade gubben en sajt med där de sålde Tall Tees, gubben är trött på att alla tröjor är förkorta i ryggen. Både han och jag checkade runt där och igår kväll skickades en beställning iväg men en nota på nästan 2000 kr. Tur att man inte köper kläder ofta sa gubben. Synd att han bara talar för sig själv. Dock handlar jag aldrig dyra kläder. Gubben klickade förutom Tall tees hem sig en mjukisdräkt. Blev lite avis på den. Kunde också ha klickat hem mig en men jag va inte sugen på en velourdräkt.

See you

101121

Har varit en riktig små seg dag idag. Vaknade redan klockan halv nio trots att jag somnade efter klockan två i natt.
Detta resulterade i att jag va ganska trött igen när klockan närmade sig tolvtiden. Kröp då ner i sängen och tänkte att jag skulle vila en liten stund. Sen försvann snabbt två timmar av denna söndag =)
Mycket piggare och gladare. Dock har jag ont i höger öga och det irriterar mig väldigt mycket. Dock gör de bara ont när jag tittar uppåt och till höger. Det borde jag ju kunna undvika men jag kan inte låta bli och prova och se om det fortfarande är ont =P

Söndagsmiddag är avklarad. Resten av potatisgratängen samt kassler.

Blir nog fika hos de nya husägarna ikvällinga.

Flytt

Idag har de varit flytt på tapeten. Gubben syrra och hennes gubbe har efter tre månaders renoverande äntligen blivit klara och idag gick det stora flyttlasset till huset.
Jag å min gubben har hjälp att bära lite saker. Inte kul att flytta grejer från 4e  våningen i ett hus utan hiss. Men det gick relativt smidigt ändå.
Nu är allt på plats i deras nya fina hus. Och S har sprungit runt som en tätting i huset och dragit upp allt och ställt på plats. Gissar att hon kommer möblera om många fler gånger.

Snart blir de nog natten (önske tanke iaf). Tror nog gubben vill ut och åka bil en sväng och det är tråkigt att gå å lägga sig själv så jag följer väl glatt med.

NU: Duschen!

Otäcka människor!

Somnade en stund (TVÅ timmar) förut när jag sträckte ut min onda rygg på sängen. Drömde om att jag jobba. Var en lite stressig dag. Jag hade inte hunnit städa ur två sängar för nästa patienter som skulle ha dem stod i korridoren. Den ena patienten hade akutpersonal bara lämnat i korridoren utan att säga till. Denna pat var dessutom en gammal klasskamrat till mig. När jag försöker få ordning på papper och sängar så hör jag hur de skramlar i korridoren. Två anhöriga va i fullfart med att dra ut en säng i korridoren till den andra nya patienten. Förklara för dessa att sängen inte är rengjord och ombäddad så jag måste göra det. Anhöriga blir jättearga och börjar gapa och skrika på mig och jag sväljer det med hull och hår. När jag återkommer med lakan och annat möts jag av att de anhöriga dragit ut alla kläder ur ett klädskåp i slussen och spridit runt sig. Ber dom att låta bli grejerna och låta mig göra mitt jobb. Får ytterliggare skäll. Och hot.... Jag biter ihop. Patienten står med svår andnöd jag jag slänger snabbt ihop sängen åt han. Åter igen skäll av anhöriga. De drar in doktorn i det hela. Jag tvingas bädda i ytterliggare en madrass. Denna madrass ska vara klädd med nåt läderöverdrag (lycka till med det på en plastad skummadrass). Där står jag och tråklar och anhöriga bara skällar. Säger till dem att lugna ner sig samtidigt som mina broar har brustit och jag tokgrinar. En kollega kommer fram och frågar om jag behöver hjälp. Tackar tacksamt ja och trär i madrassjäveln i läderfodralet..... Nu vaknar jag.

Lite sömndrucken kliver jag in på toaletten. Till min förvåning märker jag att jag har smink i hela jävla ansiktet samt på händerna.. Yes jag har grinat i sömnen!

Tur att dagpasset på jobbet idag inte var som denna dröm. Då hade nog min sambo fått hämta på psyket på vägen hem =) Dagen har varit omtumlande men långt i från så jävlig som drömmen.

Nu blir de middag, potatisgratäng och ungstekta kycklingfiléer som är baconinlindade (kronfågelns nya). Lite sent men så blir de när man sover bort två timmar av fredagsmyset!
Trevlig helg!

Luften gick ur

Ett dagpass har spenderats på sjukan relativt smärtfritt. Lagomt med göromål. När kvällssyrran kom för att lösa mig hade jag gjort det jag skulle. Sånt känns gött. Är alltid jobbigt att ha 100 (lite överdrivet kanske...) grejer kvar att göra när kvällen knackar en på axeln och säger hej.

Innan jag skulle vandra hem meddelande jag till kvällssyrran att de skulle skriva mig emellan imorgon. Hon meddelade att en syrra hade semester imorgon och jag kontrade med att jag inte räknade med henne. När jag sedan kollar i pärmen precis innan hemgång gick luften ur mig totalt. Den fjärde syrran hade gjort ett eget byte vilket innebär att vi bara är 3 imorgon iaf. Där sket sig min plan att få smita hem runt 14-tiden och njuta av helgen. Inte mycket att göra åt. Dumt att jag inte fråga chefen om flexledigt innan den andra syrran hann. Men men förhoppningsvis kommer det fler gånger även om dessa gånger inte duggar tätt.

Slö som fasen känner jag mig nu också. Gubben och jag kröp under täcket förut och låg och prata lite. Han somnade och då orkade inte jag ligga kvar längre. När klockan redan är efter 19 föredrar jag att lägga mig tidigare sen istället för att sova en stund nu, även om det är JÄKLIGT gött!
Tror jag ska köra lite hinderbana på WII brädan. Träningsmetod som gör mig full i fan och jävligt tävlingsinriktad =)

Sovmorgon

I morse när gubbens klocka ringde så var jag minst sagt svårväckt. Har visst lärt mig att inte lyssna till hans morgon alarm. Gubben fick butta lite på mig innan jag reagerade och då ljöd signalen högt vill jag lova =) Mobilen låg på laddning i natt och uttaget är på min sida och då krävs de att jag vaknar och lämnar över mobilen till gubben.
Det värsta med att ha mobilen på laddning är att jag blir alltid så klar vaken när hans mobil larmar på min sida (annars vaknar jag inte ens). Så när gubben begav sig till jobbet så låg jag vaken en lång stund och frös. Tillslut tog jag gubbens varma och goa täcke och lade över mitt eget och helt plötsligt sov jag som en stock =)

Gott att somna om och när man vet att man får sova någon timme till utan att ha dåligt samvete när ens egen klocka tillslut ringer.
Ska försöka hinna röja lite i garderoberna i vårt blivande rum idag så det blir smidigare när våra kläder ska in. Just nu är det kläder där som jag inte använder eller inte använder ofta. Ska nog försöka sålla i dem lite mer och sedan skänka till frälsningsarmen eller om det är röda korset som har sånna där klädinsamlingscontainrar stånas.
Efter detta blir det ett kvällspass på sjukan.

See ya

Aldrig som man tänkt

Utövade lite övningar på WII plattan. Sen mitt i allt ringde telefonen och dagens planer ställdes på ändan.
Men man kan ju inte annat än att rycka ut när söta S ringer och bönar om hjälp i andra änden av telefonen.
Begav mig genast bort över och högg tag och hjälpte till. Var inget stort problem. Ett frotte lakan som skulle av resårmadrassen. Sen blev det en massa töl med henne innan jag hjälpte henne rensa och packa ned skafferiet.

Väl hemma blev det sallad med pasta och kyckling. Väldans gottit var det vill jag lova.

Sen ringde en lite söt S återigen och bad om hjälp. Hon hade satt upp gardiner i huset och behövde nåla upp dessa. Det är svårt utan nålar. Så jag och gubben min ryckte ut och åkte dit med nålar.
Helt plötsligt blev man satt på att sätta upp gardiner också och nåla upp dem. Kul att man kan hjälpa till med något i huset iaf. Att bära tunga möbler vill jag helst slippa. Vill inte skada ryggen igen. Hade varit skillnad om det var jag själv som skulle flytta. Men söta S har lovat att mig att jag ska slippa skada mig =)

Nu kom min älsk och anslöt till soffan med en sång =)
Snart blir det sängen med ett rykande färskt nr av hänt extra.

Slapp

Ibland är jag alldeles för slapp för mitt eget bästa. Ska snart dra igång ett pass på WII brädan.
Men är så trött på mig själv att jag inte tar mig tiden att göra det oftare. Jag gillar verkligen att få svettas lite granna på brädan och det brukar ge resultat =)

Helgen på jobbet gick smärtfritt. Blev en lugn och riktigt trevlig helg. Goa kollegor och fina patienter. Det är inte ofta man har födelsedagsbarn på jobbet. I helgen har jag fått sjunga "ja må ho leva" två gånger om. Det var väldigt uppskattat kan jag lova.

Igår besiktade jag svärfars bil, letade julklappar men tappade som alltid all motivation och sen hjälpte jag söta S och flyttpacka. Jag var inte till så stor hjälp men jag plocka iaf ner gardinerna och lite annat plock. Är alltid svårt att hjälpa till med sånna grejer tycker jag i alla fall.

Nej nu blir de WII brädan en stund.

Work work

Fick ett lite ovanligt uppvaknade imorse strax innan 6. Gubben låg och skrek och svor av smärta. Lite skrajsen blev man då men jag tänkte orkar han skrika och snurra runt i sängen är han inte döende.
Tog en lite stund innan man fick kontakt med honom och kunde fråga vad som gjorde så ont. Svaret blev att han hade kramp i vaden. Fick hjälpa han att räta ut den igen sen var han nöjd. =)
Nu är gubben hos tandläkaren, rotfyllning står på schemat. Tror att han kommer tillbaka hem sen. Han är lite orolig inför detta. De brukar ha lite svårt att få honom bra bedövad i munnen så han kommer nog känna sig mer misshandlad än vanligt tyvärr...

För ovanlighetens skull är det jobb helg (märk ironin). Tredje helgen på raken. Förra helgen var ju "frivillig", har svårt att tacka nej till extra pengar ;) Tror det kommer bli en toppen helg. Borde dessutom slippa doktorn oxå som är allt annat än min favorit.

Förra veckan var jag på 25årskalas och sedan dess har jag haft en låt på hjärnan konstant. En kollega satt och sjöng denna då och den slog rot direkt i huvuvdet på mig.


Lång väntan blev de

Gubben kikade innanför dörren först vid 20 snåret (jag hade börjat surnat till lite kan jag ärligt säga). Men han hann inte ens in och säga hej till mig förrän mobilen ringde. När han lagt på dök de upp en kompis till han och han for ut i garaget. När klockan sedan va 2123 och jag börjat tittar på Greys kom han in och sa hej och fråga om jag vill följa med och tanka. Då svarade jag vänligt men bestämt nej och fråga om han hade ätit mat på jobbet och svaret blev nej (hade det blivit ja hade jag nog exploderat).
Han åkte och tanka och kom hem med lite skräpmat i form av pizza. Gott vad de me tanke på att jag skippat lunchen. Men inte de nyttigaste och inte den bästa tiden att äta mat menmen. Nu är jag mätt och belåten.
På bättre humör helt enkelt =) Blir nog snart att krypa ner under täcket och fortsätta min bok "Syskonkärlek"

Sleep tight

Dagen

Det var riktigt gött att börja dagen men sen sovmorgon. Steg ur sängen först tjugo i elva idag. Var ett tag sedan jag sov så länge faktiskt. Min inre väckarklocka brukar väcka mig mellan nio och tio numera. Men den sömnen var mer än välbehövlig. Imorgon ställer jag väckarklockan igen så man hinner göra något innan man ska på två timmars utbildning med jobbet.

Har varit en tur till gubbens farsföräldrar idag. De va på vårdcentralen för att vaccinera sig. En kom hem med vaccin den andra är fortfarande lite stönig och tror att det är förra årets vaccin som gjorde henne sjuk. Till saken hör att tanten hade en urinvägsinfektion och var lite krasslig innan vaccinet. Men men hon ska diskutera med doktor och tycker han att hon ska vaccinera sig gör hon det.

Har också varit och bankat pengar och konstaterat att jag gillar min nya bank bättre. Där slipper man känna sig som en tjuv i alla fall. Satte in en större mängd pengar än jag gjorde på gamla banken utan ett pip från kassörskan medans jag med den mindre summan fick fylla i papper om vart pengar kom i från samt varför jag ville ha dem på bankkontot.

Tog en snabbtitt i S & M´s hus oxå på vägen hem. Nu ska de städas och sedan är de inflyttningsklart. Det strålande om de små liven idag =) Små är de väl inte men de är mindre än mig iaf ;)
Lite små plock är de kvar men det är klart i de stora hela. Det kommer gå flyttlass både denna helg och nästa. Kul för dem =)

Nu väntar jag på att min älskade pojk ska komma hem någon gång. God mat ska de bli ikväll. Kyckling med potatisklyfter och grönsaker i ugn och nå smarrig sås.

Tuff dag

Det är inte ofta jag känner när jag går hem från jobbet
"fan vilket jobbig dag"
Idag var det en sådan dag.
Tur att man hade goa K på plats idag.
Utan henne hade jag nog blivit tokig!
Jag hade inte kunnat stämpla ut i tid heller för den delen.

Så åter igen tusen tack K!

Nu har min bil fått nya pjuks.
Dessutom på alufälgar.
Va faktisk väldig skillnad att köra med dessa.
Fick hjälpa till å balansera däck.
Det är kul att få va me å pilla lite =)

Nu tror jag resten av kvällen bjuder på sofflocket.

Jobbhelg till ända

Nu har man avverkat den andra helgen på raken.
Denna va "frivillig" kan man säga.
Chefen ringde och fråga om jag kunde vara snäll och jobba extra.
Gott med lite extra pengar i kassan =)

Helgen har varit relativt lugn och go på jobbet.
Nästa helg ska jag på´t igen.

Gårdagskvällen spenderades på 25årsfest för en kollega.
Trevligt som bara den.
Dock började min ögonlock bli tunga redan kl 22.
Kom likväl inte hem förrän kl 0310.
Men kul hade jag.
Va riktigt trevlig stund hemma hos M innan vi kom hem oxå.
Måste göras om oftare =)

Nu snart blir de sängen.
Ska bara se klart på Beck.

Natti natti!

RSS 2.0