Snö

Känns som att den här jäkla snön bara ska komma ner när gubbarna i huset inte är hemma så att man själv får gå ut skotta upp skiten. Är trött på snö. Är trött på kylan. Hade verkligen hoppats att det inte skulle komma mera snö nu.

En enda sak som jag tycker är bra när det kommer till snön är att det inte har töat för att sedan frysa på igen och snöa mera. Jag tycker det är mysigt när snön ligger på backen och får ligga där. Men det känns som det har kommit tillräckligt med snö nu. Sen får den gärna ligga kvar den som är någon vecka till och sedan ska den smälta undan snabbt och utan större bekymmer.

Tycker det är kul för alla barn att snön fått ligga två vintrar i rad. Men den är ju synd om de minsta för de lär ju inte ta sig någonstans i den djupa snön stackarna.

Minns när man var lite och väntade på att snön skulle komma. När den väl kom så hann det inte mer än bli vitt på backen hemma i Backarna förrän pulkor, stjärtlappar och bobbar var framme och det fick i en hejdundrandes fart. Sen så fort det fanns tillräckligt med mycket snö för att bygga ett hopp så stod hoppet på plats.
En annan höjdpunkt var ju när pappa eller mamma för den delen körde oss i pulkan bakom fyrhjulingen. Det kittlade gott i magen. Spänningen, kommer man kunna sitta kvar i pulkan?, kommer man hamna i diket? eller kommer man råka åka på ett litet gupp och bli runt snurrad. Kul var det.

Nej dags att gå ut och skotta och sedan snygga till sig innan man ska skjutsa älsklingens moster till tåget och sedan vidare till firman för kvällspass ett av två sedan ledig ända tills tisdag =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0