Halsen krånglar

Det känns så jävla typiskt. Jag var ledig i sju dagar som jag nämnt tidigare. Visst är det sjukt tråkigt att vara sjuk när man är ledig men det är fasen inte kul att börja känna sig sjuk samma dag som det är dags för jobb heller.
I förrgår kväll började halsen göra lite ont. Igår morse när jag vaknade jag var gör tjock. Somnade om och vaknade några timmar senare. Halsen kändes bättre men den var liksom "torr" och allt kändes obehagligt.
Gick ändå till jobbet för det var ju inte så att jag var sjuk.
Är inte det idag heller men halsen plågar mig. Inte ont men obehagligt som sagt. Brukar bli så här å det är sjukt jobbigt. Men men jag ska jobba ikväll och imorgon sen är jag lite ledig igen. Så de hinner nog värka bort fort.

Ha en skön lördag alla lediga.
Njut av friheten!

Ledigheten är över...för denna gång

Det stämmer om ca 2 timmar ska jag infinna mig på jobbet igen. Om jag ska vara riktigt ärlig känns det faktiskt riktigt gott och gå till jobbet igen.
Det har varit lata dagar med vänner och familj. Hunnit besöka min mor å mina syskon i Degerfors, umgåtts med goaste S och självklart har jag hunnit med att träffa MM. MG har jag ju varit ute och promenerat med.
Staden har man tittat på. Studentpresent till världens bästa lillasyster har införskaffats, hon är förövrigt i Turkiet nu å latar sig i form inför studenten... Hmm tror dock att hon kommer vara mera sliten när hon kommer hem =P
Min älskade mor lämnade landet igår för en vecka på Kreta. Ja vad ska man säga, vissa har de gött helt enkelt.

Goaste S och hennes M har gett sig in i budgivning på ett hus så nu följer jag det med spänning. Två bud är lagda och i nuläget är det S&M som leder. Hoppas för deras skull att det går billigt för de ska renovera en hel del.

Igår blev det en spontan resa till Mariestad. Älsklingen min skulle åka dit och köpa sig en crawler. Vi fick med oss roliga B i bilen med. Resan var inte tråkig iaf =) Dock kom vi hem väldigt sent, runt halv 12. Det hade vi inte räknat med men men det är som det är. Godingen skickades till jobbet vid kl 7 imorse. Båda sov över första ringningen på alarmet, eller vi minns den i alla fall inte =P Som sagt snart min tur att åka med.

Igår klippte jag håret. Och för första gången på flera år är jag SKITNÖJD!

Lata dagar?

Har varvat jobb och lite utbildning från i lördags tills i torsdags. Jobbpassen har varit mastiga vill jag lova! Vissa dagar är man glad att man kommit hem över huvudtaget vill jag lova! Men det har ändå känts gott dessa sex dagar då två av dagarna har varit utbilning. Har varit ett skönt break från en stressig avdelning.
Ena dagen va de uppföljning i förflyttningstenik å andra dagen var det ALERT kurs.
Förflyttningstekninken är alltid lika rolig. Ledaren är helt underbar, riktigt synd att hon ska sluta inom en snar framtid tycker jag.
ALERT kursen var oxå riktigt bra! Väldigt givande. Både på det sätt att man lärde sig hur man ska tänka samt att man får inse va mycket kunskap man faktiskt sitter på! Måste få berömma mig själv lite granna faktiskt! =)
Nu har jag avverkat två av sju lata dagar. Om man nu kan kalla de två som varit lata.. Igår var det shopping med goa S och sen följde S med hem och lite senare slöt hennes M upp. Fika, middag, WII och Monopol gick kvällen ut på. Riktigt trevligt å uppskattat från alla håll.
Idag har det stått storstädning på schemat. Hela huset har gåtts igenom med dammsugare och skurmopp. Gött när det blir rent. Men som svärfar säger, "tre vuxna människor ska inte behöva låta de bli så skitigt!" och det är såå sant.
Har hunnit med att plantera lite nya blommor idag oxå samt en tur till jobbet då jag inte hunnit med att diffa schema men nu är de gjort, upp till schema gruppen att flytta mig om det behövs.

Imorgon bär det av till mor, bror å syster i Degerfors, måndag ska jag umgås m MG och på tisdag blir det MM som ska underhållas.
Så lata dagar vet jag inte om jag vill kalla denna lång ledighet...
Nu ska jag ta mig en kort promenad och posta ett brev.

Jobb å sömnbrist

Det är en kombo som inte alltid går ihop. Idag har jag lyckats vara fokuserad. Men det har varit grymt tufft, mellan anhörigsamtal har patienterna hängt på ringklockorn. Det är inte roligt dem dagarna...

Snart blir de nog faktiskt sängen... eller ja runt 22 iaf. Börjar tidigt imorgon oxå..
Tisdag är de utbildning likaså på torsdag. På onsdag klämmer jag in en kvällstur.

See ya when I see ya

Duktig flicka

Lite så tycker jag faktiskt att jag har varit de senaste 3-4 veckorna. Kan inte skryta med att jag är ute och går dagligen men att jag faktiskt är ute och går 3-4 gånger per vecka. Jag är stolt över mig själv. Jag har fått in en rutin, en vana som jag mår bra av. Senaste två veckorna har jag dessutom "avancerat" och har med mig mina stavar på promenaderna =) Kanske inte är så avancerat men jag känner att promenaderna blir effektivare och svettigare. De går inte så mycket fortare men det känns bättre i kroppen iaf =)

Jag har nog glömt att berätta att min älskling har blivit med jobb. Är så himla glad och stolt för hans skull. Kan säga att vårt förhållande mår så mycket bättre nu. Har fått en lite ny kick, eller snarare gått tillbaka till hur det var när vi först blev tillsammans och det känns så jävla gott!! =)

Underbara helg!

Har haft en riktigt toppen helg. Skulle kunna säga att helgen började redan på fredag morgon då jag återhämtat mig ordentligt efter mina två jobbnätter.
Började med en 55 min lång stärkande morgonpromenad sedan avnjöt jag frukost... Eller frukost å frukost det var en shake. Efter lite mys med filten i soffan så begav jag mig vid 10-tiden till Blomsterlandet för att shoppa blommor. Blev lite penséer, tagetes och en tobaksblomma. Sen på vägen hem passerade jag mataffären och shoppade lite, köpte med jord därifrån. Fråga mig inte varför jag inte köpte det på Blomsterlandet men men ibland har jag knäppa idéer och ska använda det jag brukar. Sen hann jag inte mer än hem förrän jag rensade ur den gamla jorden ur krukor och blomsterlådor för att sedan fylla på med ny fräsch jord och i med nya fina blommor =) Kändes riktig gött. Just det! Jag köpte faktiskt några smultronplantor med som jag planterade i en kruka. Nu börjar jag fundera på om jag ska plantera dem i varsin liten kruka istället och sätta de överblivna tagetesena i den stora kruka... Hmm...
Fredags kvällen avslutades med en god kycklinggryta och sedan mys med gubben framför "Så ska det låta".

Lördagen gick ganska så mycket i lathetens tecken. Gott med såna dagar oxå. Borde gett mig ut på en prommenad med motivationen var verkligen noll så det fick utebli. Hade tänkt grilla på kvällen och åkte för att handla kött å marinader. Väl i affären kom jag på att jag kanske ska ringa svägerskan och höra om de vill komma och vara med. Sagt och gjort. TYvärr skulle hon jobba men hon meddelade att söndag skulle passa henne och gubben prima =) Så där i affären beslutades att grillningen fick skjutas upp. Hade lite svårt att komma på vad det skulle bli för mat på kvällen men kom på att hemmagjord pizza är alltid uppskattat i mitt hem.
Så på kvällen bakades pizza som sedan avnjöts med god aptit =)
En tur med bilen tog vi på sena kvällen. Efter att jag kollat in filmen "Underbar och älskad av alla". Så sjukt bra film!

En lång sovmorgon vart det igår. Sedan blev det en liten promenad runt en helt underbar skogsväg som ger mig hemlängtan (hem till pappa).
Efter en dusch började jag och preparera för grillmiddagen med att göra sallad och städa bord osv. Vid 16 tiden dök matgästerna upp och det blev häng på altanen där gubben skötte grillen. Riktigt lyckat och sååå gott.
Måltiden avslutades med en amerikans cheesecake som var gjord på en färdig mix. Även den riktigt lyckad.
De åkte inte härifrån hungriga =)
Kvällen avslutades i soffan framför "Wallander - Blodsbröder".
När jag satt där i soffan inspekterade jag mina tånaglar. Till min fasa hittade jag en fästing mellan tårna! Usch å fy! Men nu är den borttagen och uppeldad. Bara hoppas man slipper Borrelia.

Riktigt go helg har jag haft. Nu väntar jobb i eftermiddag ska bli gött det oxå. Men nu ropar tvättmaskinen.

Minnen

Kvällen har spenderats i soffan. Till en början hade man fin sällskap i form av älsklingen. Vi tittade på "Så ska de låta" tillsammans. Idag väckte det upp lite tunga minnen. De sjöng låten "Tears in Heaven" den låten och "Candle in the wind" va det som fick mig att bryta ihop efter min gammelmormors begravningen. När jag satt ensam i bilen på väg till tandläkaren å sedan jobbet. Minns att jag var in i en matvaruaffär å tårarna spruta rakt ut.
Kände tårarna i ögonvrårna idag me...


Långa kvällspass

Ja, längre än vanligt har de ju egentligen inte varit om man inte tänker på den faktorn att jag kommit i från jobbet först en halvtimme efter att jag har slutat.
Men det har varit så sjukt mycket att göra. Allt har kommit efter hela tiden. Det är anledningen till att jag varit en halvtimme sen från jobbet.
Riktiga skitdagar har det varit.

Hoppas på en bättre kväll idag. Som min USK sa igår "Imorgon måste det väl vända?!"

RSS 2.0