Väckt från de döda

Nu är man uppe igen efter ett par timmars sömn. Lite osammanhängande sömn som vanligt efter första natten, brukar bli bättre efter andra. Får hoppas på det annars kommer veckorna fram till semestern bli jobbiga.

Nu gäller det att hitta på nåt att stoppa i magen...

Akutbesök

Detta med att gå upp innan kl 7 när man ska jobba natten är inte alltid bra. Oftast så kan jag sova någon/några timmar på eftermiddagen innan det är dags att dra sig. Idag trodde jag inte att jag skulle hinna. Var så lycklig när jag satt inne på akutrummet att jag i alla fall somnade en timme efter träningen på soffan.

När tvätten var upphängde, svetten bortduschad och solkrämen insmord satte jag mig i solen kanske en kvart innan sms kom att gubbens farmor satt på akuten och farfar låg hemma och kvar lika krasslig. Tyckte inte att det kändes rätt att låta tanten vara själv på sjukan medan gubben hade 2 "vakter" hemma hos sig. Lite bröstsmärtor och rejäl hosta hade hon drabbats av. Helt säker på att pacemakern gett upp.

Möttes dock av en relativt pigg tant som låg ute i korridoren. Då när inget rum fanns ledig började jag se min förberedande sömn flyga iväg. Men vid 15-tiden var vi hemma igen. Virusinfektion i luftvägarna. Trevlig doktorn (har aldrig sett han tidigare, men han jobba i Örebro i vanliga fall). När tanten berätta att gubben hennes va likadan hemma så skrev han ut dubbeldos med halvliter Mollipect. Nu ska gamlingarna bli friska =)

Jag har lyckas sova. Efter kl 17 slockande jag till slut och vaknade för en liten stund sedan när min älskling kom hem. Nu ska väl inte natten vara några problem. Brukar iofs inte vara det när det är sommar heller för den delen.


Sund morgonstund

En runda på gymmet är avverkad, frukosten är intagen och duschen väntar. Så himla skönt att titta på klockan halv 9 och inse att man redan varit på gymmet och slipper det "oket" resten av dagen.

De nya inläggen till skorna var underbara! Hålfoten ömmade inte någonting. Klarade av att springa på bandet utan att få ont i varken fötter eller skenben. Underbart helt enkelt!


Jobbskor

Blev att en tur in till staden tillslut. Nya jobbsandaler är inhandlade. Hoppas verkligen att det är så bra som mannen i affären sa. Han studerade min gång och slängde sedan på en sandal på min fot som ska stödja upp den åt mig.
Kändes riktigt bra på foten så jag hoppas på att den blir toppen.
Han såg även att jag skulle införskaffa mig ett par hålfotsinlägg. Så nu får jag lov att besöka honom när det är dags för nya löpar/träningskor. Men jag väntar nog ett tag men funkar det inte med inläggen får han så gärna hjälpa mig. Ömmande hålfötter och smärta i skenen när man tar en tur på löpbanet är inte optimalt. Säkerligen därför knäa krånglar igen också.

En positiv sak med ömmande hålfötter är att jag lyckats få mannen i mitt liv att lova mig fotmassage =) En fin pöjk de ;)

Nu kollar jag på "Huset vid sjön".

Rastlös

Var rastlös redan när jag slog upp ögonen. Jag har lite svårt ibland för oplanerade dagar helt enkelt. Skulle ha spenderat lite tid med en kompis idag men hon hade missat att hon skulle jobba så det sket sig. Antagligen därför jag är mer rastlös.

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på. En tur in till stan lockar lite granna faktiskt. Är i behov av ett par nya jobbar skor och ilägg till träningsskorna. Ingen höjdare men ont i skenbenen och hålfoten. Måste få bättre stöd.
Men det är lite tråkigt att gå på stan själv...

Tvätthögen lämnar inte badrummet. Tanken var att tvätta handdukar idag men jag kan lika gärna gör det imorgon för imorgon kommer jag gå på sparlåga innan jag ska eftermiddagssova inför nattjobbet.

Man kanske skulle åka till stan i alla fall?

4 av 4

Sista kvällspasset för denna helg ska påbörjas om ungefär 2,5 timmar. Har varit en bra helg tycker jag. Min grupp har skött sig exemplariskt ;)

Igår kväll efter jobbet åkte jag och gubben ut en sväng på stan igen. Var med om en lite underlig sak. Polisen är normalt inte "kompisar" med "vårat" gäng men igår kväll körden en polisbil upp bredvid oss och ställde sig och tjöta tills dem fick ett larm att åka på. Lite underligt helt klart.

Orkar inte skriva mer..

Midsommar

Igår var det självaste midsommarafton. Jag var på bäste festen, nämligen jobbet ;)
Man kan ha lika kul och trevligt där om lugnet råder som på en midsommarfest faktiskt.
Få patienter som får lite extra "kärlek" när det är lugnt.

Eftersom jag spenderat kvällarna på jobbet sedan i torsdags och även ska göra det idag och
imorgon så har vi varit ute och cruisat lite på kvällarna.

Nu ska vi sparka igång kärringskroppen.

Plötsligt blev de fart på´na

Ja, men visst fick jag lite fart på mig till slut.
Har rensat ur alla mina väskor och lagt i ordning den som skall användas. Plockat undan och gömt alla andra.
Sen blev jag sugen på att baka. Helt plötsligt är man i affären och handlar.
Mitt upp i allt kommer jag på att jag ska köra ugnspannkaka så det finns mat imorgon.
Vips så är pannkakan klar och första plåten med Dumlemuffins står i ugnen.

Hade visst lite bråttom när jag klippte till dumlekolorna. Fingret fick sig ett klipp också.

Det är lite intressant det där med smärta. Jag ser att jag klipper mig i fingret och tänker "ojsan hoppsan jag klippte mig visst i fingret" en microsekund senare tänker jag "jag klippte mig nog inte trots allt...smärtan kommer...ja jag klippte mig!". Ajaj.. men nu har jag ett Hello Kitty plåster på fingret så nu är allt bra igen ;)

Disken är undanröjd. Bara å passa muffinens och invänta gubbarnas hemkomst... Dsv Lindas dag är över...

Dagens arbete


Utvilad

Tur att man inte skulle vara på jobbet kl 1330 idag. Det hade blivit tajt vill jag lova. Tror att kroppen tog ut sin förlorade dos av sömn i natt. Vaknade 1250. Chockad blev jag när jag såg klockan å hoppa upp ur sängen.

Idag är jag pigg i alla fall =)

Utmattad

En a-tur är avverkad. God nattsömn till trots blir man ganska trött och utmattad. Ett träningspass direkt efter avslutat jobbpass gör inte saken bättre.

Idag bestämde vi oss för att äta sallad eller wok. Jag handla grejer till wok och gick och fundera i affären och plötsligt såg jag taco hyllan. Gud va sugen jag blev på det. Handla med grejer till det också. Dagens wok dissades till förmånen till den underskattade maträtten tacos. GUD så gött det är!

Har inte så mycket att förtälja. Ska sova imorgon har jag tänkt, gissar att jag vaknar senast halv 9 det verkar ju vara nya sovmorgonstiden. Orkar ju knappt sova till 10 fast jag jobbat till 2 på natten och slocknar först runt 3 tiden. Är detta ett ålderdomstecken???

Finne/Lipom/Aterom

Idag hade jag verkligen planerat för en hemma dag. Städa och röja ur garderoben. Blir dock inte det. Min faster ringde upp mig nyss. Visste att hon skulle komma hem till midsommar men hon är redan hemma så nu blir det en tur på stan tillsammans med henne och farmora. Hoppas innerligt att fastra inte jagar in farmor i provhyttar för då blir vi aldrig klara!

Hitta en "bula" i bakhuvudet nyss. Sitter nu och funderar på om det är en finne, ett nytt lipom (fettknöl) eller ett nytt aterom (ofarlig talgproducerande cysta). Det är väl bara att vänta och se hur det utvecklar sig.
Lipom är lite av en släktklenod. Alla tjejer/kvinnor/damer och en karl (jag vet bara en) på mammas sida har haft sådana. Jag tog bort min första när jag var 21 år.
Min mammas moster satt på jobbet hon och klia sig i skallen när hon kände nåt kletigt i hårbotten. Frågade kontorsgrannen vad det var för något och fick till svar att det såt ut som en smörklick. Hennes bara sprack helt sonika.
Mammas sprack också men innehållet krånglade länge fram och tillbaka innan den blev ordentligt tom och därmed kunde läka.

Börjar fundera på om denna jag nu känner är den som var minimal när jag var 21 så den inte gick att ta bort (jag fråga inte ens). Äh skit samma tiden utvisar.

Ha en fin måndag!

Tårar

Idag på förmiddagen har vi avverkat lite ärenden...
Ena kan man väl inte kalla för ärende, det var mer en måste sak för att få mer förståelse. Vi var nämligen och besökte vår bortgångna kompis grav. Strosade runt länge på kyrkogården för att hitta den. Det var nära att vi lade våra blommor på en "omärkt" men nyligen "uppgrävd" grav då vi inte hitta rätt och körde men uteslutningsmetoden. Jag hittade dock tillslut ett kors med kompisens namn, födelsedata och dödsdata. Hemskt!
Älsklingen bara kolla på korset och fråga sen om vi skulle hämta en vas till blommorna. Sedan gick han längre och längre bort. Sen kom tårarna, sorgen. Visste att han skulle bli ledsen men inte hur ledsen. "Det känns jobbigt" var allt han sa. När han sedan lade ner sig ros satt han där länge länge innan han hastigt reste sig och gick.

Usch, jobbigt är det och fortfarande lite svårt att fatta trots att man sett hans sista viloplats. Tårögd blir man.
Jag har alltid gillat kyrkan kompisen är begravd vid, numer får jag lite ångest känsla i kroppen när jag ska åka dig. Det är för att jag förknippar den men sorglighet numera. Har gjort det sedan vi begravde och jordfäste farfar där 08.

Nej, nu är vi glada igen. Halv natt väntar.

I survived!

Det är gött när man ska prata inför folk att man är sista punkten på deras dag. Folket är då trötta och rätt ointresserade, framförallt en fredagseftermiddag när klockan är 1500. Jag var lika så. Min plan idag var ju trots allt att flexa hem någon gång mellan 14 och 1430. Men men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vad skönt det vore att kunna säga att nu är det ledig helg men icke sa nicke. 17-02 återfinns jag på jobbet hela helgen. Nästa helg återfinns jag också på jobbet. Då har jag gjort skiftbyte med en kollega så helt plötsligt gör jag 4 kvällsturer på raken, tänkte mig inte riktigt för helt enkelt. Men kollegan slipper skaffa barnvakt och mig spelar det egentligen ingen roll dessutom gillar jag att ha sovmorgon ;)

Har legat i sängen en stund nu och lyssnat på mig snusande sambo samtidigt som regnet smattrat mot rutan. Mysigt! Kanske skulle krypa tillbaka...eller väcka honom..

Jordgubbssmul

Jag är himla nöjd med min nattsömn nu för tiden måste jag säga. Måste var takfläkten som hjälper till. Vaknar relativt tidigt (innan 9) varje morgon och känner mig riktigt utsövd. Dessutom vaknar jag så tidigt utan väckarklockan och det är inte illa. Men det är bra att jag vaknar innan klockan för den gör mig bara tröttare.

Idag har jag varit i stan en sväng. Fyndade ett par shorts och ett par nya badbrallor. Eller fynda och fynda det var ju inte rea. Två spontanköp som inte rensade plånboken totalt helt enkelt.

Hittade dessutom en snygg regnjacka (som visade sig vara ett helt ställ) som jag blev lite sugen på. Inte för att jag vill att det ska regna men det vore gött att ha en när det väl gör det och man ska till jobbet. Inte för det är många meter att gå men det är tråkigt att bli blöt...

Väl hemma slängde jag ihop en jordgubbssmulpaj. Gubbarna jag köpte för någon dag sen har inte blivit uppätna så jag tänkte gör jag en paj är den snart slut. Jag är ingen storätare av jordgubbar, äter det kanske 2-3 ggr per sommar "bara för att". Mina släktningar blir lika chockad varje år när jag säger att jag inte gillar gubbarna som släkten i övrigt dyrkar.
Enda gången det är riktigt gott med jordgubbar är när man äter dem direkt från plantan en varm sommar dag.
Jag gillar att plocka dem men äta dem avstår jag mer än gärna.

Duschen alldeles strax. Tidigt jobbpass imorgon. Tydligen så ska man förhöras om vad en vårdsamordnare gör då också... Chefen har nåt folk på besök som är nyfikna på detta...jag är inte lika intresserad av att bli förhörd men men är väl bara å bita ihop gissar jag :p

Headache

Har skum huvudvärk. Vill nog egentligen inte ens kalla det för huvudvärk då jag inte har ont hela tiden utan det kommer bara när jag böjer mig framåt. Då spränger skallen så det känns som att öga ska ploppa ur, ju längre jag är framåtböjd desto värre blir det.

Nu tänker alla "men för fan böj dej inte framåt då". Så tänker jag också. Men jag har lite guldfiskminne när det gäller sånt här. Sen glömmer jag bort mig när jag gör nåt annat så ska jag plocka upp nåt från golvet eller nåt liknade.
Sen måste man ju prova om det gått över eller inte emellanåt ;)

Kanske är bihålorna som spökar vad vet jag..

Nyttigt

Arbetsdagen är avklarad sedan någon timme tillbaka. Min avlösare ville bli av med mig fort som attan idag, redan 1445 tröttnade han på mig och fråga om jag inte skulle gå hem. Va bara att tacka och ta emot det.

Väl hemma så snöra jag på mig gympadojorna (måste verkligen skaffa ett par nya - SKAVSÅR) och avverkade en promenix på 50 min. Gött som bara den men ont i fötterna...

När jag kom hem kollade jag läget på ansiktsboken. Blev lite smått chockad när jag kika runt där. Min mor har visst bytt efternamn. Hmm... de kunde hon väl ha berättat typ i förrgår på msn eller? Mycket märkligt tycker jag att man inte berättar en sådan sak... Hon skrev iofs att hon hade gjort i ordning alla papper som nu skulle lämnas in och resultatet skulle inväntas och nya idbrickor skulle införskaffas. Men jag trodde typ de va papper som man skulle fylla i för att få id-kort. Detta deklarerade hon på fejjan också.
Hur svårt kan det vara att bara berätta för sin dotter att man ska byta efternamn? Jag skiter väl iofs i om hon tar tillbaka sitt flicknamn men man kan väl ändå säga det eller? Tur att fejjan finns så man får reda på vad morsan håller på med...


Annoying!

Gubben är hemma och är sjuk. Gött tänkte jag då när jag vaknade. Nu kan jag åka och träna innan jobbet. Hade inte hunnit göra det annars då svärfar lovat en fd granne att jag var hemma idag så han kunde lämna tillbaka saker han lånat.

Nu sket det sig i alla fall. När jag packat väskan och hoppat i träningskläderna begav jag mig ut i bilen. Vred om nyckeln och bilen var tvärdöd! Jävla baklucka som inte stänger sig, vilket leder till att lampjäveln i taket lyser och drar ström. Man måste fan använda övervåld för att få den att gå igen. Detta glömmer jag varje gång då jag inte är en flitig användare av bakluckan....

Skulle kunna låna gubbens bil till gymmet men då måste jag tillbaka hem med den innan jobbet och då blir det alldeles för stressigt. Tar ju minst 1,5 timme i gymmet. Sen duscha, klä sig, blåsa håret och sminka sig vilket också tar sin lilla tid.

Nej, får bli att slåss med alla andra på gymmet imorgon efter jobbet helt enkelt. JÄVLA SKIT!

Rumpchock

Igår när vi kom hem från Bug Run så packade vi ur bilen. Bifriade mig själv från kissnödigheten. Sen när jag fixat att jag behövde göra då direkt när vi kom hem slår jag mig ner på köksstolen var på jag känner att nåt händer med byxorna. Mina goaste jeansbyxor i strechmaterial som jag gått och töjt ut i ca 2,5 dygn SPRACK!
Jag är fortfarande förtvivlad. Har inte använt brallorna många gånger och jag tog dem direkt från tvättstrecket i fredags innan vi åkte, det var första gången de blivit tvättade. Sen eftersom vädret har varit kallt där nere har jag ju haft dem på mig konstant (bortsett nattetid). Jag är i sorg...






Alla känsliga läsare blundar nu och scrollar förbi nedanstående bild....






Påskrivet

Idag kom ett efterlängtat brev hem på posten. Blev förvarnad i förra veckan att det skulle komma men jag trodde nog att det skulle dröja några veckor till.
Men nu är pappret påskrivet och den 1 augusti konverterar mitt visstidsvikariat till en tillvidare anställning inom Landstinget i Värmland. Inga fel!


Bug Run

Återigen på hemmaplan. Har landat en lite stund nu. Ska bli skönt att ta en dusch alldeles strax. Visst det finns dusch möjligheter därnere men man kommer känna sig mer sunkig efter än innan. Duschen blir skitig direkt dörrarna slås upp tror jag bestämt.

Vi anlände till Mantorp stadion bra många timmar senare än vad som var planerat. Tror vi for innan för grindarna 2355 på fredagskvällen. Började åka hemifrån kl 16. Många stopp senare var vi äntligen framme. Blev söving direkt när vi kom fram i stort sett.

Helgen har fortlöpt fort. Roligt har jag haft, mycket bättre än de andra åren vill jag lova!
Tror stället lockat mindre folk i år men det var folkfest som vanligt i alla fall.

Fick gosa lite med en lite gutt på 11 månader idag, han dissa mamma till förmån för mig när han blev trött idag. Hur go som helst! Gnugga hela sitt ansikte mot mitt.

Allt jag orkar skriva just nu.

En lite rolig grej. I år delades två pris ut till en grabb på 10 månader å 3 veckor. Han vann årets Innovation och Årets Buggy. Han hade lite hjälp av pappa ;)

Helgplanen

I eftermiddag beger vi oss mot Mantorp. Helgen ska spenderas på motorstadion. Gubbens ska ställa ut bilen på den årliga VW träffen Bug Run samt köra lite fort på banan.

När älsk kollade väderprognosen förra veckan visade den en riktigt fin helg med många varmgrader. Idag är inte prognosen lika lysande... regn idag, molnigt och enl mig lite kyligt imorgon och söndag.

http://www.yr.no/sted/Sverige/%C3%96sterg%C3%B6tland/Mantorp/

Nu funderar jag bara på vad vi måste packa med oss....

Omstart

Idag var jag uppe med tuppen och åkte snabb till gymmet. Första gången på ungefär 1,5 vecka. Har valt att ta det lite lugnt när magen har varit ond mot mig. Men magen känns nu bättre så det finns inga ursäkter.

Oh va gött det var att få träna. Gött att köra slut på musklerna i armarna framförallt! De känns lite som spaghetti just nu. "Djävulsövningen" (min egna benämning) klarade jag galat! Och inte nog med det jag hade vikt på! Har fuskat och kört viktlöst men jag har fan inte orkat annars. Men idag orkade jag =)

Nu är jag duschad, disken diskad, kläderna i rummet sorterade och tvättmaskinen går för fullt. Effektiv har jag varit enligt mig själv i alla fall. Handla har jag hunnit också.

NU: helt slut
SEN: kvällsjobb

Sommar i alla ära

Men det finns två saker (minst) som jag har svårt med när det gäller sommaren.
Det första är alla små kryp. Klarar inte av att ligga på gräsmatten och sola eller läsa en bok för krypena kommer och kryper på mig, äckligt som bara den! Det andra med dessa kryp är att jag klarar inte av att äta utomhus om de flyger runt mig vid maten. Blir äcklad och tappar matlusten snabbt som bara den. Också är man uppvuxen på landet.

Den andra saken handlar också om kryp, närmare bestämt myggor. Surrande irriterade djur som attackerar i flock där flertalet myggor vilseleder en medan typ 10 andra myggor attackerar och suger ur en allt blod en äger ungefär. Sluga jävlar! Sen kommer presenten efter blodsugningen. Röda bulor på benen som kliar så in i norden!

Men jag gillar sommarvärmen =)

Mitt barndomshem


Nationaldagen

Igår spenderade jag dagen på jobbet. Väl hemma var jag helt slut i huvudet och gick därför och lade mig en stund på soffan trots det fina vädret. Sov kanske i en timme ungefär.
En stund efter jag vaknat fick jag ett erbjudande om picnic på Sandgrund. Tvekade först men tackade ja.
På promenaden mot uppmötningsplatsen så fylldes jag av ren och skär lycka över hur fin stad man bor när solen ligger på och över livet i ren allmänhet. Toppenhumör uppstod.

Många timmar på filten men kex och ost förflöt innan solen gömde sig bakom ett hus och det blev lite kyligt.

Idag har det fasen inte hänt mycket. Läst en del. Måste läsa klart boken jag lånat av kollegan. Jag gillar den starkt men är inne i ett dåligt flow just nu. Men snart så..

Älskade helg!

....nej, just det jag skulle ju jobba i helgen ja... Äh kan bli en toppen helg ändå. Dock blir det kanske inte så mycket solstrålar som träffar min nuna.
Ungefär två timmat i solstolen blev det efter dagens jobb. Gött som bara den. Nu kliar det på smalbenen men det får det vara värt.

Idag tror jag alla dagsarbetare på jobbet sprang hem när klockan var 14. Vad jag förstod hade en del dåliga patienter men det var lugnt i övrigt. Bara några få tappra patienter per grupp.

Nej, fixa den nytvättade frillen kanske?

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2623328/mylifemymove?claim=7s5he7a749b">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Blåsigt

Synd att de blåser så ute. Efter ha besökt morfar tillsammans med mamma och hennes Ö var jag in en snabbis på Bergvik. Väl hemma tänkte jag "Gud va gött att slå ner arslet i solstolen och sitta där o götta sig en stund".
Men det blåser ju så. Hittade en plats med någorlunda lä. Men efter en halvtimme så hade blåsten hittat dit också och då gav jag upp.

Har varit gött att ha en ledig dag idag. Även om jag på sätt och vis varit ledig i 1,5 dagar innan. Men de dagarna har jag ju spenderat med doktorer klämmandes på magen alternativt sittande/liggandes på en bår på akuten och vänta på doktorer eller blivit pöntad av sjuksköterskor och undersköterskor som skulle ta blodprover.

Undrar sa flundran om jag ska ta och göra lite Club sandwiches till kvällsmat här om nån timme... Det innebär att jag måste åka och handla... Jobbigt..

Friad

Har spenderat ca 2,5 timmar på akuten i dag också. Vaknade av att jag hade ont under natten så det kändes som ett måste. Idag var proverna på nedåtgående dock jäkligt mycket mer palpöm. Men nu är "friad" från blindtarmsinflammation i alla fall vilket känns skönt.

Har bakat en smulpaj med päron och kardemumma idag. Väntar på att få smaka på den just nu. Hoppas att älskligen kommer hem snart...


Idag var det begravning för min gamle klasskompis. Känns fortfarande märkligt att man inte kommer se han nå mer. Men det ger sig ju med tiden.

RSS 2.0